Poveži se s nama

in MREŽA

Novi kombi za učenike Centra za odgoj i obrazovanje Rijeka

Objavljeno

/

Na fotografiji je skupina ljudi koja stoji ispred bijelog kombija. Osobe su odjevene u zimske jakne i kapute, a iza njih se vidi kombi parkiran na otvorenom prostoru.
Foto: Grad Rijeka

Danas ova donacija mini kombija, koja je značajna u proračunu Grada Rijeke, čini nas sretnima jer dolazi djeci kojoj je to najpotrebnije, kazala je zamjenica gradonačelnika Sandra Krpan

U Centru za odgoj i obrazovanje Rijeka održana je u utorak 16. siječnja 2024. godine prigodna svečanost primopredaje novog školskog kombi vozila. Za njegovu nabavku su sredstva osigurana u proračunu Grada Rijeke.

Ravnateljici Centra za odgoj i obrazovanje Rijeka Ivone Šabarić Rubeša novo školsko vozilo predala je zamjenica gradonačelnika Rijeke Sandra Krpan. Primopredaji su prisustvovali i zamjenik gradonačelnika Goran Palčevski, pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje, kulturu, sport i mlade Grada Rijeke Iva Erceg te predstavnici tvrtke Euro Limbus d.o.o, koja je isporučila vozilo.

Radi se o vozilu Mercedes-Benz, model Sprinter, koje ima 19+1 sjedalo te je opremljeno svom potrebnom opremom sukladno Zakonu o prijevozu u cestovnom prometu, Pravilniku o prijevozu školske djece te Pravilniku o posebnim uvjetima za vozila kojima se obavlja javni cestovni prijevoz i prijevoz za vlastite potrebe. Vozilo je vrijedno 123.125,00 eura.

Treba reći da je staro vozilo koje su dosad koristili još iz 2006. godine i novi kombi im je potreban odavno.

U ime Centra se osnivaču, Gradu Rijeci, zahvalila ravnateljica Ivone Šabarić Rubeša.

– Od srca se zahvaljujem našem osnivaču, Gradu Rijeci, što je osluškujući potrebe naše škole te imajući i u vidu sigurnost djece u prometu, osigurao financijska sredstva za nabavku ovog prekrasnog novog vozila – kazala je Šabarić Rubeša.

– Danas ova donacija mini kombija, koja je značajna u proračunu Grada Rijeke, čini nas sretnima jer dolazi djeci kojoj je to najpotrebnije – kazala je zamjenica gradonačelnika Sandra Krpan.

Vozilo će godišnje napraviti oko 30-ak tisuća kilometara jer pokriva svakodnevni prijevoz učenika u dolasku i odlasku iz škole s područja grada Rijeke i ovu uslugu koristi 50-60 učenika.

Za svoje novo vozilo i njegove karakteristike zanimaju se i učenici kojima će put sada biti ugodniji i sigurniji.

Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

in MREŽA

Zaštićeno: Isporučene prve Europske i Nacionalne iskaznice

Objavljeno

/

Fotografija: AKD

Ovaj sadržaj je zaštićen lozinkom. Da biste ga vidjeli unesite vašu lozinku ispod:

Nastavi čitati

in MREŽA

ANKETA Novi model zapošljavanja za osobe s invaliditetom

Objavljeno

/

Ova slika prikazuje osobu koja tipka na laptopu. Laptop je postavljen na mramorni stol, a pored njega se nalazi čaša soka od naranče sa slamkom. Osoba nosi sat i nekoliko prstena.

Županijska udruga slijepih Split jedan je od partnera na međunarodnom Erasmus+ projektu o zaštitnom zapošljavanju, koji ima za cilj na europskoj razini kreirati novi model zapošljavanja za osobe s invaliditetom

U tu svrhu pripremili su kratku anketu za zaposlenike s invaliditetom kako bi u stvaranje novog modela mogli uvrstiti njihove stvarne potrebe.

Anketa je u potpunosti anonimna i za njezino ispunjavanje nije potrebno više od 5 minuta.

– Bili bismo vam od srca zahvalni kada biste ju proslijedili i motivirali svoje zaposlenike s invaliditetom da ju ispune i na taj način pridonijeli našem istraživanju – kažu iz Županijske udruge slijepih Split.

Anketa će biti aktivna do ponedjeljka, 26. veljače 2024.

U slučaju da imate dodatnih pitanja, slobodno im se obratite na split@udrugaslijepih.hr ili na 092/390-7726.

Poveznica na anketu nalazi se ovdje.

Nastavi čitati

In Metropola

Kazalište ‘Novi život’ poziva na predstavu ‘Ne daj se, Njofra!’

Objavljeno

/

Ova ilustracija prikazuje osobu koja jaše rolu toaletnog papira. Osoba je apstraktno dizajnirana s crvenim i zelenim dijelovima na licu i plavom odjećom. Drži konopac koji je povezan s crvenim ključem. Tekst na hrvatskom jeziku ističe naslov “NE DAJ SE, NJOFRA!” i dodatne informacije o predstavi i kazalištu. Ova ilustracija je poster za komediju u dva dijela napisanu od strane Milana Grgića.
Foto: Kazalište slijepih i slabovidnih 'Novi život'

Kazalište slijepih i slabovidnih ‘Novi život’ poziva u četvrtak, 22. veljače 2024., u 20 sati, u Narodno sveučilište Sesvete na predstavu Milana Grgića ‘Ne daj se, Njofra!’

– Banalnost, naivnost i prvoloptanje su elementarne čestice smijeha koji je namijenjen svima, receptiran za zabavu i opuštanje, za laku kozmetiku koja uljepšava svakodnevicu i makar privremeno nas udaljava od briga i napetosti. Kažu kako smijeh liječi, kako ozdravlja od pritisaka i loših vijesti pa bi mu se trebalo svakodnevno prepuštati i zaroniti u njega kao u slatku nesvijest. Zavalite se u svoje rezervirano mjesto u kazalištu i virite kroz prozor u život jedne prosječne zagrebačke obitelji, očekujući od svojeg voajerstva inicijalnu kapsulu za užitak. Ovom predstavom vam priušćujemo više od očekivanoga, jer je ovo lako uprizorenje protkano istinskim problemima čija rješenja otežava čangrizavost jednog vremenom pregaženog tate, ali i nesnalaženje mladih u šumi nepotizma i korupcije. No, ne brinite, predstavu potpisuje sretan kraj, iako ‘sranje’ ne prestaje – kažu iz ‘Novog života’.

Režiju, scenografiju i izbor glazbe potpisuje Željko Duvnjak, kostimografiju Vesna Kutnjak, dizajn svjetla Nenad Lalović, grafičko oblikovanje ‘Kuna zlatica’, autor fotografija Jasenko Rasol.

Od uloga, Juricu igra Vojin Perić, Njofru igra Igor Kučević, Elu igra Ružica Domić-Lalović, a Lidiju igra Dorotea Feketić.

Inspicijent je David Čavara, dok su tehnička podrška Andrea Feher, Ana Katarina Ostojić i Andrej Drenski.

Ulaz je slobodan, uz prethodnu obaveznu rezervaciju na 01/4812-066 ili na kazaliste@novizivot.hr. Predviđeno je da predstava traje 60 minuta.

Nastavi čitati

U trendu