Poveži se s nama

Ostali sportovi

STRELJAČKI KLUB KUSTOŠIJA Održana redovna skupština i Božićni turnir uz dodjelu medalja

Objavljeno

/

Na slici su dvije osobe koje stoje pored stola prekrivenog crvenom tkaninom. Na stolu je brončana statua, plava mapa i fotografija. Jedna osoba nosi sivi džemper s natpisom “Mountain Lake” i tamne hlače; druga je u crnoj odjeći i drži štaku. U pozadini je zastava s crveno-bijelim kockicama i plavo-bijelo-crvenom trobojnicom.

Streljački klub ‘Kustošija’ Zagreb, na čelu s predsjednicom Brankom Trzun-Makek, održao je u svojim prostorijama streljane u zagrebačkoj Kustošiji, Trg hrvatskih obrambenih snaga 8/II, u četvrtak, 28. prosinca 2023., s početkom u 18 sati, godišnju redovnu skupštinu

Kako je Hrvatski olimpijski odbor (HOO) nedavno, točnije 21. prosinca 2023., organizirao u Kristalnoj dvorani u Hotelu ‘The Westin Zagreb’, na adresi u Zagrebu, Kršnjavoga 1, jubilarnu 30. završnu godišnju svečanost pod nazivom ‘Veliki dan hrvatskog sporta 2023.’, s dodjelom nagrada najuspješnijim sportašicama, sportašima i trenerima u godini na izmaku te zaslužnim sportskim dužnosnicima za životno djelo, bila je ovo prilika da Streljački klub Kustošija posebno čestita Ivici Laziću (82), svom počasnom predsjedniku, na dodjeli Nagrade ‘Matija Ljubek’ za životno djelo, koju Hrvatski olimpijski odbor kao najveće priznanje dodjeljuje osobito zaslužnima za znanstveni, stručni ili pedagoški rad u sportu.

Podsjetimo da je Ivica Lazić 15. prosinca 2022. u zagrebačkom Hotelu Hilton Garden Inn također dobio Nagradu za životno djelo, ali od strane Sportskog saveza Grada Zagreba, što je uistinu dokaz da je postigao sve što se moglo postići u sportu.

Na godišnjoj redovnoj skupštini predstavljeni su rezultati iz 2023. godine, posebno oni sportski te su najbolji i nagrađeni zahvalnicama i medaljama. Istaknuta su sva natjecanja tijekom godine, kao i kadeti, juniori i seniori koji su sudjelovali na njima.

Tako je u kategoriji 10 metara zračne puške – seniorke, pl. natjecatelj I II S, od devet kandidatkinja, prvo mjesto osvojila Valentina Gustin Šipek (84, 92, 176), drugo Tea Toplak (81, 77, 158), a treće Kristina Deanović (68, 81, 149).

U kategoriji 10 metara zračne puške – seniori, pl. natjecatelj I II S, od 24 kandidata prvo mjesto osvojio je Damir Tješinski (78, 85, 163), drugo Vanja Bobotić (82, 78, 160), treće Tomislav Lazić (74, 84, 158).

U kategoriji 10 metara zračnog pištolja – seniorke, pl. natjecatelj I II S, od devet kandidatkinja prvo mjesto osvojila je Kristina Deanović (86, 93, 179), drugo Gita Kasanić (87, 84, 171), a treće Valentina Gustin Šipek (83, 83, 166).

U kategoriji 10 metara zračnog pištolja – seniori, pl. natjecatelj I II S, od 20 kandidata prvo mjesto osvojio je Tomislav Lazić (93, 94, 187), drugo Branimir Lovren (95, 89, 184), a treće Mario Sačer (90, 89, 179).

U kategoriji 10 metara zračne puške – roditelji, pl. natjecatelj I II S, od 23 kandidata/kinja prvo mjesto osvojio je Josip Majdić (72, 61, 133), drugo Marko Kovačec (62, 65, 127), a treće Ivica Piščetek (56, 64, 120).

U kategoriji 10 metara zračnog pištolja – roditelji, pl. natjecatelj I II S, od 14 kandidata/kinja prvo mjesto osvojio je Zlatan Stilinović (72, 68, 140), drugo Goran Firšt (60, 67, 127), a treće Robert Smetko (65, 61, 126).

U kategoriji 10 metara zračne puške – ekipe, pl. natjecatelji R R R S, od jedanaest ekipa prvo mjesto osvojili su M. Imamović, P. Kovačec i P. Barbarić (138, 140, 144, 422), drugo mjesto V. Bobotić, J. Deanović, I. Šurlog (160, 138, 98, 396), a treće P. Fadljević, T. Čobanić i J. Majdić (121, 132, 128, 381).

U kategoriji 10 metara zračnog pištolja – ekipe, pl. natjecatelji R R R S, od deset ekipa prvo mjesto osvojili su J. Deanović, K. Firšt i M. Jurina (174, 152, 157, 483), drugo R. Majdić, I. Šarlog i L. Lovošević (154, 157, 150, 461), a treće M. Novak, M. Jelenek i M. Krajna (145, 172, 141, 458).

Slika prikazuje unutrašnjost prostorije u kojoj se održava neki događaj. Ljudi su okupljeni za stolovima prekrivenim crvenim i zelenim stolnjacima. Zidovi su obojeni u svijetlozelenu boju, a prostorija je ukrašena girlandama. Na desnom zidu je oglasna ploča puna raznih obavijesti i slika. Prostorija je dobro osvijetljena, stvarajući svijetlu atmosferu.

Ovom prilikom izašao je za uspomenu i bilten Streljačkog kluba Kustošija i UŠR Veteran ’91 – 17. Božićni turnir, s datumom 28. prosinca 2023. godine, u kojem su zabilježeni sportski rezultati za 2023. godinu. Svi prisutni dobili su na dar, između ostalog, i kalendar za 2024. godinu, s fotografijama članova Streljačkog kluba Kustošija.

Kao i prethodnih godina, popratili smo trosatno događanje, koje je naposljetku završilo ugodnim druženjem i svečanim domjenkom, u božićnom mirnom raspoloženju punom pozitive. Sve u svemu, ogroman trud i odricanje kroz cijelu godinu brojnih sportaša i sportašica, kako za vježbe, tako i za natjecanja, nagrađeni su i primijećeni, a posebno su poticaj i daljnjim generacijama da se uključe u streličarstvo od najmanje dobi.

Iduće natjecanje najavljeno je u Sloveniji, i to od 5. do 7. siječnja 2024., za djecu strijelce.

Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Required fields are marked *

Ostali sportovi

VARAŽDIN Proglašeni najbolji sportaši i sportašice za 2023. godinu

Objavljeno

/

Na slici su dvije osobe koje drže nagrade u obliku prozirnih kristalnih trokuta. Osoba s lijeva nosi tamno odijelo, a osoba s desna crnu haljinu. U pozadini se vide zastave Europske unije i još jedne neidentificirane zemlje te cvjetni aranžmani. Izgleda da se nalaze na svečanosti dodjele nagrada s elegantnim dekoracijama i osvjetljenjem.
Foto: varazdin-sport.hr

Nagrade su dodijeljene i u konkurenciji sportaša s invaliditetom ili gluhih sportaša

U Hrvatskom narodnom kazalištu Grada Varaždina, 21. veljače 2024. godine, u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, održana je dodjela nagrada za najboljeg sportaša i sportašicu 2023. godine Grada Varaždina.

Varaždinski sportaši mogu biti i više nego zadovoljni s ostvarenim sportskim uspjesima u prošloj godini.

Ovim povodom proglašeni su najbolji sportaš, najbolja sportašica, najbolja muška, najbolja ženska ekipa, najbolji sportaš s invaliditetom, odnosno najbolji gluhi sportaš. Dodijeljena su priznanja i za najbolju ekipu osoba s invaliditetom. Dodijeljeno je i priznanje za najveću nadu varaždinskog sporta u muškoj i ženskoj konkurenciji, ali i nagrada za životno djelo te nagrada za trenera godine za 2023. godinu.  Također, dodijeljena su priznanja za sportskog djelatnika godine, ali i najbolje sportske uzore.

Nagradu za najboljeg sportaša godine dobio je varaždinski karatist Enes Garibović. Enes je prošle godine osvojio naslov prvaka hrvatske u borbama do 84 kg. Osim toga, Garibović će 2023. godinu pamtiti po osvajanju srebrne europske medalje na Europskom prvenstvu u španjolskoj. Osim srebra, osvojio je i zlato na jakom ‘Top ten’ turniru na kojem se natječu svi osvajači svjetskih, europskih te olimpijskih medalja. Zavidni rezultati koje je Garibović postigao tijekom prošle godine, donijeli su mu ovu prestižnu nagradu.

Najboljom sportašicom Grada Varaždina u 2023. godini proglašena je mlada varaždinska atletičarka Jana Koščak. Jani je prošla sezona bila sezona za pamćenje. Naime, Koščak je u 2023. godini srušila državni rekord star 9 godina, skupivši 4432 boda u petoboju. To je ujedno bio i hrvatski dvoranski rekord. Osim hrvatskog rekorda, Koščak iz prošle sezone iza sebe ima srušene europske i svjetske rekorde.

Za najbolju varaždinsku mušku ekipu proglašen je Atletski klub ‘Varaždin’, dok je priznanje za najbolju žensku ekipu dobio Stolnoteniski klub ‘Varaždin’.

Nagrade su dodijeljene i u konkurenciji sportaša s invaliditetom ili gluhih sportaša. U konkurenciji gluhih sportaša nagradu je zasluženo dobila članica Streljačkog društva ‘Varaždin’, Vida Puškadija. Vida je prošle godine sudjelovala na Europskom prvenstvu za gluhe u streljaštvu na kojem se Hrvatska streljačka reprezentacija okitila s dvije brončane europske medalje.

Za najboljeg gluhog sportaša proglašen je Igor Klarić iz Kuglačkog kluba gluhih ‘Varaždin’.

Priznanjem za najbolju ekipu osoba s invaliditetom za prošlu godinu nagrađen je Košarkaški klub invalida ‘Varaždin’.

Nagradu za životno djelo dobio je Zlatko Knolmajer. Zlatko je prvi predsjednik Košarkaškog saveza grada Varaždina. Osim toga, Knolmajer je bio predsjednik ženskog košarkaškog kluba ‘Vindi’. Svojim je doprinosima podigao varaždinsku košarku na veći nivo.

Što se tiče priznanja za trenera godine, ono je otišlo u ruke treneru Športskog karate kluba ‘Varaždin’, Ersadu Gariboviću.

Priznanje se dodjeljivalo i u kategoriji djelatnik godine. Ta čast pripala je Marjani Kovačić iz savate kluba ‘Fight Club Kovačić’.

Kao i svake godine do sada, Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina nagradila je osnovnoškolce iz Varaždina koji se bave sportom nagradom ‘Sportski uzor’. Nagradu je ove godine primilo devetero djece.

Nastavi čitati

Ostali sportovi

KKOI Zadar prohujao kroz turnir košarke u kolicima na Višnjiku

Objavljeno

/

Ova slika prikazuje košarkašku utakmicu u kojoj igrači sudjeluju u invalidskim kolicima. Igrači su odjeveni u dvije različite boje dresova, što ukazuje na dvije suprotstavljene ekipe. Utakmica se igra u zatvorenoj sportskoj dvorani s drvenim podom i košem vidljivim u pozadini. Također je vidljiv i semafor koji pokazuje rezultat i preostalo vrijeme.
Foto: Hrvatski savez košarke u kolicima

Svojim igrama na ovom turniru zadarski košarkaši su još jednom pokazali kako u njihovom domu, u dvorani Krešimira Ćosića, nitko osim njih nije favorit

U Zadru, točnije u dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku, u subotu 17. veljače 2024. godine, održan je četvrti turnir Prve hrvatske lige košarke u kolicima.

KKOI Zadar je kao domaćin na Višnjiku ugostio momčadi KKI Split i KKI Brod. Zadrani su imali prednost domaćeg terena, a zna se da u dvorani Krešimira Ćosića protiv KKOI Zadar rijetko tko ima šanse, a ako ih i ima, onda su one minimalne.

To se pokazalo točnim i ovaj put.

Zadrani su otvorili turnir protiv susjeda iz Splita. U jako uzbudljivoj utakmici KKOI Zadar je svladao KKI Split rezultatom 64:59, te već u prvoj utakmici turnira pokazao tko je gazda na Višnjiku.

KKI Split je morao osvjetliti svoj obraz nakon poraza od domaćina. Igrači splitske momčadi to su napravili jako uvjerljivo. Savladali su KKI Brod s 21 košem razlike, konačni rezultat bio je 53:32 za Splićane.

U zadnjoj utakmici domaćin je dočekao KKI Brod. Ni protiv Brođana KKOI Zadar nije imao velikih problema. Zadrani su i u ovoj utakmici bili puno bolja momčad te su uvjerljivo slavili rezultatom 52:38.

S ovom pobjedom KKOI Zadar zaključio je ovaj turnir sa 100% učinkom, pobijedivši u obje odigrane utakmice.

Svojim igrama na ovom turniru zadarski košarkaši su još jednom pokazali kako u njihovom domu, u dvorani Krešimira Ćosića, nitko osim njih nije favorit.

Polovičan uspjeh ostvario je KKI Split koji je pobjedio jednu, od dvije odigrane utakmice.

Najteže je prošao KKI Brod koji je doživio dva teška poraza, u isto toliko odigranih utakmica.

Igrač KKOI Zadra Ivan Hormin podijelio je svoja razmišljanja nakon dobro odigranog turnira njegove momčadi.

– Znali smo da će biti teško, međutim, upisali smo dvije važne pobjede i jako smo sretni zbog toga. S puno optimizma gledamo prema nastavku sezone, želimo otići do kraja – kazao je Hormin.

Sljedeći turnir na rasporedu je za dva tjedna, a održat će se u Zagrebu.

Nastavi čitati

Ostali sportovi

KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA ŽUPANIJA Proglašeni najbolji sportaši za 2023. godinu

Objavljeno

/

Na slici je grupa ljudi na pozornici koji primaju nagrade. Drže bukete cvijeća i certifikate . Pozadina prikazuje projekciju slike grada i logotipa
Foto: epodravina.hr

Nagradu za najuspješniju parasportašicu u prošloj godini dobila je Iva Šola, a nagrada za najuspješnijeg parasportaša otišla je Ivici Ferenčiću

U organizaciji Zajednice sportova Koprivničko-križevačke županije, u Domu mladih, organizirana je svečana dodjela nagrada najboljim sportašima i sportašicama, sportskim ekipama i sportskim djelatnicima za 2023. godinu. Isto tako, nagrade su dodijeljene  parasportašima, parasportašicama, najboljoj muškoj i ženskoj momčadi s invaliditetom.

Dodijeli nagrada prisustvovali su župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnica Ana Mušlek, predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal, te predsjednik Zajednice sportova Koprivničko-križevačke županije Stanislav Lovković.

Za najuspješniju sportašicu 2023. godine proglašena je članica Hrvačkog kluba ‘Podravka’, Lana Nogić. Lana je prošle godine predstavljajući Hrvatsku na hrvačkom turniru ‘Trofej Jadrana’, osvojila brončanu medalju za Hrvatsku u juniorskoj kategoriji.

Najuspješnijim sportašem godine Koprivničko-križevačke županije proglašen je član ronilačkog kluba ‘Šoderica’, Mihael Šestak.

Za najperspektivnijeg sportaša županije proglašen je Dorian Jakopanec iz jet ski kluba ‘Racer’, dok je za najperspektivniju sportašicu godine proglašena boksačica Gabriela Vencl.

Rukometni klub ‘Podravka Vegeta’ već je godinama u vrhu hrvatskog ženskog rukometa što dokazuje i ovaj izbor. Naime, RK ‘Podravka Vegeta’ dobila je nagradu za 2023. godinu u dvije kategorije – za najbolju žensku sportsku ekipu, a njihova U16 ekipa nagradu za najperspektivniju žensku ekipu u 2023. godini.

Među kadetskim ekipama najperspektivnija muška ekipa je Streljački klub ‘KRIŽEVCI 1252’ iz Križevaca.

Što se tiče paraspotaša, nagradu za najuspješniju parasportašicu u prošloj godini dobila je Iva Šola. Iva je članica Športske udruge slijepih ‘Podravina’, ali i članica Hrvatske kuglačke reprezentacije za slijepe i slabovidne, s kojom je prošle godine postala europska prvakinja osvojivši zlato na Europskom prvenstvu za slijepe i slabovidne koje se održalo u Rumunjskoj. Uz Europsko zlato, Iva je prošle godine osvojila i prvenstvo hrvatske u kuglanju za slijepe i slabovidne.

Nagrada za najuspješnijeg parasportaša otišla je Ivinom kolegi koji je također član Športske udruge slijepih ‘Podravina’, Ivici Ferenčiću. Ivica je također član Hrvatske kuglačke reprezentacije za slijepe i slabovidne, te također jedan od osvajača Europskog zlata u Rumunjskoj.

Nagrađene su i najbolja ženska te najbolja muška ekipa osoba s invaliditetom. Što se tiče ženske momčadi osoba s invaliditetom, ta čast pripala je ženskoj ekipi viseće kuglane za osobe s invaliditetom, dok je u muškoj konkurenciji nagradu dobio Sportski klub viseće kuglane osoba s invaliditetom KKŽ.

Dodijeljena su i priznanja za izuzetna postignuća u županijskom sportu za 2023. godinu. Priznanja su dodijeljena trima sportašima.

Ovo veliko priznanje otišlo je u ruke: Matiji Berandu (Boksački klub ‘Ronin’), te kolegicama iz Športskog ribolovnog kluba ‘Koprivnica’,  Tatjani Štajduhar i Sanji Oreški. Tanja i Sanja ovu su nagradu osvojile zbog osvojenog naslova svjetskih prvakinja s Hrvatskom, na Svjetskom prvenstvu u lovu ribe udicom na plovak za žene. Ovo je bio prvi naslov za Hrvatski ženski sportski ribolov u povijesti.

Priznanje za najuspješnijeg trenera dobio je Dragutin Sačarić, dok je najzaslužnijim sportskim djelatnikom opravdano proglašen predsjednik NK Radnika iz Križevaca Darko Jambreković. 

Dodajmo još kako je upravo NK Radnik Križevci, čiji je Jambreković predsjednik, dobio nagradu Koprivničko-križevačke županije za izuzetno postignuće. Naime, klub se plasirao u viši rang nogometnog natjecanja, 2. Nogometnu ligu, ali i izborio osminu finala Hrvatskog nogometnog kupa iste sezone.

Okupljenima se između ostalih obratio predsjednik zajednice sportova Koprivničko Križevačke županije Stanislav Lovković.

– Ponosni smo na vas i vaše vrhunske rezultate kojima promovirate sredine iz kojih dolazite, našu županiju i Republiku Hrvatsku. Svjesni smo da rezultati nisu došli slučajno, već da je iza toga marljiv rad te mnogo zalaganja i odricanja – kazao je Lovković.

Župan Darko Koren čestitao je sportašima i sportašicama te im zaželio puno sreće u budućim poduhvatima.

– Na svim razinama naši sportaši ostvaruju vrhunske rezultate, a posebno smo ponosni jer smo geografski mala županija koja se može pohvaliti vrhunskim sportom i masovnošću kroz školski sport. Naša je uloga tu poprilično važna jer je bitno mlade generacije usmjeravati da se bave sportom. Potičemo školski sport kroz aktivnosti mladih, a taj ćemo segment i dodatno pojačati. Svim sportašicama i sportašima, trenerima, mentorima, klubovima i sponzorima koji vas prate na vašem sportskom putu od srca čestitam na rezultatima i želim vam mnogo sportskih uspjeha u budućnosti – istaknuo je Koren.

Nastavi čitati

U trendu