Poveži se s nama

Gastro kutak

ENERGETSKA BOMBA Banane i jabuke s maslacem od kikirikija

Objavljeno

/

Na fotografiji su prikazana četiri različita napitka u visokim staklenim čašama s plastičnim slamkama, postavljeni na drvenu podlogu. S lijeva na desno, prvi napitak je žute boje s kriškom limuna i listićem mente, drugi je roze boje s jagodom na rubu čaše, treći je bijele boje u čaši koja nalikuje kokosovom orahu i ima komadiće voća na vrhu, a četvrti je također žute boje s listićem mente. U pozadini se nazire zelenilo biljaka. Fotografija bi mogla biti zanimljiva zbog prikaza raznolikih osvježavajućih ljetnih pića koja izgledaju privlačno i ukusno.
Foto: Pixabay

Smoothie je idealan napitak za podizanje energije i dobro utječe na raspoloženje, a uz dodatak maslaca od kikirikija može biti cjelovit obrok. Jednostavno, fino i možete ga ponijeti sa sobom na posao

Sastojci:

  • 1 veća jabuka
  • 1 zrela banana
  • 1 žlica maslaca od kikirikija
  • 2 žlice zobenih pahuljica
  • 1 žličica cimeta
  • 1/2 žličice ekstrakta vanilije
  • 1/2 šalice vode ili mlijeka

Priprema:

Sve sastojke ubacite u blender, dodajte vodu ili mlijeko. Miksajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Dodajte još vode ili mlijeka da dobijete smoothie željene gustoće.

Napomena: Korištena je šalica od 240 ml.

In Portal

Gastro kutak

Salata s piletinom i breskvama može biti dobar spoj

Objavljeno

/

Fotografija prikazuje zdjelu sa salatom koja sadrži zelenu salatu, rajčice i komade pečene piletine. Scena je vjerojatno postavljena na stolu za obrok, a u pozadini se nazire osoba koja reže hranu na dasci za rezanje. Ova slika može sugerirati fokus na zdravu i uravnoteženu prehranu.
Foto: Pixabay

Ako su vam dosadili svi ‘obični’ načini spremanja piletine, pokušajte joj upariti breskvu. Dobit ćete ukusan i zdrav obrok za vruće ljetne dane

Sastojci:

  • 400 g pilećih prsa
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 4 breskve narezane na četvrtine
  • 4 žličice octa po izboru
  • 1 žlica meda
  • 50 grama nasjeckanih oraha
  • 110 g zelene salate
  • 100 g feta sira
  • pola ljubičastog luka
  • 1 nasjeckani čili (po želji)

Priprema:

Na zagrijanoj tavici ispecite pileća prsa koja ste narezali na trakice, a zatim ih ostavite sa strane da se ohlade. U istoj tavici zatim ispecite breskve na malo ulja i začinite paprom. Pecite jednu do dvije minute sa svake strane.

Pomiješajte preostalo maslinovo ulje, ocat, med i čili, i time zatim polijte salatu i na vrh salate posložite kriške piletine, luka i breskve te posipajte fetom. Prelijte preostalim sokom od pečene piletine i dodajte nasjeckane orahe ili neke druge orašaste plodove.

Nastavi čitati

Gastro kutak

Špageti sa sezamom i kozicama garantiraju super dobar ručak

Objavljeno

/

Fotografija prikazuje tanjur s tjesteninom, vjerojatno špagetima, preko kojih su posluženi kuhani škampi.
Foto: Pixabay

Tjestenina je jedna od najzahvalnijih namirnica kada je u pitanju brza priprema obroka. Možete brzo i lako spremiti tjesteninu na salatu ili se držati klasičnih obroka s tjesteninom

Sastojci:

  • 60 g integralnih špageta
  • 1 čajna žličica sezama
  • 1 čajna žličica parmezana
  • 1 šalica cherry rajčica
  • 1 režanj češnjaka (nasjeckan)
  • 1 šalica mladog luka (narezanog na kolutove)
  • 3 rotkvice (narezane na ploške)
  • 1 šalica kozica (odmrznutih)
  • 1 jušna žlica maslinovog ulja
  • rikola
  • crni papar, sol
  • prstohvat origana

Priprema:

Integralne špagete skuhajte prema uputama.

Odmrznute kozice ocijedite i pecite sa svake strane na jušnoj žlici maslinovog ulja.

Maknite kozice pa u istoj tavi dinstajte luk i češnjak, a potom dodajte rajčice i dinstajte dok ne omekšaju.

Umiješajte kozice i integralne špagete, začinite i posipajte parmezanom i sezamovim sjemenkama.

Poslužite uz zdjelicu salate od mladog luka, rikole i rotkvica.

Nastavi čitati

Gastro kutak

Ljeto i vruće juhe NE, hladna juha od dinje – DA

Objavljeno

/

Na fotografiji su prikazani komadi svježe narezane dinje u prvom planu, smješteni na drvenom stolu. U pozadini se nalaze različite vrste povrća: crvena paprika, žuta paprika i nekoliko rajčica različitih boja.
Foto: Pixabay

Hladne juhe za ljeto mogu biti itekako raznovrsne i ukusne, a brzo se spravljaju i pružaju osvježenje. Za ovu našu trebate samo blender i nekoliko sastojaka

Sastojci:

  • 1 dinja
  • sok limete
  • sol i papar
  • 2 žličice kvalitetnog balzamičnog octa

Priprema:

Dinju ogulite, izvadite sjemenke i narežite na manje komade. Stavite u blender i miksajte dok ne dobijete kašastu smjesu. Ubacite sok limete, sol i papar te još kratko miksajte.

Smjesu prebacite u dublju zdjelu i stavite na hlađenje. Nakon što se juha ohladila, podijelite je u pet tanjura i ukrasite s nekoliko kapi balzamičnog octa.

Nastavi čitati

U trendu