Poveži se s nama

Vijesti

IZA BROJEVA Dan žena i rodni jaz u plaćama

Objavljeno

/

Ova slika prikazuje grafikone koji ilustriraju razlike u plaćama između muškaraca i žena prema dobi i djelatnostima, te mapu koja pokazuje postotak razlike u plaćama između spolova po regijama. Na gornjem lijevom dijelu nalazi se stupčasti grafikon pod nazivom “Razlike u plaćama prema dobi”, koji pokazuje da muškarci općenito zarađuju više od žena u svim dobnoj skupini. Na gornjem desnom dijelu je još jedan stupčasti grafikon pod nazivom “Razlike u plaćama prema djelatnosti”, koji ukazuje na to da muškarci zarađuju više u gotovo svakom navedenom sektoru. Ispod ovih grafikona nalazi se karta zemlje podijeljena na regije, s postotkom razlike u plaćama između spolova u svakom području. Naslov iznad karte glasi “Razlika u plaćama muškaraca i žena”. Na oba grafikona i karti, zelena boja predstavlja žene, a crvena muškarce.
Foto: MojPosao

Radnice u Hrvatskoj i dalje potplaćene, rodni jaz u plaćama najizraženiji u sektoru prodaje

Dok se svijet priprema za obilježavanje ovogodišnjeg Međunarodnog dana žena, prigodno je na trenutak zastati i razmotriti trenutačnu situaciju u pogledu plaća muškaraca i žena. Naime, jedan od ključnih elemenata borbe za ravnopravnost spolova jest osigurati jednakost plaća za jednak rad, međutim, istraživanja i dalje otkrivaju duboke disparitete u primanjima između muškaraca i žena.

U tom kontekstu, MojPosao već duži niz godina istražuje prosječna primanja muškaraca i žena u Hrvatskoj, analizirajući ih po industrijama, zanimanjima, dobi, stupnju obrazovanja i drugim relevantnim čimbenicima.


Jaz u plaćama najizraženiji u dobi od 45 do 54 godine

Prema podacima servisa MojaPlaća, žene i dalje imaju prosječno 16% nižu plaću od muškaraca. Konkretno, prosječna neto plaća muškaraca u protekloj godini iznosila je 1290 eura, dok je plaća žena bila niža, s prosječnih 1079 eura.

Analizirajući razlike u plaćama po radnim pozicijama, uočavamo da je razlika značajno manja kada se usporede žene i muškarci koji obavljaju iste poslove. Ipak, čak i u takvim slučajevima, razlika je prisutna i iznosi oko 9%.

Istraživanje također pokazuje da su najmanje razlike u plaćama prisutne među najmlađim ispitanicima i onima s manje od godinu dana iskustva. Ovo podržava teoriju da se razlika u plaćama povećava najviše u periodu kada žene uzimaju pauzu od karijere radi obitelji, dok njihovi muški kolege nastavljaju napredovati i stjecati iskustvo.

Najveće razlike u plaćama muškaraca i žena primjećujemo u dobi od 45 do 54 godine, kada su muškarci plaćeni čak 27% više od žena. Iako se ta razlika smanjuje prema kraju karijere, naglasak se stavlja na činjenicu da se s godinama radnog iskustva jaz u plaćama povećava.

Na primjer, žene s manje od godinu dana iskustva plaćene su oko 11% manje od muškaraca, među onima s 3 do 5 godina staža rodni jaz iznosi 16 posto, dok razlika raste na 18% među zaposlenicima s više od šest godina iskustva.

Osim dobi i obrazovanja, geografska lokacija također igra ulogu u razlikama u plaćama.

Najveće razlike su primijećene u Krapinsko-zagorskoj, Karlovačkoj i Primorsko-goranskoj županiji, gdje muškarci imaju značajno više plaće od žena, dok su najmanje razlike primijećene u Vukovarsko-srijemskoj i Ličko-senjskoj županiji.

Najmanje razlike prisutne u Vukovarsko-srijemskoj i Ličko-senjskoj županiji

Privatne tvrtke pokazuju veće razlike u plaćama po spolovima u usporedbi s državnim tvrtkama. Na primjer, u privatnim tvrtkama u stranom vlasništvu žene su plaćene 19% manje od muškaraca, dok su u domaćim kompanijama te razlike nešto manje i iznose 15%. U državnim tvrtkama žene su plaćene 13% manje, dok najmanju razliku po spolu bilježi javna i lokalna samouprava (-8%).

Analizirajući razlike u plaćama po djelatnostima, najizraženiji jaz u plaćama muškaraca i žena pronalazimo u sektoru prodaje (-20%) i administrativnih djelatnosti (-19%). S druge strane, najmanje razlike primjećujemo u tvrtkama koje se bave proizvodnjom, prijenosom i distribucijom energije, nafte, vode i otpada (-5%), te u umjetnosti, zabavi i sportu (-6%).

Kada se usporede plaće po istim radnim pozicijama, žene su u prosjeku plaćene oko 9% manje od muškaraca.

Gledajući po radnoj poziciji, najveća razliku u plaćama po spolu prisutna je na sljedećim pozicijama: Agent u prometu nekretninama (žene su u prosjeku 33% manje plaćene), Business Development Manager (-29%), Rukovoditelj osiguranja kvalitete (-29%), Voditelj digitalnog marketinga (-29%) te .NET programer (-29%).

S druge strane, žene su u prosjeku više plaćene na poslovima Kemijski laboratorijski tehničar (žene su 17% više plaćene nego muškarci), CSR specijalista (+12%), Pravni savjetnik (+12%), Project planner (+7%) te Poslovni tajnik (+7%).

Diskriminacija, manjak transparentnosti, porodiljni dopust i drugi uzroci


Postoji niz faktora koji doprinose rodnoj nejednakosti u plaćama, pri čemu diskriminacija nije jedini relevantan čimbenik.

Različite preferencije posla mogu utjecati na ove razlike. Žene su često više zastupljene u sektorima koji su tradicionalno manje plaćeni, kao što su tekstilna industrija, turizam, prodaja i uslužne djelatnosti.

Drugi faktor koji doprinosi rodnoj razlici u plaćama je porodiljni dopust. Žene su često obiteljski orijentirane i češće preuzimaju ulogu glavnog skrbnika za djecu. Porodiljni dopust i odsutnost s posla zbog brige o djeci mogu rezultirati manjkom radnog iskustva i time nižim plaćama za žene.

Također, rodnim stereotipima i dalje se pridaje značaj u mnogim regijama. Žene često nisu poticane da ozbiljno razmišljaju o svojoj karijeri i suočavaju se s očekivanjima koja ih usmjeravaju prema tradicionalnim ulogama.

Tu je i pitanje nedostatka transparentnosti u plaćama što može omogućiti diskriminaciju na temelju spola i otežati identifikaciju rodnog jaza u plaćama. Pored toga, povijesne etikete često rezultiraju manjom samouvjerenošću žena na tržištu rada, što može otežati njihove pregovore o plaćama i prilikom zapošljavanja i prilikom traženja povišice.

MojPosao

In-Portal vlasništvo je svih onih kojima je bolji život svih osoba s invaliditetom, kako u Hrvatskoj tako i u svijetu, primarna briga.

Vijesti

Natječaj za dodjelu stipendija srednjoškolcima s invaliditetom

Objavljeno

/

Prva slika prikazuje logotip PIA Automation na zelenoj pozadini s tekstom "creating efficiency." u donjem dijelu slike. Dizajn pozadine je sačinjen od geometrijskih oblika u različitim nijansama zelene boje.
Foto: PIA Automation Croatia

PIA Automation Croatia nudi dvije stipendije u iznosu od 252 € mjesečno svakom odabranom učeniku s invaliditetom na redovnom obrazovanju u srednjim školama u Republici Hrvatskoj

PIA Automation Croatia je član PIA Grupe s više od 50 godina iskustva u tehnički kompleksnim automatiziranim rješenjima. Tvrtka je smještena u Zagrebu, a pruža širok spektar usluga, uključujući sve korake od razrade dizajna do puštanja u pogon automatiziranih proizvodnih linija za autoindustriju.

Ako ste redovni učenik srednje škole u Hrvatskoj i želite osigurati ovu vrijednu stipendiju, evo koraka koje trebate poduzeti: pošaljite potvrdu o upisu u Registar osoba s invaliditetom (e-Građani) ili drugu relevantnu dokumentaciju koja potvrđuje vaš invaliditet; pošaljite potvrdu o redovnom obrazovanju (e-Dnevnik); napišite motivacijsko pismo ili snimite video u kojem ističete svoje ambicije, ciljeve i razloge zašto biste trebali dobiti stipendiju.

Prijavite se do 31. srpnja 2024. – stipendija će biti dodijeljena na 12 mjeseci, počevši od rujna ove godine.

Kandidati ne smiju primati druge stipendije.

Pošaljite svoje prijave na e-mail adresu ana.petric@piagroup.com do 31. srpnja 2024. godine s naslovom emaila: STIPENDIJA – [Vaše ime i prezime] i navedite kontakt broj telefona.

Odluka o dobitnicima stipendije bit će donesena od strane Uprave društva 9. kolovoza 2024. godine, a dobitnici će biti pozvani na potpisivanje ugovora o stipendiranju u sjedište društva.

Nastavi čitati

Vijesti

Dodijeljena sredstva za poticanje kvalitetnog novinarstva

Objavljeno

/

Na slici je prikazan detalj stare pisaće mašine. Fokus je na tipkama koje imaju izblijedjele znakove, uključujući slova i brojeve. U gornjem dijelu slike vide se metalne poluge koje udaraju po papiru prilikom tipkanja. Cijela slika ima topli, nostalgični ton s mekim fokusom koji ističe starinski izgled i detalje pisaće mašine.
Foto: Pixabay

Agencija za elektroničke medije petu godinu za redom dodijelila je sredstva za poticanje kvalitetnog novinarstva u okviru provedbe projekta poticanja novinarske izvrsnosti dodjelom bespovratnih sredstava u visini od ukupno 350.000 eura za novinarske radove i istraživanja na teme koje su od javnog interesa

Sredstva se dodjeljuju za radove iz područja kulture; obrazovanja; industrije zabave; zdravstva; gospodarstva; sporta, promicanja tjelesne kulture i zdravog načina života; lokalnih tema (komunalna, socijalna i druga pitanja od značaja za lokalnu zajednicu); spremnosti Republike Hrvatske na suočavanja s kriznim situacijama i elementarnim nepogodama;  ekumenizma i religije; ranjivih skupina (djeca i mladi, treća životna dob, osobe s invaliditetom); ljudskih prava i prava manjina u društvu; položaja žena u društvu i njihovog osnaživanja; odnosa Republike Hrvatske prema njenim građanima u dijasporu; međunarodnih odnosa; Europske unije i EU politike.  

Posebni ciljevi koji se žele ostvariti ovim projektom odnose se na dodatni angažman novinarki i novinara i dubinsko istraživanje tema od javnog interesa, jačanje kritičkog kapaciteta i društvenog utjecaja elektroničkih publikacija, širenje broja tema i relevantnosti sadržaja elektroničkih publikacija,profesionalizacija novinarskog i autorskog rada u elektroničkim publikacijama, nagrađivanje i motiviranje novinara/novinarki za vrhunski autorski rad te jačanje autonomije novinara.

Odluku o dodjeli sredstava – Kvalitetno novinarstvo 2024. i više o projektu možete pogledati ovdje.

Izvor: AEM/HND

Nastavi čitati

Vijesti

U Čakovcu raste novi Regionalni edukacijsko-rehabilitacijski centar

Objavljeno

/

Na slici je prikazan veliki građevinski projekt u tijeku. Zgrada je u fazi izgradnje s vidljivim betonskim i ciglenim strukturama. Na gradilištu se nalaze dvije žute dizalice koje podižu građevinski materijal. Okolno područje je puno raznog građevinskog otpada i materijala. U pozadini se vidi nekoliko parkiranih vozila, zelenih površina i okolnih građevina. Radnici su prisutni na različitim dijelovima gradilišta, baveći se različitim zadacima.
Foto: Ljerka Cividini/Facebook

To nije samo investicija u poboljšanje uvjeta rada i boravka polaznika, već i u budućnost Čakovca kao inkluzivnog i prosperitetnog grada

Centar za odgoj i obrazovanje iduće će godine preseliti u novu zgradu koja se gradi u Čakovcu.

– Lijepo je vidjeti kako iz dana u dan radovi na Regionalnom edukacijsko-rehabilitacijskom centru Čakovec, koji na temelju sporazuma sufinanciraju Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih, Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Grad Čakovec i Međimurska županija, napreduju prema planu – napisala je na svojem profilu na Facebooku gradonačelnica Ljerka Cividini.

Dodala je kako to nije samo investicija u poboljšanje uvjeta rada i boravka polaznika, već i u budućnost Čakovca kao inkluzivnog i prosperitetnog grada. Novim prostorima ova obrazovna ustanova dobiva najmodernije uvjete i predstavlja značajan korak naprijed za Grad Čakovec i cijelu Međimursku županiju.

– Novi centar će nuditi širok spektar usluga, uključujući rehabilitaciju i edukaciju, pružat će uslugu boravka za osobe s invaliditetom, usluge rane razvojne podrške djeci s teškoćama u razvoju te psihosocijalnu podršku, a osim novih prostora Centar za odgoj i obrazovanje, imati će i prostorije, radionice i dvorane za provođenje dodatnih aktivnosti usmjerenih prema osobama s teškoćama, što će polaznicima i korisnicima pružiti i omogućiti resurse koji su im potrebni da postignu svoj puni potencijal – napisala je Cividini.

Izvor: sjever.hr

Nastavi čitati

U trendu