Poveži se s nama

Gastro kutak

KINDER BUENO TORTA će zadiviti i najokorjelije sladokusce

Objavljeno

/

Ova je slika fotografija torte s čokoladnim mrvicama. Torta je na okruglom tanjuru sa srebrnim rubom. Torta ima svijetlo smeđu koru i kremasti bijeli nadjev. Čokoladne mrvice su posute po vrhu torte. Pozadina je svijetlo bež zid od cigle s bijelim pultom.

Imate dijete koje slavi rođendan, a ne želite ga razočarati? Ova kinder bueno torta pružit će mu užitak koji će zauvijek pamtiti

Biskvit:

  • 200 g sjeckanih lješnjaka
  • 2 žlice brašna
  • 10 bjelanjaka
  • 15 žlica šećera
  • 1 žlica jabučnog octa
  • 300 g čokoladnog namaza

Krema:

  • 1,5 l mlijeka
  • 6 žlica brašna
  • 10 žumanjaka
  • 100 g šećera u prahu
  • 3 vrećica pudinga od vanilije
  • 300 g maslaca
  • 1 vrećica vanilin šećera
  • 100 g čokolade za kuhanje

Dekoracija:

  • 60 g naribane mliječne čokolade

Priprema:

Kalup za pečenje premazati s malo maslaca i po njemu ravnomjerno rasporediti sjeckane lješnjake. Izraditi bjelanjke i šećer, dodati jabučni ocat i brašno, te kratko promiješati, pa pažljivo izliti u kalup. Peći 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 150 stupnjeva.

Kada je biskvit gotov, izvaditi ga iz kalupa i okrenuti naopako, tako da lješnjaci budu s gornje strane. Dok je biskvit još vruć, premazati ga čokoladnim namazom i staviti sa strane.

Skuhati kremu od mlijeka, šećera, vanilin šećera, žumanjaka, brašna i pudinga. Dodati pjenasto umućeni maslac i sjediniti. Smjesu podijeliti na dva dijela. Prvi dio staviti sa strane, a u drugi dodati otopljenu čokoladu.

Dresir vrećicom po biskvitu naizmjenično rasporediti tamnu i svijetlu kremu, u obliku šahovnice. Tako nanesenu kremu lagano poravnati lopaticom te posuti naribanom čokoladom.

In-Portal vlasništvo je svih onih kojima je bolji život svih osoba s invaliditetom, kako u Hrvatskoj tako i u svijetu, primarna briga.

Nastavi čitati
2 komentara

1 Komentar

  1. Mali meda

    29/02/2024 at 11:39

    U originalnom receptu se peku 3-4 korice zavisi koliku cete debelu tortu pa prvo ide beli fil ps preko njega crni pa krem od slaga i umucene pavlake sa prah secerom pa druga kora od 3 ili 4 belancets zavisi koliku cete tortu debljine. I u ovu tortu ide ukupno 12 jaja.

    • OnaOn

      03/11/2024 at 16:04

      Recept isprobam! Tortica odlična! Hvala na receptu!
      P.S.Naravno da nema toga tko je svijetu ugodio ali ima toliko portala pa neka svatko sebi tra_i što ku odgovara…

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Gastro kutak

Brzi zimski desert – topli kolač s jabukama i cimetom

Objavljeno

/

Na fotografiji je prikazan okrugli kolač s jabukama i cimetom na vrhu, posut šećerom u prahu. Kolač se nalazi na metalnom pladnju, a u pozadini se vidi šalica čaja, drvena kutija s cimetom i cijela jabuka. Kolač je ukrašen štapićima cimeta vezanim konopcem. Atmosfera fotografije je topla i rustikalna, što sugerira domaću i ugodnu atmosferu.
Foto: DALL·E

Svaki zalogaj donosi nježnu slatkoću jabuka i laganu hrskavost pečenog rubnog dijela kolača. Najbolje ga je poslužiti topao, uz šalicu čaja ili kakaa, a može se dodatno posuti šećerom u prahu ili preliti medom za još bogatiji okus. Idealna slastica za hladne dane i trenutke uživanja

Sastojci:

  • 2 jabuke (oguljene i narezane na tanke ploške)
  • 2 žlice šećera (može i smeđi)
  • 1 žličica cimeta
  • 1 šalica brašna
  • pola šalice mlijeka
  • pola šalice šećera
  • 1 jaje
  • 3 žlice ulja
  • 1 žličica praška za pecivo
  • prstohvat soli

Priprema:

Pećnicu zagrijte na 180°C.

Jabuke pomiješajte s 2 žlice šećera i cimetom pa ostavite sa strane.

U drugoj posudi izmiješajte jaje, šećer, ulje i mlijeko. Dodajte brašno, prašak za pecivo i sol te dobro promiješajte.

Smjesu izlijte u manji namašćen lim ili vatrostalnu posudu. Na vrh posložite jabuke s cimetom i lagano ih utisnite u tijesto.

Pecite 25-30 minuta, dok ne dobije zlatnu boju.

Po želji posipajte šećerom u prahu i poslužite toplo – savršeno uz šalicu čaja ili toplu čokoladu.

Nastavi čitati

Gastro kutak

Salata s lećom, povrćem i feta sirom

Objavljeno

/

Fotografija prikazuje zdjelu juhe s povrćem. U juhi se nalaze komadići mrkve, krumpira, celera i leće, a na vrhu su listovi peršina. U pozadini se vidi prozor s pahuljama snijega, svijeća, papar u zdjelici, kruh i drvena posuda. Fotografija je zanimljiva jer prikazuje toplu, domaću atmosferu i ukusno pripremljenu juhu, što može biti privlačno za ljubitelje hrane i kuhanja.
Foto: DALL·E

Ova salata s lećom, povrćem i feta sirom je lagano, hranjivo i vrlo osvježavajuće jelo koje možete poslužiti kao glavno jelo ili prilog. Kombinacija kuhane leće, hrskavog povrća i kremastog feta sira stvara savršen balans okusa i tekstura

Sastojci:

  • 1 šalice leće (oko 200 g)
  • 1 srednja crvena paprika
  • 1 manji crveni luk
  • 1 manji krastavac
  • pola šalice feta sira (oko 100 g, ovisno o gustoći feta sira)
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • sok od 1 limuna
  • 1 žličica meda
  • sol ii papar po ukusu
  • svježi peršin za ukrašavanje

Priprema:

Leću skuhajte prema uputama na pakiranju, obično traje 20-30 minuta. Kada je kuhana, ocijedite je i pustite da se ohladi.

U međuvremenu, pripremite povrće. Narezite papriku, krastavac i crveni luk.

U velikoj zdjeli, pomiješajte ohlađenu leću s povrćem, a zatim dodajte feta sir.

U manjoj zdjeli pomiješajte maslinovo ulje, limunov sok, med, sol i papar. Prelijte dresing preko salate i dobro promiješajte.

Ukrasite svježim peršinom i poslužite.

Nastavi čitati

Gastro kutak

Imamo odličan recept za domaći čokoladni namaz

Objavljeno

/

Na slici se nalazi staklenka s čokoladnim namazom. Staklenka je ukrašena konopcem vezanim u mašnu. Drvena žlica podiže gusti, kremasti čokoladni namaz iz staklenke. U pozadini se vide lješnjaci i čokolada. Slikom dominiraju topli tonovi i meko osvjetljenje, što stvara ugodan i privlačan dojam.
Foto: DALL·E

Ovaj domaći čokoladni namaz spoj je bogatog okusa prženih lješnjaka, intenzivne čokolade i prirodne slatkoće meda. Kremaste je teksture, lako se maže, a svaki zalogaj donosi savršenu ravnotežu orašaste punoće i čokoladne glatkoće

Sastojci:

  • 1 šalica (140 g) lješnjaka
  • 2 žlice kakaa u prahu
  • 3 žlice meda (ili javorovog sirupa)
  • pola šalice (120 ml) mlijeka (obično ili biljno)
  • pola žličice ekstrakta vanilije
  • četvrtina žličice soli
  • 50 g tamne čokolade (pola pločice), otopljene

Priprema:

Peći lješnjake na 180°C oko 10 minuta, zatim ih utrljati u kuhinjsku krpu da se skine kožica.

Staviti lješnjake u blender ili procesor hrane i miksati dok ne postanu glatka pasta (oko 5-7 minuta).

Dodati kakao, med, mlijeko, vaniliju, sol i otopljenu čokoladu. Nastaviti miksati dok ne postane kremasto.

Namaz staviti u staklenku i držati u hladnjaku do 2 tjedna.

Ovaj namaz je odličan na kruhu, palačinkama ili žlicom direktno iz staklenke.

Nastavi čitati

U trendu