Poveži se s nama

Ostali sportovi

U tijeku 52. izdanje malonogometnog turnira Kutija šibica

Objavljeno

/

Ova je slika fotografija nogu osobe i nogometne lopte na parketu. Osoba nosi crne čarape sa žutim prugama i crne i narančaste kopačke. Nogometna lopta je bijela s crvenim i plavim dizajnom. Pozadina se sastoji od teretane i zrcala.
Foto: pixabay

Turnir je jedinstvena prilika za sportska druženja te je svrstan u međunarodne sportske priredbe od posebnog značaja za Grad Zagreb

U Zagrebu je u tijeku 52. izdanje legendarnog malonogometnog turnira Kutija šibica 2023., koji traje više od mjesec dana i održava se od 25. studenoga do 29. prosinca u četiri sportske dvorane: Dom sportova – dvorana 2, ŠSD Boško Božić Pepsi, ŠSD Dubrava i SD Sutinska vrela.

Turnir je jedinstvena prilika za sportska druženja te je svrstan u međunarodne sportske priredbe od posebnog značaja za Grad Zagreb, a uz Zlatnu piruetu i Hanžekovićev memorijal jedan od tri najdugovječnija sportska događaja u Gradu Zagrebu koji su dosegnuli brojku od više od 50 izdanja.

U srijedu 15. studenog u dvorani 2 Doma sportova održano je tradicionalno izvlačenje parova za 52. izdanje Malonogometnog turnira Kutija šibica 2023., za tri kategorije – seniori, veterani i žene.

Prošle godine sudjelovalo je 286 ekipa te 3500 igrača i igračica.

Do sada su održani turniri u subotu, 25. studenoga 2023., u dvorani Boško Božić Pepsi, pretkolo, od 9,30 do oko 22,00 sati, kao i u nedjelju, 26. studenoga 2023., u dvorani Dubrava, pretkolo i 1. kolo, od 9,30 do 22 sata.

Vrhunac malonogometne groznice već tradicionalno započinje na blagdan Štefanja, kada počinju završni susreti, a 29. prosinca biti će poznat i pobjednik 52. izdanja najvećeg malonogometnog turnira u regiji uz izravan televizijski prijenos na HTV-u.

Nagradni fond je ove godine 25 tisuća eura.

Organizator ovog legendarnog turnira je ustanova Upravljanje sportskim objektima, čiji je ravnatelj Kosta Kostanjević, a voditelj projekta MNT Kutija šibica je Boro Stipić.

Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Osobe s invaliditetom

Hrvatski savez košarke u kolicima sudjeluje u europskom projektu

Objavljeno

/

Na slici je košarkaška utakmica u kojoj igrači koriste invalidska kolica. Igrač u crvenoj opremi s natpisom “CROATIA” pokušava postići koš, dok ga igrač u plavoj opremi pokušava blokirati. Pozadina prikazuje košarkaški teren i tribine.
Fotografija: Hrvatski savez košarke u kolicima

Prvo natjecanje u sklopu projekta “Basketball Inclusive Games” održat će se od 11. do 14. rujna 2024. godine u Samokovu.

U sklopu Erasmus+sporta u Bugarskoj je organiziran projekt “Basketball Inclusive Games”. Radi se o jednogodišnjem projektu financiranom od strane Europske izvršne agencije za obrazovanje i kulturu (EACEA).

Cilj ovog projekta je stvoriti pozitivno okruženje za osobe s invaliditetom, te osnažiti i ohrabriti osobe s invaliditetom da se bave košarkom i na taj način pozitivno utjecati  na cijelu europsku sportsku zajednicu.

Krajem prvog mjeseca 2024. godine  održan je prvi sastanak na kojem je predstavljen koncept samih igara, a uz to su predstavljene i aktivnosti koje će se provoditi u sklopu projekta.

Aktivnosti projekta uključuju seminare za sudce i trenere, obuku volontera te sastavljanje timova koji će sudjelovati u inkluzivnim igrama. Na sastanku su prisustvovali brojni poznati ljudi iz svijeta košarke u kolicima poput predsjednika Međunarodne organizacije košarke u kolicima (IWBF) Waltera Phallera te predsjednika Međunarodne košarkaške federacije Georgija Glushkova.

Između predstavnika deset partnerskih saveza ovoga projekta za jednog od partnera izabran je i Hrvatski savez košarke u kolicima.

Prvo natjecanje u sklopu projekta “Basketball Inclusive Games” održat će se od 11. do 14. rujna 2024. godine u bugarskom gradu Samokovu.

Nastavi čitati

Osobe s invaliditetom

Odigrano peto kolo Druge hrvatske lige košarke u kolicima

Objavljeno

/

Ova slika prikazuje utakmicu u košarci u invalidskim kolicima. Igrači u plavim i narančastim dresovima natječu se na terenu koji je okružen oglasnim pločama i košem u pozadini. Na zidu iza igrača nalaze se plakati koji prikazuju ime pobjednika raznih košarkaških natjecanja. Turnir se održava u zatvorenom prostoru, a teren je obilježen bijelim linijama. Oglasne ploče i logotipi sponzora su vidljivi na terenu
Fotografija: Hrvatski savez košarke u kolicima

Zagrebaši mogu biti zadovoljni onime što su pokazali na domaćem terenu. Ostvarili su dvije pobjede te s nestrpljenjem čekaju idući turnir.

Prošli vikend, u subotu 3. veljače, odigran je turnir petog kola Druge hrvatske lige košarke u kolicima. Turnir se održao u Zagrebu, u sportskoj dvorani “Dom košarke Cedevita” gdje su snage odmjerila četiri kluba. Na natjecanju su sudjelovali KKI Zagreb 2, KKOI Kostrena, KKI Brod 2 i KKI Šibenik.

Turnir je otvorio domaćin KKI Zagreb 2 protiv KKOI Kostrene. U toj utakmici KKI Zagreb 2 bio je uspješniji, svladavši Kostrenu sedam razlike, rezultatom 37:30.

U drugoj utakmici sastali su se KKI Šibenik i KKI Brod 2. Šibenčani su uvjerljivo svladali Brođane 46:31.

KKI Brod 2 loš dojam iz utakmice protiv Šibenika, popravio je u srazu s Kostrenom. U toj utakmici košarkaši KKI Brod 2 pokazali su svu raskoš svog košarkaškog talenta pobijedivši KKOI Kostrenu s 13 razlike, rezultatom 40:27.

KKI Zagreb 2 je i u drugoj utakmici pokazao da ih se svi moraju paziti kad igraju na svom terenu. Naime, u zadnjoj utakmici turnira, domaćin je bio bolji od KKI Šibenik. Iako je utakmica bila tijesna, košarkaši Zagreba ostvarili su još jednu pobjedu, pobjedivši KKI Šibenik s 32:27.

Zagrebaši mogu biti zadovoljni onime što su pokazali na domaćem terenu. Ostvarili su dvije pobjede iz dvije utakmice, te s nestrpljenjem čekaju idući turnir.

KKOI Kostrena je podbacila na ovom turniru. Oni su izgubili svoje odigrane utakmice, te s ovog turnira odlaze pognute glave. 

Nastavi čitati

Ostali sportovi

HPO Rekordna sredstva za javne potrebe u sportu

Objavljeno

/

Ministarstvo turizma i sporta dodijelilo je rekordna sredstva budući da se radi o olimpijskoj i paraolimijskoj godini.

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac dodijelila je financijska sredstva za provedbu programa javnih potreba u sportu u ukupnom iznosu od 52.119.098,00 eura.

“I ove godine smo izdvojili rekordna sredstva za sve javne potrebe u sportu, pa tako i za naša krovna sportska udruženja, za koja su izdvajanja gotovo utrostručena od 2016. godine, kada su ona iznosila oko 18 milijuna eura.

Ovo je olimpijska i paraolimpijska godina pa smo o tome posebno vodili računa jer s ovim sredstvima financiramo i sve nacionalne saveze te želimo da sve naše sportašice i sportaši imaju optimalne uvjete kako za pripreme tako i za nastup u Parizu, ali i na svim drugim natjecanjima”, izjavila je ministrica Brnjac naglasivši kako je za ukupni proračun za sport za 2024. godinu osigurano više od 111 milijuna eura.

Ovom Odlukom Hrvatskom olimpijskom odboru je dodijeljeno 42.900.000,00 eura, Hrvatskom paraolimpijskom odboru 3.900.000 eura, Hrvatskom akademskom sportskom savezu 900.000 eura, Hrvatskom školskom sportskom savezu 3.519.098,00 eura i Hrvatskom sportskom savezu gluhih 900.000 eura.

Ugovori o dodjeli sredstava potpisani su s glavnim tajnikom HOO-a Sinišom Krajačem, predsjednikom HPO-a Ratkom Kovačićem, predsjednikom HASS-a Harisom Pavletićem, glavnim tajnikom HŠSS-a Ivanom Dujićem, te predsjednikom HSSG-a Oliverom Lušićem.

Priopćeno je da se kroz izdvajanje sredstava za krovna sportska udruženja potiče bavljenje sportom za više od 200.000 sportašica i sportaša te oko 150.000 studenata i učenika.

Nastavi čitati

U trendu