Poveži se s nama

in burza

ZAGREB Socijalno-uslužna zadruga zapošljava tri pomoćna radnika

Objavljeno

/

Slika prikazuje trenutak gdje osoba drži ruke starije osobe. Starija osoba drži malu lopticu sa žutim i plavim segmentima, možda za vježbu ili terapiju. Oboje su sjedeći, iako se u kadru vide samo njihova tijela i ruke. Nose ležernu odjeću; mlađa osoba u sivoj majici, a starija u bež džemperu i tamnim hlačama.
Foto: Pexels

Socijalno-uslužna zadruga ‘Martinov plašt’ iz Zagreba objavila je natječaj za prijam u radni odnos tri pomoćna radnika, na određeno vrijeme, javni radovi, uz mogućnost zaposlenja osobe s invaliditetom

Zaposlenje je na puno radno vrijeme, bez mogućnosti smještaja, dok se naknada za prijevoz isplaćuje u cijelosti. Postoji mogućnost korištenja potpora pri zapošljavanju – Javni rad – Posao+.

Kao razina obrazovanja posloprimca traži se srednja škola od tri ili četiri godine, dok radno iskustvo nije važno.

Opis poslova obuhvaća pratnju i pomoć osobama s različitim vrstama invaliditeta i teže pokretnim osobama u rješavanju svakodnevnih aktivnosti i obaveza.

Uz prijavu kandidati trebaju obavezno priložiti: presliku svjedodžbe o završenoj školi, uvjerenje da se protiv osobe ne vodi kaznenu postupak, presliku osobne iskaznice, potvrdu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO), potvrdu liječnika opće medicine o psihofizičkim sposobnostima za obavljanje poslova osobni asistent/ica te potvrdu o završenom tečaju za osobnog asistenta.

Natječaj je objavljen na internetskim stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a rok za prijavu je do 2. ožujka 2024. godine.

Zainteresirani se mogu prijaviti na email adresu: vmusa.mp@gmail.com.

Socijalno-uslužna zadruga ‘Martinov plašt’ ima sjedište u Zagrebu, Heinzelova 66, a osnovana je 27. svibnja 2011. od strane sedam zadrugara. Svrha osnivanja zadruge je unapređenje skrbi o ranjivim i iz bilo kojeg razloga marginaliziranim skupinama društva i pojedinaca te sustavno podizanje duhovno-moralne i materijalne kvalitete života na svim razinama poštujući fizičke, prirodne i moralne zakone. Zadruga nudi usluge pomoći u kući, edukacije o društvenom poduzetništvu, konzalting za neprofitne organizacije, pomoć pri pisanju projekata i poslovnih planova. Ujedno, razvila je i proizvodni dio (djelatnost), unutar koje se proizvode sapuni s točkicama – socijalno poduzetništvo slijepih i slabovidnih osoba, zatim mini urbani vrtovi i bio-lončanice, što podrazumijeva ručnu izradu lončanica od prirodnih materijala, a što se organizira kao dio radno-okupacijske terapije za ranjive skupine kao što su osobe s invaliditetom, liječeni ovisnici, žrtve obiteljskog nasilja i drugo. Ujedno, razvija hortiterapiju ili vrtnu terapiju, kao oblik radne terapije, budući rad u vrtu smanjuje stres, poboljšava senzomotoričke, mentalne i psihosocijalne vještine te pozitivno djeluje na čovjekovo zdravlje i njegovo cjelokupno biće, čime se podiže kvaliteta života.

In-Portal vlasništvo je svih onih kojima je bolji život svih osoba s invaliditetom, kako u Hrvatskoj tako i u svijetu, primarna briga.

in burza

Društvo oboljelih od multiple skleroze Zadarske županije traži četiri osobna asistenta

Objavljeno

/

Na slici su dvije osobe koje sjede i razgovaraju. Jedna osoba je u invalidskim kolicima, odjevena u rozu vestu i svijetle hlače. Druga osoba sjedi na stolici, nosi bež jaknu i tamne hlače te drži šalicu.
Foto: Pexels

Opis poslova asistenta uključuje pomoć u poslovima koje korisnik ne može obavljati samostalno kao što su odlazak u trgovinu, ljekarnu te obavljanje administrativnih poslova, kao i pomoć pri transferu korisnika

Društvo oboljelih od multiple skleroze Zadarske županije traži četri osobna asistenta/ice na rad na određeno vrijeme. Mjesto rada je u Zadru, a radi se samo prijepodnevna smjena. Radno vrijeme je 20 sati tjedno, bez mogućnosti smještaja. Naknada za prijevoz isplaćuje se u potpunosti.

Natječaj je objavljen na mrrežnim stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje 5. travnja, a rok za prijavu je 30. travnja 2024. godine.  

Razina obrazovanja koju poslodavac traži je završena četverogodišnja srednja škola. Postoji mogućnost zapošljavanja umirovljenika.

Opis poslova asistenta uključuje pomoć u poslovima koje korisnik ne može obavljati samostalno kao što su odlazak u trgovinu, ljekarnu te obavljanje administrativnih poslova, kao i pomoć pri transferu korisnika.

Zainteresirani se mogu prijaviti slanjem zamolbe na email: doomszz@zd.t-com.hr, a za najavu ili više informacija mogu nazvati na broj telefona: 023/325-260 ili na mobitel: 091/735-8769.

Nastavi čitati

in burza

ZAGREB Muškarac s mišićnom distrofijom traži osobnog asistenta na puno radno vrijeme

Objavljeno

/

Na slici je osoba u invalidskim kolicima koja ulazi u tramvaj uz pomoć druge osobe. Osoba u kolicima nosi bijelu i crnu jaknu. Druga osoba, koja nosi tamnoplavi trenirku, pomaže tako što drži ručke kolica. Tramvaj je plave i crne boje s otvorenim vratima. Na leđima kolica visi Nike torba.

Muškarac s invaliditetom traži nezaposlenu osobu za posao osobnog asistenta. Prednost imaju posloprimci s prijašnjim iskustvom u radu s osobama s invaliditetom

U opis poslova spada pomoć u svakodnevnim aktivnostima, poput pomoći pri obavljanju fizioloških potreba i osobne higijene, pomoć u obavljanju kućanskih poslova, pomoć i pratnja u raznim sportskim i društvenim aktivnostima, ali i općenito u svim aktivnostima koje osoba u invalidskim kolicima ne može samostalno obavljati.

Radno vrijeme je fleksibilno, prema dogovoru, prijava na puno radno vrijeme (Ugovor o radu). Troškovi prijevoza, kao i doprinosi, plaćeni u potpunosti.

Za sve dodatne informacije, ali i prijave, javiti se emailom na krsto.kovacevic@gmail.com ili na mobitel 098/474-887.

Nastavi čitati

in burza

Ustanova DES Split traži šefa/šeficu kuhinje

Objavljeno

/

Ova stilizirana slika prikazuje kuhara okruženog raznim sastojcima i kuhinjskim alatima, prikazujući fazu pripreme u kulinarskom okruženju.
Foto: Pixabay

Kandidati koji prema posebnim propisima ostvaruju pravo prednosti prilikom zapošljavanja moraju se prilikom prijave pozvati na to pravo, te uz prijavu priložiti svu propisanu dokumentaciju prema posebnom Zakonu

Ustanova za zapošljavanje, rad i profesionalnu rehabilitaciju osoba s invaliditetom DES iz Splita traži šefa/šeficu kuhinje za rad na neodređeno vrijeme. Zaposlenje uključuje rad na puno radno vrijeme, bez mogućnosti smještaja. Radi se samo prijepodnevna smjena, dok se naknada za prijevoz djelomično isplaćuje.

Natječaj je objavljen na mrežnim stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje 26. ožujka, a rok za prijavu je do 10. travnja 2024. godine.    

Postoji mogućnost zapošljavanja osobe s invaliditetom.

Razina obrazovanja koju poslodavac traži je završena trogodišnja ili četverogodišnja srednja škola ugostiteljskog smjera, uz radno iskustvo od najmanje 2 godine.

Opis poslova uključuje:

 • sudjelovanje u izradi normativa za kuhana jela i pridržavanje istih
 • sudjelovanje u procesu pripreme hrane
 • planiranje pripreme jela po planu jelovnika
 • odgovornost za poštivanje normativa, izgled, kvalitetu i ispravnost gotovih proizvoda
 • podjela radnih zadataka radnicima uključenim u proces pripreme hrane, te korekciju njihovog rada
 • dodatno obučavanje radnika uključenih u proces pripreme hrane, te razvoj njihove kulinarske sposobnosti i vještine
 • kontrola jela prije podjele hrane na liniji podjele
 • sudjelovanje u podjeli hrane korisnicima pučke kuhinje ili otpremi prema školama
 • briga o čistoći radnog prostora, restorana, radne opreme i inventara
 • nadzor higijene, radne odjeće i obuće radnika uključenih u proces pripreme hrane
 • briga o provedbi i unapređenju primjene HACCP standarda, sigurnosnih, sanitarnih i drugih standarda
 • briga o pravilnom gospodarenju sitnim inventarom i ostaloj radnoj opremi
 • sudjelovanje u catering uslugama: kuhanje i serviranje jela, te posluživanje
 • obavljanje drugih poslova iz svog djelokruga rada po nalogu voditelja radne jedinice

Uz pisanu prijavu kandidati su dužni priložiti:

 • životopis
 • preslik osobne iskaznice i domovnice
 • preslik svjedodžbe o stečenoj stručnoj spremi
 • Elektronički zapis/Potvrda o  o podacima evidentiranim u matičnoj evidenciji Hrvatskog zavoda  za mirovinsko osiguranje, a koji zapis/potvrda, između ostalih podataka, mora sadržavati i podatke o poslodavcu, početku i prestanku osiguranja, stvarnoj i potrebnoj stručnoj spremi, radnom vremenu, općini rada/prebivališta i trajanju staža osiguranja – ne starija od 30 dana

Prijava na natječaj mora sadržavati: Zamolbu/prijavu s osobnim podacima podnositelja prijave (ime i prezime, datum i mjesto rođenja, adresu stanovanja, broj telefona i/ili email adresu, naziv radnog mjesta za koje se kandidat prijavljuje).

Pisane prijave s potrebnom dokumentacijom o ispunjavanju uvjeta iz natječaja podnose se na adresu: Ustanova za zapošljavanje, rad i profesionalnu rehabilitaciju osoba s invaliditetom DES, 21000 Split, 114. Brigade 14 ili na email: info@des.hr u roku od 15 dana od dana objave kod Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Na natječaj se mogu javiti osobe obaju spolova u skladu sa čl.13. Zakona o ravnopravnosti spolova.

Prijavom na natječaj kandidat daje privolu Ustanovi DES za prikupljanje i obradu podataka navedenih u prijavi na natječaj, te dokumentaciju dostavljenu s prijavom u svrhu odabira kandidata i dostave obavijesti o rezultatima natječaja. Prikupljeni podaci obrađivat će se sukladno važećim propisima.

Kandidati koji prema posebnim propisima ostvaruju pravo prednosti prilikom zapošljavanja moraju se prilikom prijave pozvati na to pravo, te uz prijavu priložiti svu propisanu dokumentaciju prema posebnom Zakonu, kako bi ostvarili prednost u odnosu na ostale kandidate samo po jednakim uvjetima.

Nastavi čitati

U trendu