Poveži se s nama

In Metropola

Proglašeni najuspješniji sportaši i sportašice Grada Zagreba u 2023.

Objavljeno

/

Na slici je grupa ljudi na pozornici. Osoba s lijeva nosi crvenu haljinu, a ostali su odjeveni u crno. Pozadina prikazuje veliki ekran s tekstom koji označava neku vrstu sportske ceremonije u Zagrebu. Pozornica je ukrašena crvenim cvjetovima.
Foto: Grad Zagreb

Sportski savez Grada Zagreba dodijelio je priznanja i najuspješnijim parasportašima i gluhim sportašima

U hotelu Hilton Garden Inn, u organizaciji Sportskog saveza Grada Zagreba, u petak, 15. prosinca 2023. održana je svečanost proglašenja najuspješnijih sportaša i sportašica u 2023. godini.

Dodijeljene su nagrade za najuspješnijeg sportaša godine, najuspješniju sportašicu godine, priznanja za parasportaše i gluhe sportaše, kao i za trenera i trenericu godine. Između ostalog, dodijeljena je nagrada za ekipu godine te nagrada za momčad gdine. Uz sve navedeno, dodijeljene su i nagrade za životno djelo pod nazivom ‘Trofej Sportskog saveza Grada Zagreba’.

Svečanosti su prisustovali gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević, zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba Luka Korlaet, izaslanik predsjednika Republike Hrvatske Željko Jovanović, predsjednik Sportskog saveza Grada Zagreba Vjekoslav Šafranić, kao i izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Josip Pavić.

Najuspješniji sportaš 2023.godine je hrvatski gimnastičar Tin Srbić, on je ove godine osvojio sve što se osvojiti da kada je u pitanju gimnastika. Tin je ove godine osvojio čak tri medalje te izborio Olimpijske igre u Parizu sljedeće godine. Srbić je u 2023. godini postao pobjednik Svjetskog Challenge kupa na preči, okrunio se i srebrom na Svjetskom prvenstvu u Antwerpenu, te postao europski prvak, okrunivši se zlatom na Europskom prvenstvu u gimnastici održanom u Antalyji ove godine. Za svoje odlične rezultate, ovaj vrhunski gimnastičar dobio je nagradu za najboljeg sportaša Grada Zagreba u 2023. godini. Tinu Srbiću ovo je četvrto ovakvo priznanje.

– Četvrti put sam izabran za najboljeg sportaša Grada Zagreba. Uopće jednom dobiti ovu nagradu je stvarno velika čast. Ovo mi puno znači. Shvaćam koliko sam napravio u karijeri, a ovakve nagrade dodatno to osvješćuju. Sretan sam i ponosan i idem dalje – istakno je presretni Srbić.

Za najuspješniju sportašicu Grada Zagreba izabrana je plesačica Jana Malčić. Ova vrhunska plesačica dvostruka je europska prvakinja u umjetničkom plesanju, u disciplinama modern i jazz, te je na konto tih uspjeha zaslužila dobiti ovu prestižnu nagradu.

– Jako sam uzbuđena i još uvijek ne vjerujem. Nikada nisam dobila ovako veliko priznanje. Zahvaljujem mojim trenericama što su bile uz mene i uvijek me gurale naprijed. Hvala i mom klubu Modus te mojim roditeljima – kazala je Malčić.

Braća Sinković i ove su godine pokazali da su nepobjedivi u veslanju te su opet izabrani za najuspješniju posadu.

– Presretni smo. Dobiti nagradu od Sportskog saveza Grada Zagreba je uvijek velika stvar. Veselimo se i uvijek nam je lijepo primiti nagrade kad je dobra sezona – izjavili su odlični Sinkovići.

Za najuspješniji klub Grada Zagreba izabran je PPD Zagreb. Klub je ove sezone opet uvjeljivo prvi u ligi te je, osvojio čak 10 bodova u Ligi prvaka. Za najuspješniju ekipu godine izabrana je HAOK ‘Mladost’. Odbojkašice Mladosti ove su godine po šesti put postale prvakinje Hrvatske.

Sportski savez Grada Zagreba dodijelio je priznanja i najuspješnijim parasportašima i gluhim sportašima. Nagradu za najbolju parasportašicu dobila je Anđela Mužinić Vincetić. Ona je ove godine postala europska prvakinja u parastolnom tenisu, osvojivši zlato na Europskom prvenstvu održanom u Sheffieldu. S obzirom da je postala Europska prvakinja, Anđela je izborila direktan plasman na Paraolimpijske igre u Parizu 2024. godine.

Osim Anđele Mužinić Vincetić nagradu je dobio i parastrijelac Fran Skračić, on je ove godine postao svjetski dobrvak u parastreljaštvu na Svjetskom prvenstvu u Limi.

Laura Štefanac također se našla na popisu najuspješnijih parasportaša Grada Zagreba u ovoj godini. Štefanac je osvojila zlato na Europskom prvenstvu gluhih u atletici, u disciplini bacanja koplja.

Članovima zagrebačkog RK Silent, koji su ujedno i članovi muške rukometne reprezentacije gluhih, Kristijanu Živkoviću, Ivici Terziću, Leonardu Vučku, Vedranu Jakovljeviću i Antoniju Rožiću, također su dodijeljene nagrade za najuspješnije sportaše Grada Zagreba.

Trenerica Anđele Mužinić Vincetić, Mirela Šikoronja Ivančin dobila je nagradu za najuspješniju trenericu u ovoj godini. Šikoronja Ivančin s Anđelom Mužinić Vincetić radi već 15 dugih godina. Iza njih dvije veliki su rezultati.

Nagradu za najuspješnijeg trenera godine dobio je i trener gimnastike Lucijan Krce.

Za razvoj hrvatske paraatletike itekako je zaslužan i Branko Omazić. Za svoj rad ovom je prigodom dobio nagradu za životno djelo ‘Trofej Sportskog Saveza Grada Zagreba’. Uz njega, ovu su nagradu također dobili: Saša Matinić, Ivica Klarić, Nikola Dragaš i Herman Vukušić.

Godišnje nagrade Sportskog saveza Grada Zagreba dobili su: Katarina Klarić (savate), Ante Čutura (karate), Marko Golubić (taekwondo) Goran Čolak (ronjenje), te Auto klub ‘Cro Dakar’.

Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

In Metropola

Kazalište ‘Novi život’ poziva na predstavu ‘Ne daj se, Njofra!’

Objavljeno

/

Ova ilustracija prikazuje osobu koja jaše rolu toaletnog papira. Osoba je apstraktno dizajnirana s crvenim i zelenim dijelovima na licu i plavom odjećom. Drži konopac koji je povezan s crvenim ključem. Tekst na hrvatskom jeziku ističe naslov “NE DAJ SE, NJOFRA!” i dodatne informacije o predstavi i kazalištu. Ova ilustracija je poster za komediju u dva dijela napisanu od strane Milana Grgića.
Foto: Kazalište slijepih i slabovidnih 'Novi život'

Kazalište slijepih i slabovidnih ‘Novi život’ poziva u četvrtak, 22. veljače 2024., u 20 sati, u Narodno sveučilište Sesvete na predstavu Milana Grgića ‘Ne daj se, Njofra!’

– Banalnost, naivnost i prvoloptanje su elementarne čestice smijeha koji je namijenjen svima, receptiran za zabavu i opuštanje, za laku kozmetiku koja uljepšava svakodnevicu i makar privremeno nas udaljava od briga i napetosti. Kažu kako smijeh liječi, kako ozdravlja od pritisaka i loših vijesti pa bi mu se trebalo svakodnevno prepuštati i zaroniti u njega kao u slatku nesvijest. Zavalite se u svoje rezervirano mjesto u kazalištu i virite kroz prozor u život jedne prosječne zagrebačke obitelji, očekujući od svojeg voajerstva inicijalnu kapsulu za užitak. Ovom predstavom vam priušćujemo više od očekivanoga, jer je ovo lako uprizorenje protkano istinskim problemima čija rješenja otežava čangrizavost jednog vremenom pregaženog tate, ali i nesnalaženje mladih u šumi nepotizma i korupcije. No, ne brinite, predstavu potpisuje sretan kraj, iako ‘sranje’ ne prestaje – kažu iz ‘Novog života’.

Režiju, scenografiju i izbor glazbe potpisuje Željko Duvnjak, kostimografiju Vesna Kutnjak, dizajn svjetla Nenad Lalović, grafičko oblikovanje ‘Kuna zlatica’, autor fotografija Jasenko Rasol.

Od uloga, Juricu igra Vojin Perić, Njofru igra Igor Kučević, Elu igra Ružica Domić-Lalović, a Lidiju igra Dorotea Feketić.

Inspicijent je David Čavara, dok su tehnička podrška Andrea Feher, Ana Katarina Ostojić i Andrej Drenski.

Ulaz je slobodan, uz prethodnu obaveznu rezervaciju na 01/4812-066 ili na kazaliste@novizivot.hr. Predviđeno je da predstava traje 60 minuta.

Nastavi čitati

In Metropola

ZAGREB Besplatne sportske aktivnosti za učenike

Objavljeno

/

Školski sportski savez Grada Zagreba za vrijeme drugog dijela zimskog odmora organizira program besplatnih sportskih aktivnosti za učenike osnovnih i srednjih škola

U ponedjeljak, 19. veljače 2024. godine kreće još jedan program besplatnih sportskih aktivnosti za učenike osnovnih i srednjih škola.

U ovogodišnjem programu učenici mogu sudjelovati u velikom broju sportskih aktivnosti, a možete ih pogledati na sljedećoj poveznice  https://skolski-sport-zg.hr/index.php?rubrika=odmorko

Za sudjelovanje u programu potrebna je iskaznica Hrvatskog školskog sportskog saveza ili zahtjev za izradu iskaznice. Ukoliko nemate iskaznicu stignete ju još izraditi, a upute se nalaze ovdje https://skolski-sport-zg.hr/index.php?rubrika=iskaznice  

Sve dodatne informacije o programu možete dobiti na www.odmorko.hr,  info@odmorko.hr  ili na 4816 340.

Izvor: Školski sportski savez Grada Zagreba

Nastavi čitati

In Metropola

Proljeće je stiglo u botanički vrt

Objavljeno

/

Fotografija: Botanički vrt

Botanički vrt u četvrtak, 15. veljače 2024. u 9.00 h otvara svoja vrata posjetiteljima nakon kratkog zimskog mirovanja.

Iako možemo očekivati još hladnih dana pa čak i snijeg, proljetnice su nas opet iznenadile svojim ranim pojavljivanjem: osim očekivanih žutih cvjetova ozimica pojavile su se visibabe i drijemovci, a polako se pokazuju i šafrani, jaglaci, kukurjeci… Stoga smo ubrzali osnovne pripremne radove čišćenja staza i nasada, kako bismo vam omogućili da dođete uživati u dašku proljeća i bogatstvu naših zbirki samoniklog bilja hrvatske flore.

Radno vrijeme Vrta u veljači bit će ponedjeljkom i utorkom od 9 do 14.30 h, a ostale dane (uključujući subotu i nedjelju) od 9 do 16 h.

Od ove godine svi umirovljenici s hrvatskim državljanstvom ulaze u Vrt besplatno, uz predočenje osobne ili umirovljeničke iskaznice. Povlastica besplatnog ulaska i dalje se primjenjuje na djecu predškolske dobi. Regularna ulaznica stoji 2 eura, a za učenike i studente 1 euro.

Izvor: Botanički vrt

Nastavi čitati

U trendu