Poveži se s nama

in MREŽA

Udruga Golubica iz Vukovara provodit će projekt ‘IRIS – Inkluzivne rute Istočne Slavonije’

Objavljeno

/

Nadamo se da ćemo ovim projektom potaknuti turističke subjekte na području Istočne Slavonije prema oblikovanju vlastitih inicijativa za prilagodbu i oblikovanje vlastitih turističkih usluga za osobe s invaliditetom, poručili su iz Golubice

Projekt ‘IRIS – Inkluzivne rute Istočne Slavonije’ je Udruzi Golubica odobrilo Ministarstva turizma i sporta u sklopu Javnog natječaja za sufinanciranje projekata udruga u turizmu u 2023. Partner na projektu je Konjički klub Dunavski raj, a pridruženi partneri su Turistička zajednica grada Vukovara i Kulen travel d.o.o.

Kroz projekt će se razviti model savjetodavne i inicijatorske uloge udruga u oblikovanju inkluzivnih tura i interpretacija turističkih lokacija uz poticanje širenja broja dostupnih inkluzivnih turističkih usluga. Model uključuje razvoj i primjenu edukacijskog sadržaja za subjekte u turizmu prilagodbi narativa vođenih tura i prilagodbi vođenih tura potrebama osoba s invaliditetom.

Nositelj i partner razviti će edukacijske sadržaje vezane za inkluzivni turizam i to edukaciju o prilagodbi narativa vođenih tura i prilagodbi vođenih tura potrebama osoba s invaliditetom. Razvijeni edukacijski materijali primijeniti će se na testnoj skupini turističkih agencija i vodiča/interpretatora i prezentirati dionicima u turizmu.

Golubica UZOSIO i KK Dunavski raj provedbom projekta postaju savjetnici poslovnom sektoru i promotori inkluzivnog turizma te u sinergiji s TZ Vukovar i Kulen travel d.o.o. dobivaju osnovu za razvoj budućih inicijativa razvoja inkluzivnog turizma na području istočne Hrvatske.

– Projekt će utjecati na dizanje svijesti o inkluzivnom turizmu, odnosno osobama s invaliditetom kao turističkom segmentu koji je isplativ, kako financijski, tako i s aspekta razvoja vrijednosti dionika u turizmu. Projekt će turističkom segmentu dati alate i iskustvo u razvoju sadržaja te na taj način potaknuti razvoj novih inicijativa. Kroz razvoj edukacijske uloge podnositelja i partnera promovirat će se i poticati razvoj turističkih programa i sadržaja u lokalnoj sredini.

Projekt će na ciljanu skupinu osoba s invaliditetom djelovati inkluzivno i osnažujuće jer će im pružiti mogućnost da sudjeluju u odabiru ruta i atrakcija te sudjelovanje u oblikovanju narativa inkluzivnih narativa i interpretacija ruta i atrakcija. Konačno, kroz provedbu testnih ruta, za osobe s invaliditetom će se stvoriti i konkretan turistički sadržaj u kojemu mogu sudjelovati bez ograničenja.

Nadamo se da ćemo ovim projektom potaknuti turističke subjekte na području Istočne Slavonije prema oblikovanju vlastitih inicijativa za prilagodbu i oblikovanje vlastitih turističkih usluga za osobe s invaliditetom te time, na lokalnoj razini, doprinijeti ostvarenju vizije programa ‘Turizam za sve’ – poručili su iz Golubice.

Projekt ‘IRIS – Inkluzivne rute Istočne Slavonije’ odobren je u ukupnom iznosu od 36.232,61 EUR, od čega Ministarstvo turizma i sporta sufinancira 66,44 posto.

in MREŽA

Zaštićeno: Isporučene prve Europske i Nacionalne iskaznice

Objavljeno

/

Fotografija: AKD

Ovaj sadržaj je zaštićen lozinkom. Da biste ga vidjeli unesite vašu lozinku ispod:

Nastavi čitati

in MREŽA

ANKETA Novi model zapošljavanja za osobe s invaliditetom

Objavljeno

/

Ova slika prikazuje osobu koja tipka na laptopu. Laptop je postavljen na mramorni stol, a pored njega se nalazi čaša soka od naranče sa slamkom. Osoba nosi sat i nekoliko prstena.

Županijska udruga slijepih Split jedan je od partnera na međunarodnom Erasmus+ projektu o zaštitnom zapošljavanju, koji ima za cilj na europskoj razini kreirati novi model zapošljavanja za osobe s invaliditetom

U tu svrhu pripremili su kratku anketu za zaposlenike s invaliditetom kako bi u stvaranje novog modela mogli uvrstiti njihove stvarne potrebe.

Anketa je u potpunosti anonimna i za njezino ispunjavanje nije potrebno više od 5 minuta.

– Bili bismo vam od srca zahvalni kada biste ju proslijedili i motivirali svoje zaposlenike s invaliditetom da ju ispune i na taj način pridonijeli našem istraživanju – kažu iz Županijske udruge slijepih Split.

Anketa će biti aktivna do ponedjeljka, 26. veljače 2024.

U slučaju da imate dodatnih pitanja, slobodno im se obratite na split@udrugaslijepih.hr ili na 092/390-7726.

Poveznica na anketu nalazi se ovdje.

Nastavi čitati

In Metropola

Kazalište ‘Novi život’ poziva na predstavu ‘Ne daj se, Njofra!’

Objavljeno

/

Ova ilustracija prikazuje osobu koja jaše rolu toaletnog papira. Osoba je apstraktno dizajnirana s crvenim i zelenim dijelovima na licu i plavom odjećom. Drži konopac koji je povezan s crvenim ključem. Tekst na hrvatskom jeziku ističe naslov “NE DAJ SE, NJOFRA!” i dodatne informacije o predstavi i kazalištu. Ova ilustracija je poster za komediju u dva dijela napisanu od strane Milana Grgića.
Foto: Kazalište slijepih i slabovidnih 'Novi život'

Kazalište slijepih i slabovidnih ‘Novi život’ poziva u četvrtak, 22. veljače 2024., u 20 sati, u Narodno sveučilište Sesvete na predstavu Milana Grgića ‘Ne daj se, Njofra!’

– Banalnost, naivnost i prvoloptanje su elementarne čestice smijeha koji je namijenjen svima, receptiran za zabavu i opuštanje, za laku kozmetiku koja uljepšava svakodnevicu i makar privremeno nas udaljava od briga i napetosti. Kažu kako smijeh liječi, kako ozdravlja od pritisaka i loših vijesti pa bi mu se trebalo svakodnevno prepuštati i zaroniti u njega kao u slatku nesvijest. Zavalite se u svoje rezervirano mjesto u kazalištu i virite kroz prozor u život jedne prosječne zagrebačke obitelji, očekujući od svojeg voajerstva inicijalnu kapsulu za užitak. Ovom predstavom vam priušćujemo više od očekivanoga, jer je ovo lako uprizorenje protkano istinskim problemima čija rješenja otežava čangrizavost jednog vremenom pregaženog tate, ali i nesnalaženje mladih u šumi nepotizma i korupcije. No, ne brinite, predstavu potpisuje sretan kraj, iako ‘sranje’ ne prestaje – kažu iz ‘Novog života’.

Režiju, scenografiju i izbor glazbe potpisuje Željko Duvnjak, kostimografiju Vesna Kutnjak, dizajn svjetla Nenad Lalović, grafičko oblikovanje ‘Kuna zlatica’, autor fotografija Jasenko Rasol.

Od uloga, Juricu igra Vojin Perić, Njofru igra Igor Kučević, Elu igra Ružica Domić-Lalović, a Lidiju igra Dorotea Feketić.

Inspicijent je David Čavara, dok su tehnička podrška Andrea Feher, Ana Katarina Ostojić i Andrej Drenski.

Ulaz je slobodan, uz prethodnu obaveznu rezervaciju na 01/4812-066 ili na kazaliste@novizivot.hr. Predviđeno je da predstava traje 60 minuta.

Nastavi čitati

U trendu