Poveži se s nama

Objavljeno

/

Ravnateljica ustanove URIHO, Sanja Major gostovala je u emisiji Zagreb na dlanu MrežeTV.

Kolektivni pregovori u ustanovi završeni su u rekordnom roku te će na razini cijele ustanove plaće rasti za 22 posto, odnosno za oko 200 eura i to od 1. siječnja 2024.  Najniža plaća prema novom izračunu trebala biti oko 900 eura neto, naglasila je ravnateljica. Svaki radnik od nove godine dobivat će i mjesečnu nagradu od 100 eura i naknadu za topli obrok koja isto tako raste na 100 eura.

Povećala su se i razna druga prava radnika tako da je novost uvođenje pet dana plaćenog dopusta kod postupka medicinski potpomognute oplodnje.

U video intervjuu možete saznati sve i o novim hit proizvodima ustanove te predstavljanju na raznim sajmovima.

In-Portal vlasništvo je svih onih kojima je bolji život svih osoba s invaliditetom, kako u Hrvatskoj tako i u svijetu, primarna briga.

Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Video / podcast

Iskoristi svoj glas. Ne daj da ti drugi kroje budućnost. Europski izbori 9. lipnja 2024.

Objavljeno

/

Ovogodišnji europski izbori odredit će kako ćemo se zajedno suočiti s jednim od najkompleksnijih trenutaka naše generacije. Vjerujemo da demokracija nije samo temeljno pravo već i zajednička odgovornost svih nas, a glasanje je najizravniji način korištenja te odgovornosti, rekla nam je vršiteljica dužnosti voditeljice Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj, Maja Ljubić Kutnjak

Iz Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj pozivaju da pogledate emotivni četverominutni dokumentarac čiji su protagonisti stariji Europljani koji su iz prve ruke iskusili promjene vezane uz demokraciju. Ti istaknuti pojedinci – koji su živjeli pod represivnim režimima ili su doživjeli krhkost demokracije – željeli su prenijeti svoje osobne priče unucima i budućim generacijama.

Njihova zajednička svjedočanstva oblikuju poruku da glasanje nije nešto što bismo trebali uzimati zdravo za gotovo.

Nastavi čitati

Video / podcast

U današnjoj epizodi poslušajte božićnu znanstveno fantastičnu priču Božić bez Rodneya i raspravu Bekovaca na zadanu temu.

Objavljeno

/

Sretne blagdane žele vam Bek Vokali!!!!

Nastavi čitati

Video / podcast

Svojom donacijom pomozite u izgradnji prve Arkine kuće

Objavljeno

/

Ova fotografija prikazuje grupu ljudi koji drže veliki transparent s natpisom “Ljubav spašava svijet”. Oko njih su smješteni emotikoni s ljubavnim motivima.
Foto: Arka Korablja

U programima svakodnevno sudjeluju 22 odrasle osobe s intelektualnim teškoćama i djeluju kao dnevni centar na području zagrebačke Dubrave

Udruga Arka Korablja pokrenula je kampanju jer želi izgraditi prvu Arkinu kuću.

Arka Korablja je zajednica za odrasle osobe s intelektualnim teškoćama. Ona je mjesto prihvaćanja, mjesto gdje se grade prijateljstva i poštuje posebnost svakog njenog člana. Grade ljepši svijet u kojem svatko pronalazi svoje mjesto.

 U Arci su svjedoci da iskreno prijateljstvo, nježnost i toplina onih osoba koje društvo često odbacuje ostavljaju neizbrisiv trag u životima onih koji ih susreću., a to su promjene koje se prelijevaju na cijelo društvo.

U programima svakodnevno sudjeluju 22 odrasle osobe s intelektualnim teškoćama i djeluju kao dnevni centar na području zagrebačke Dubrave.

Radionice i progame provode u unajmljenim prostorima koji im odavno nisu dovoljni jer svakodnevno rastu.

-Trenutni prostori ne omogućavaju da naša zajednica raste, iako svakodnevno primamo pozive roditelja da uključimo njihovu djecu u Arku. Iz tog razloga kupili smo naše prvo zemljište, na području Trnave. Novu Arkinu kuću moći ćemo prilagoditi našim potrebama za većom radionicom, za kapelom, za više ureda, ali i za prostorom za svakodnevni život u koji ćemo moći primiti prve osobe s intelektualnim teškoćama. Podržati osobe s intelektualnim teškoćama znači podržati one najranjivije u našem društvu, osigurati im budućnost s manje neizvjesnosti, a više radosti, stoga vas pozivamo da zajedno izgradimo prvu Arkinu kuću. Mi ne želimo stati na 22 člana, želimo podržati što više osoba s intelektualnim teškoćama – poručuju iz udruge.

U kampanji im pomažu poznati hrvatski glazbenici pa je kampanja obogaćena emotivnom pjesmom ‘Ljubav spašava svijet’.

Autor stihova i glazbe je Bruno Kovačić, a aranžman i produkciju potpisuje Dragan Brnas Fudo. Pjesmu izvode Nina Badrić, Marko Tolja, Matija Cvek, Ivana Marić, Daria Hodnik, sestre Palić, Marko Kutlić, Stjepan Lach i Ivan Dečak. Iza spota stoji Tomislav Bagarić i Studio Regnare te redatelj Staš Mlinar. Video spot je sniman u Francuskom paviljonu Studentskog centra, a izdavač je Aquarius Records.

Za gradnju kuće bruto površine cca. 770 m2 prilagođene potrebama osoba s intelektualnim teškoćama, planiran je iznos od 1,2 milijuna eura. Sredstva se prikupljaju na računima Udruge Korablja (OIB: 70861330288), registriranima u Privrednoj banci Zagreb d. d. te Erste Bank d. d.

Za projektiranje kuće zadužen je tim prijatelja arhitekata koji su ih kontaktirali prije službenog početka kampanje i stavili svoje vještine i iskustvo u službu Arke, a dolaze iz nekoliko arhitektonskih ureda.

Tko želi i može, dobrodošle su i donacije građevinskog materijala, ali svakako prije kontaktirajte voditelja zajednice Mirona Perića na miron@korablja-arka.hr i na broj  099 6787 895.

Svoje donacije možete uplatiti na IBAN broj u Privrednoj banci Zagreb d.d.: HR6823400091110544439

SWIFT (BIC): PBZGHR2X

Primatelj: Udruga Korablja, Kanarinska ulica 4, Zagreb, a više informacija doznajte ovdje.

Nastavi čitati

U trendu