Poveži se s nama

in burza

Udruga osoba s invaliditetom Agape traži trinaest osobnih asistenata

Objavljeno

/

Ova slika prikazuje osobu koja gura invalidska kolica na kojima sjedi druga osoba. Nalaze se na popločanom putu okruženom zgradama i drvećem. Oboje nose zimsku odjeću; osoba koja gura invalidska kolica nosi kapu, a sjedeća osoba ima kovrčavu kosu vidljivu odostraga. Zgrade u pozadini imaju više prozora i bijele su ili svijetle boje.
Foto: Pexels/Gustavo Fring

Udruga osoba s invaliditetom Agape objavila je natječaj za 13 osobnih asistenata/tica osobama s invaliditetom na području Splitsko-dalmatinske županije, i to Grada Omiša, Grada Trilja, Općine Podstrane i Općine Dugi Rat, na neodređeno vrijeme, radi novootvorenih poslova

Zaposlenje je na 20 sati tjedno, nema smještaja, a naknada za prijevoz se isplaćuje u cijelosti.

Kao razina obrazovanja posloprimca traži se završena osnovna škola, srednja škola od tri ili četiri godine, a radno iskustvo nije važno.

Opis poslova odnosi se na:

 • obavljanje kućanskih poslova, uključujući i organiziranje prehrane, koje korisnik nije u mogućnosti samostalno obaviti ili koje umjesto korisnika nisu u mogućnosti obaviti članovi kućanstva
 • hranjenje
 • održavanje osobne higijene
 • omogućavanje mobiliteta i kretanja
 • rukovanje pomagalima
 • pratnju i pomoć u različitim socijalnim aktivnostima, uključujući i putovanja unutar i izvan Republike Hrvatske
 • pomoć pri obavljanju administrativnih aktivnosti
 • pružanje podrške u komunikaciji između osobe s oštećenjem sluha i čujuće okoline u svrhu pristupa informacijama u svim područjima života
 • pružanje podrške u kretanju gluhoslijepim osobama te podrške u komunikaciji između gluhoslijepih osoba i okoline, u svrhu pristupa informacijama u svim područjima života.

Temeljem Zakona o osobnoj asistenciji osobni asistent može biti punoljetna zdravstveno sposobna osoba koja ima završeno trogodišnje ili četverogodišnje obrazovanje. Iznimno, osobni asistent može biti i osoba koja ima završenu osnovnu školu, ali uz uvjet da ima završen tečaj za njegovatelja.

Radno vrijeme ovisiti će o Rješenju korisnika o pravu na usluge osobne asistencije u rasponu od četiri do osam sati.

Natječaj je objavljen na internetskim stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a rok za prijavu je do 31. prosinca.

Zainteresirani se mogu prijaviti na email adresu: agape@udruga-agape.hr. Uz prijavu na natječaj potrebno je priložiti životopis i potvrdu/svjedodžbu o završenom obrazovanju.

Udruga osoba s invaliditetom ‘Agape’ osnovana je od strane 18 građana dana 17. siječnja 2003., sa svrhom promicanja zajedničkih humanitarnih, zdravstvenih, odgojnih, obrazovnih, kulturnih, socijalnih, informacijskih, športskih, rekreacijskih i drugih interesa svojih članova bez namjere stjecanja dobiti, a upisana je u Registar udruga s danom 28. veljače iste godine. Djeluje na području grada Omiša te općina Šestanovac, Zadvarje, Dugi Rat i Podstrana. Udruga je socijalno-humanitarna i neprofitna, a uključuje dobrovoljno udružene osobe oboljele od distrofije, osobe s posljedicom cerebralne i dječje paralize, paraplegijom, amputacijom ekstremiteta i oštećenjem tjelesnih organa i njihovih funkcija te njihove roditelje ili skrbnike, kao i druge fizičke i pravne osobe voljne da organizirano potiču mjere i akcije na rehabilitaciji, socijalizaciji, skrbi i poboljšanju socijalnog i životnog statusa osoba s invaliditetom.

Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

in burza

BJELOVAR Udruga tjelesnih invalida zapošljava devet osobnih asistenata

Objavljeno

/

Fotografija prikazuje osobu koja sjedi u invalidskim kolicima. Fokus je na ruci osobe i detaljima invalidskih kolica, uključujući kotače i kočnice. Pozadina slike prikazuje otvoreno polje, ali nije jasno vidljiva zbog fokusa na predmete u prvom planu. Invalidska kolica su označena brendom “SOPUR”.
Foto: Pixabay

Udruga tjelesnih invalida Bjelovar objavila je natječaj za prijam u radni odnos devet osobnih asistenata/tica na području Bjelovara u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, na određeno vrijeme, radi novootvorenih poslova, uz mogućnost zapošljavanja umirovljenika

Zaposlenje je na 20 sati tjedno, bez mogućnosti smještaja, dok se naknada za prijevoz isplaćuje u cijelosti.  

Kao razina obrazovanja posloprimca traži se završena osnovna škola, srednja škola od tri ili četiri godine, odnosno završena osnovna škola uz tečaj za njegovatelja, SSS, VŠS:

 • osnovno obrazovanje (i završen program za stjecanje odgovarajuće kvalifikacije ili skupova ishoda učenja za zanimanje njegovatelj);
 • gimnazijsko srednješkolsko obrazovanje; četverogodišnje i petogodišnje strukovno srednješkolsko obrazovanje.

Radno iskustvo nije važno.

Opis poslova obuhvaća rad s osobama s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta. Rad će biti u obitelji korisnika usluge osobne asistencije.

Osoba mora biti punoljetna i zdravstveno sposobna za obavljanje usluge osobne asistencije – liječnička potvrda izdana na medicini rada.

Natječaj je objavljen na internetskim stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a rok za prijavu je do 29. veljače 2024. godine.

Zainteresirani mogu poslati pisane zamolbe na adresu: Udruga tjelesnih invalida Bjelovar, Ivana Gundulića 1, 43000 Bjelovar, a u slučaju osobnog dolaska potrebna je najava na telefon: 043/220-004 ili mobitel: 091/582-3727.

Udruga tjelesnih invalida Bjelovar je dobrovoljna, neprofitna udruga građana za pomoć i unapređenje kvalitete življenja osoba s tjelesnim invaliditetom. Udruga djeluje na području:

 • Grada Bjelovara i gravitirajućih Općina: Kapele, Nove Rače, Rovišća, Šandrovca, Severina, Zrinskog Topolovca, Velikoga Trojstva i Velike Pisanice,
 • Bjelovarsko-bilogorske županije: Čazme, Garešnice, Bereka, Hercegovca, Ivanske, Štefanja, Velike Trnovitice.

Nastavi čitati

in burza

ZAGREB Muškarac s mišićnom distrofijom traži osobnog asistenta

Objavljeno

/

Ova slika prikazuje dijelove invalidskih kolica. Vidljivi su kotači, pedale i drugi dijelovi.
Foto: Pixabay

Muškarac s invaliditetom traži nezaposlenu osobu za posao osobnog asistenta. Prednost imaju posloprimci sa prijašnjim iskustvom u radu s osobama s invaliditetom

U opis poslova spada pomoć u svakodnevnim aktivnostima, poput pomoći pri obavljanju fizioloških potreba i osobne higijene, pomoć u obavljanju kućanskih poslova, pomoć i pratnja u raznim sportskim i društvenim aktivnostima, ali i općenito u svim aktivnostima koje osoba u invalidskim kolicima ne može samostalno obavljati.

Radno vrijeme je fleksibilno, prema dogovoru. Za prvi mjesec prijava je na pola radnog vremena, a nakon toga na puno radno vrijeme (Ugovor o radu). Troškovi prijevoza, kao i doprinosi, plaćeni su u potpunosti.

Za sve dodatne informacije, ali i prijave, javiti se e-mailom na krsto.kovacevic@gmail.com ili na mobitel 098/474-887.

Nastavi čitati

in burza

Hrvatski savez ‘SUMSI’ zapošljava 19 gerontodomaćica

Objavljeno

/

Hrvatski savez udruga za mlade i studente s invaliditetom – SUMSI objavio je natječaj za prijam u radni odnos 19 gerontodomaćina/ca na području Zagreba.

Radnice se traže u sklopu projekta Uvijek pri ruci – Zaželi SF.3.4.11.01.0489 na određeno, radi novootvorenih poslova, uz mogućnost zaposlenja osobe s invaliditetom.

Zaposlenje je na puno radno vrijeme, nema smještaja, a naknada za prijevoz isplaćuje se u cijelosti.

Kao razina obrazovanja posloprimca traži se osnovna škola niži razredi, završena osnovna škola,  srednja škola od tri ili četiri godine, viša ili prvostupanjska, fakultet, akademija, magisterij, doktorat, a radno iskustvo nije važno.

Obveznu dokumentaciju za prijavu čine životopis, uvjerenje o najvišem završenom formalnom obrazovanju (srednja ili osnovna škola), preslika osobne iskaznice, uvjerenje o nevođenju kaznenog postupka i o podacima evidentiranim u matičnoj evidenciji Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. Kandidati, koji ne dostave cjelokupnu obveznu dokumentaciju do kraja roka za prijavu, neće biti uzeti u obzir.

Natječaj je objavljen na internetskim stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a rok za prijavu je do 20. veljače 2024. godine.

Zainteresirani se mogu prijaviti pisanom zamolbom na e-mail adresu poslodavca: zazeli@savezsumsi.hr.

Nastavi čitati

U trendu