Poveži se s nama

In Metropola

Zasladite kraj godine i nazdravite dragim ljudima i samima sebi

Objavljeno

/

Ova slika prikazuje živahnu noćnu scenu na otvorenom trgu ispred velike, osvijetljene zgrade. Trg je ukrašen mnoštvom svjetlećih lampica koje vise odozgo, stvarajući atmosferu svečanosti i radosti. Transparent s tekstom “MADRE BADASSA” i “CENTRAL STATION” visi istaknuto u sredini scene. Zgrada u pozadini je veličanstvena, s klasičnim arhitektonskim značajkama i okupana je toplim svjetlom koje naglašava njenu fasadu.
Foto: Sandro Sklepić

FOOLING AROUND: Sparkling Edition najelegantnija je zagrebačka adventska lokacija na kojoj se uživa u ponudi slanih i slatkih delicija s potpisom vrhunskih chefova

Blještavilo prosinca je uvijek iznova izvor radosti. Dok analiziramo godinu iza nas, kakva god bila, u svjetlu brzog dolaska nove godine vidi se nada i kreira se popis malih i velikih želja.

FOOLING AROUND: Sparkling Edition sa svojim najvećim izborom domaćih i stranih pjenušaca idealna je lokacija za nazdraviti svim željama, a uz zdravice se na predivnoj Oleander terasi hotela Esplanade može uživati i u jelima koje potpisuju vrhunski domaći chefovi: Ana Grgić Tomić, Deni Srdoč, Mario Mandarić, Matija Bogdan & Marko Palfi, Vid Nikolić i Mate Janković.

Uz slane delicije koje su osmislili za FOOLING AROUND street style menu, u ponudi su i slastice idealne za sljubljivanje s pjenušcima.

Na Esplanadinoj kućici uživa se u slasticama koje potpisuje hotelska pastry chefica Mirjana Špoljar. Na meniju su brownie od čokolade i tonke te Clafoutis, tj. poširane kruške, no tu su i obožavane štrukle koje potpisuje Ana Grgić Tomić, koje se dodatkom šećera također mogu pretvoriti u slatku deliciju. Esplanadin Master Kishoni Vjenceslav Madić osmislio je pak i neodoljivu ponudu slatkih pića pa se uz štrukle može popiti shtrookla punch, honeymoon, Mr. Foolir te najfinije kuhano crno vino.

Topli slatki cannoli na meniju su Denija Srdoča, dok se Vid Nikolić pobrinuo da gosti festivala FOOLING AROUND: Sparkling Edition uživaju u azijskim slasticama. Uz japanski desert Obanyaki, na meniju su i sladoledne kombinacije – Milk ice cream & obanyaki i Matcha ice cream & azuki.

Fritula se pak, iako se radi o tradicionalnoj dalmatinskoj slastici, uspjela nametnuti kao slatka delicija koju svaki advenstki festival, u bilo kojem dijelu Hrvatske, mora imati u ponudi pa je i FOOLING AROUND: Sparkling Edition, iako se pomno osmišljenom gastro ponudom razlikuje od ostalih lokacija, vodio računa o tome da se ‘slatku adventsku kraljicu’ može pojesti i na Oleander terasi. U svoju ju je ponudu uvrstio i posebne preljeve osmislio Mario Mandarić, a po prvi put se samo na ovoj adventskoj lokaciji mogu otkriti razni okusi najpoznatije fritule u nas. Petar Grašo bi ‘sve da za nju’ i zato je fritulu opjevao, a sada joj je u suradnji sa svojom ekipom ‘Krivi ljudi’, dodao i razne okuse. Zbog raznih free style opcija nazvana je ‘Freetula’, a u svojim slatkim varijantama nosi nazive: Freetula Bianca, Freetula Nera, Freetula Tartufina te Freetula by Grašo.

FOOLING AROUND: Sparkling Edition otvoren je do 1. siječnja, a u ozračju sjajne atmosfere, čiju će glazbenu pozadinu tijekom dana kreirati DJ Emil Kirbis, na ovoj će se blještavoj lokaciji moći zasladiti kraj godine, dok će se novoj 2024. nazdraviti uz novogodišnji plesni set za koji će biti zadužen DJ Robert Mareković.

In-Portal vlasništvo je svih onih kojima je bolji život svih osoba s invaliditetom, kako u Hrvatskoj tako i u svijetu, primarna briga.

Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

In Metropola

BOOGALOO KLUB Rock gitarist Greg Howe i za jazz sladokusce

Objavljeno

/

Foto: Muzika.hr

Njegov debitantski album ‘Greg Howe’ rangiran je od Guitar World Magazina kao deseti najbolji shred album svih vremena, a ‘Wheelhouse’ iz 2017. smješten je na šesto mjesto u top 20 najboljih gitarističkih albuma desetljeća

Američki jazz rock fusion gitarist i skladatelj Greg Howe prvi će puta nastupiti u Zagrebu 27. listopada u Boogaloo klubu, objavio je organizator koncerta.

Howe, koji je poznat kao tehnički inovator zbog svoje upotrebe tapkanja, neobičnih taktova i signature legatto metode hammer–ons from nowhere u Zagreb dolazi u pratnji basista Mohini Deya (Steve Vai, Marco Minnemann, Zakir Hussain) te Marca Cirigliana (Nelly) na bubnjevima.

U svojih trideset godina karijere, Howe je producirao, napisao i aranžirao deset solo instrumentalnih studijskih albuma, kao i dva kolaboracijska albuma s Richiejem Kotzenom iz Winery Dogsa.

Surađivao je s umjetnicima kao što su Dennis Chambers, Victor Wooten, Richie Kotzen, Jason Becker, Billy Sheehan i kao session glazbenik s Michaelom Jacksonom, Justinom Timberlakeom, Christinom Aguilerom, Rihannom, Enriqueom Iglesiasom i mnogim drugima.

Njegov debitantski album ‘Greg Howe’ rangiran je od Guitar World Magazina kao deseti najbolji shred album svih vremena, a ‘Wheelhouse’ iz 2017. smješten je na šesto mjesto u top 20 najboljih gitarističkih albuma desetljeća.

Nastavi čitati

In Metropola

ZAGREB Od 15. lipnja nova pilot usluga besplatnog javnog prijevoza ‘Fulir’

Objavljeno

/

Na slici se nalazi niz plavih električnih vozila za prijevoz putnika s natpisom "ZET". Vozila su parkirana u ravnoj liniji jedno iza drugog. Svako vozilo ima bijela sjedala raspoređena u dva reda s upravljačem ispred prednjeg sjedala. Vozila imaju zaštitne nadstrešnice i prozirna prednja stakla. Na boku vozila je vidljiv logotip "Yamaha". Pozadina slike prikazuje ogradni zid i parkirane automobile.
Foto: Grad Zagreb

Grad Zagreb pokreće pilot uslugu besplatnog javnog prijevoza u pješačkoj zoni središta grada. Prijevoz malim električnim vozilima ‘Fulir’ bit će dostupan od subote, 15. lipnja, omogućujući građanima i turistima ekološki prihvatljiv način kretanja

– ‘Fulir’ je više od usluge prijevoza. To je korak prema održivijem, pristupačnijem i srdačnijem Zagrebu koji će mnogima olakšati svakodnevicu i poboljšati kvalitetu života u centru – rekao je gradonačelnik Tomislav Tomašević objasnivši da je usluga prvenstveno namijenjena starijim osobama, teže pokretnim osobama i osobama s invaliditetom, ali će biti dostupna i ostalim građanima i turistima.

Mali električni automobili kapaciteta 5 putnika plus vozač, bit će dostupni od 8 do 20 sati, vikendom i praznicima sve do kraja listopada. Usluga je besplatna i može se naručiti putem telefona na brojeve 091/1111-425 i 091/1111-426. Vozači će sami odgovarati na pozive i dogovarati lokacije i rute.

Naziv ‘Fulir’ izabran je u čast nezaboravnog lika iz najzagrebačkijeg filma ‘Tko pjeva zlo ne misli’, a koncept je inspiriran uspješnim modelom ‘Kavalira’ u Ljubljani. Uslugu prijevoza će pružati Zagrebački električni tramvaj.

Izvor: Grad Zagreb

Nastavi čitati

In Metropola

CENTAR ZA KULTURU MAKSIMIR Provokativna crna komedija ‘Zemlja vukova’

Objavljeno

/

Foto: CKIM

‘Zemlja vukova’ nemilice udara po predrasudama i stereotipima, tradicijama i društvenim pravilima te svim zatucanostima koje iz njih proizlaze, a prestrojavanje u traku moraliziranja izbjegava vodeći se sarkazmom, napisao je Mladen Radić

CKIM – Centar za kulturu i informacije Maksimir poziva zainteresiranu javnost na četvrtu monodramu u Ciklusu Monodrama – Zemlja vukova, 21. lipnja u 20 sati.

Godinu 2024. u CKIM će obilježiti, između ostalog, i početak stvaranja nove kazališne zagrebačke scene, scene Monodrame. Ciklus Monodrama ove godine završavaju ‘Zemljom vukova’.

Tonka Mršić ponovno će biti s nama i povesti nas u svijet ove provokativne crne komedije.

Zemlja vukova je šezdesetominutna monodrama koja žanrovski spada pod crnu komediju s elementima apsurda, a prožeta je autobiografskim elementima.

Predstava se bavi društvenim pravilima, prvenstveno Like ili bilo koje druge male zajednice, koja utječu na sudbine triju Ličanki u različitim stadijima života. Kroz tri različita karaktera, autorice progovaraju o našem patrijarhalnom društvu, tradicionalizmu, položaju žene u braku, mogućnosti izbora, posljedicama rata i nemogućnosti izlaska pojedinca iz okova rečenice ‘A šta će ljudi reći?’

‘Zemlja vukova’ nemilice udara po predrasudama i stereotipima, tradicijama i društvenim pravilima te svim zatucanostima koje iz njih proizlaze, a prestrojavanje u traku moraliziranja izbjegava vodeći se sarkazmom, napisao je Mladen Radić za Glas Istre.

Nastavi čitati

U trendu