Gastro kutak

KINDER BUENO TORTA će zadiviti i najokorjelije sladokusce

Objavljeno

/

Imate dijete koje slavi rođendan, a ne želite ga razočarati? Ova kinder bueno torta pružit će mu užitak koji će zauvijek pamtiti

Biskvit:

  • 200 g sjeckanih lješnjaka
  • 2 žlice brašna
  • 10 bjelanjaka
  • 15 žlica šećera
  • 1 žlica jabučnog octa
  • 300 g čokoladnog namaza

Krema:

  • 1,5 l mlijeka
  • 6 žlica brašna
  • 10 žumanjaka
  • 100 g šećera u prahu
  • 3 vrećica pudinga od vanilije
  • 300 g maslaca
  • 1 vrećica vanilin šećera
  • 100 g čokolade za kuhanje

Dekoracija:

  • 60 g naribane mliječne čokolade

Priprema:

Kalup za pečenje premazati s malo maslaca i po njemu ravnomjerno rasporediti sjeckane lješnjake. Izraditi bjelanjke i šećer, dodati jabučni ocat i brašno, te kratko promiješati, pa pažljivo izliti u kalup. Peći 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 150 stupnjeva.

Kada je biskvit gotov, izvaditi ga iz kalupa i okrenuti naopako, tako da lješnjaci budu s gornje strane. Dok je biskvit još vruć, premazati ga čokoladnim namazom i staviti sa strane.

Skuhati kremu od mlijeka, šećera, vanilin šećera, žumanjaka, brašna i pudinga. Dodati pjenasto umućeni maslac i sjediniti. Smjesu podijeliti na dva dijela. Prvi dio staviti sa strane, a u drugi dodati otopljenu čokoladu.

Dresir vrećicom po biskvitu naizmjenično rasporediti tamnu i svijetlu kremu, u obliku šahovnice. Tako nanesenu kremu lagano poravnati lopaticom te posuti naribanom čokoladom.

1 Komentar

  1. Mali meda

    29/02/2024 at 11:39

    U originalnom receptu se peku 3-4 korice zavisi koliku cete debelu tortu pa prvo ide beli fil ps preko njega crni pa krem od slaga i umucene pavlake sa prah secerom pa druga kora od 3 ili 4 belancets zavisi koliku cete tortu debljine. I u ovu tortu ide ukupno 12 jaja.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

U trendu

Exit mobile version