Poveži se s nama

Boccia

Davor Komar ostvario dvostruki plasman na Paraolimpijske igre u Parizu

Objavljeno

/

Na ovoj slici su tri osobe, a dvije drže medalje. Njihova odjeća ima šahovnicu crvene i bijele boje. Medalje su velike i okrugle, s natpisom koji nije jasno vidljiv. Pozadina prikazuje unutrašnjost sportske arene s plavim sjedalicama.

Član Boćarskog kluba osoba s invaliditetom Istarske županije ‘Istrijana’ i prvi hrvatski boćar paraolimpijac Davor Komar ostvario je dvostruki plasman na Paraolimpijske igre u Parizu 2024. godine

Komar je, postavši europski prvak u kolovozu ove godine u Nizozemskoj i visokim plasmanom na Svjetskoj boćarskoj rang listi, osigurao sebi pojedinačni nastup u Parizu, dok je u paru sa sportskom partnericom Anamarijom Arambašić ostvario i plasman u paru.

Komar je trenutno šesti na svjetskoj rang listi pojedinačno (prvi u Europi) i šesti u paru (drugi u Europi). Ujedno je i prvi i jedini hrvatski boćar koji je ikada nastupio na Paraolimpijskim igrama (Tokyo).

– Iskreno se zahvaljujemo glavnom treneru Kluba i osobnom Davorovom treneru Valteru Ivančići, dugogodišnjoj Davorovoj trenerici Zvjezdani Grganja, Sportskoj zajednici Grada Pule, predsjedniku Milanu Seadu Soldatiću i tajniku Branku Uležiću, Gradu Pula, Istarskoj županiji, Domu sportova ‘Mate Parlov’ u Puli, Hrvatskom paraolimpijskom odboru, Hrvatskom boccia savezu, Sportskoj zajednici udruga osoba s invaliditetom Istarske županije. Posebnu zahvalu šaljemo Stručnom timu sportaša Komara – Heleni Blažić, specijalistici medicine rada i sporta (Pula), sportskoj psihologici Rebeki Prosoli (Zagreb), diplomiranom fizioterapeutu Zoranu Peršiću (Pula), Žoel Komar, medicinskoj sestri – sportsko/osobnoj asistentici/pratiteljici (Pula) i Nini Komar, sportsko/osobnoj asistentici/pratiteljici (Pula), Davorovoj obitelji, a posebno i vjernoj Davorovoj sportsko/osobnoj asistentici/pratiteljici i ‘pomagačici’, supruzi Vesni Komar. Bez njih bi sve ovo bilo nemoguće! Hvala vam od srca – stoji u zahvali Istrijane.

Kako je najavljeno, za Komara sada slijedi kraći odmor, a zatim intenzivne pripreme, kupnja opreme, treninzi, kampovi, nacionalna i međunarodna natjecanja te napokon u kolovozu ‘Paralympic games Paris 2024.’ i ‘nastup’ pojedinačno i u paru.

Inače, Paraolimpijske igre u Parizu bit će najveći sportski događaj ikada organiziran u Francuskoj, koji bi se trebao održati tijekom dvanaest dana od 28. kolovoza do 8. rujna 2024., okupljajući 4400 najistaknutijih svjetskih paraolimpijskih sportaša.

Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

U trendu