Poveži se s nama

in burza

Popovača traži 30 radnika za podršku starijim osobama i osobama s invaliditetom

Objavljeno

/

Slika prikazuje trenutak gdje osoba drži ruke starije osobe. Starija osoba drži malu lopticu sa žutim i plavim segmentima, možda za vježbu ili terapiju. Oboje su sjedeći, iako se u kadru vide samo njihova tijela i ruke. Nose ležernu odjeću; mlađa osoba u sivoj majici, a starija u bež džemperu i tamnim hlačama.
Foto: Pexels/Matthias Zomer

Zaposlenje je na puno radno vrijeme, bez mogućnosti smještaja, a naknada za prijevoz isplaćuje se djelomično

Grad Popovača iz Sisačko-moslavačke županije objavio je Javni natječaj za prijam u radni odnos 30 radnika/ca za potporu i podršku starijim osobama i osobama s invaliditetom, na projektu ‘Zlatne ruke za zlatnu dob’ u okviru poziva ‘Zaželi – prevencija institucionalizacije’, na određeno vrijeme radi novootvorenih poslova, na 33 mjeseca uz probni rok od tri mjeseca.

Zaposlenje je na puno radno vrijeme, bez mogućnosti smještaja, a naknada za prijevoz isplaćuje se djelomično.

Kao razina obrazovanja posloprimca traži se osnovna škola niži razredi, završena osnovna škola, srednja škola tri godine, srednja škola četiri godine, a radno iskustvo nije važno.

Uvjeti na radnom mjestu podrazumijevaju terenski rad na području grada Popovače.

Predviđa se plaća u iznosu minimalne plaće, sukladno važećoj Uredbi Vlade Republike Hrvatske o visini minimalne plaće za tekuću godinu sa svim pravima propisanim Zakonom o radu.

Opis poslova obuhvaća: organiziranje prehrane, obavljanje kućanskih poslova, održavanje osobne higijene, zadovoljavanje drugih svakodnevnih potreba starijih i nemoćnih osoba.

Kandidati moraju ispunjavati sljedeće uvjete: hrvatsko državljanstvo, punoljetnost, najviše završeno srednjoškolsko obrazovanje.

Prednost u zapošljavanju imaju osobe koje su kao nezaposlene prijavljene u evidenciju Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Na Javni natječaj se mogu prijaviti osobe oba spola.

Prijavi na Javni natječaj kandidati su dužni priložiti: zamolbu, životopis, presliku dokaza o završenoj školi, potvrdu izdanu od HZZ-a kojom osoba dokazuje da je prijavljena u evidenciji nezaposlenih osoba (ako je primjenjivo), presliku osobne iskaznice, popunjenu i vlastoručno potpisanu Izjavu o pristanku na prikupljanje i obradu osobnih podataka u svrhu zapošljavanja i provedbe projekta te izvršavanja Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, Kodni broj: SF.3.4.11.01.0305.

Nepravovremene i nepotpune prijave neće se razmatrati.

Grad Popovača zadržava pravo pozvati sve osobe koje ispunjavaju formalne uvjete ovoga natječaja na testiranje i/ili intervju.

Kandidat koji ostvaruje zakonom utvrđeno pravo prednosti pri zapošljavanju po posebnom zakonu, dužan je uz prijavu na natječaj pozvati se na to pravo i ima prednost u odnosu na ostale kandidate samo pod jednakim uvjetima propisanim zakonom. Kandidat koji ima pravo prednosti kod prijema u službu dužan je uz prijavu na natječaj priložiti sve dokaze o ostvarivanju traženih uvjeta iz natječaja, kao i sve dokaze predviđene posebnim zakonom na osnovi kojeg ostvaruje pravo prednosti na koje se poziva.

Kandidati će o rezultatima natječaja biti obaviješteni u zakonskom roku.

Projektom će se usluga pružati kroz 33 mjeseca za najmanje 180 osoba pripadnika ciljane skupine kojima će se kroz projektne aktivnosti omogućiti unaprjeđenje kvalitete života.  Svaki zaposleni radnik/ca pružat će potporu i podršku za najmanje šest krajnjih korisnika.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.485.000,00 eura, bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda plus (85 posto) i iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15 posto).

Osobe koje se prijavljuju na Javni natječaj dužne su dostaviti svoju prijavu na adresu poslodavca: Grad Popovača, Trg grofova Erdödyja 5, 44317 Popovača, putem pošte ili osobno u prostorijama gradske uprave, u zatvorenoj kuverti, s naznakom: Za natječaj – Projekt ‘ZAŽELI – Zlatne ruke za zlatnu dob’.

Obrasci Prijave na natječaj te Izjave o pristanku na prikupljanje i obradu osobnih podataka mogu se preuzeti na internetskim stranicama Grada ili osobno u gradskoj upravi (Trg grofova Erdodyja 5, Popovača).

Sve informacije o natječaju mogu se dobiti putem e-maila: grad@popovaca.hr ili na broj telefona 044/679-750.

Natječaj je objavljen na internetskim službenim stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te na internetskoj stranici Grada Popovače, a rok za prijavu je do 15. siječnja 2024. godine.

In-Portal vlasništvo je svih onih kojima je bolji život svih osoba s invaliditetom, kako u Hrvatskoj tako i u svijetu, primarna briga.

in burza

Udruga osoba s invaliditetom ‘Agape’ zapošljava šest osobnih asistenata

Objavljeno

/

Udruga osoba s invaliditetom ‘Agape’ objavila je natječaj za prijam u radni odnos šest osobnih asistenata/tica na području Omiša i Trilja u Splitsko-dalmatinskoj županiji, na određeno vrijeme, radi novootvorenih poslova

Zaposlenje je na 20 sati tjedno, bez mogućnosti smještaja, dok se naknada za prijevoz isplaćuje u cijelosti. Radno vrijeme ovisit će o Rješenju korisnika o pravu na usluge osobne asistencije.

Kao razina obrazovanja posloprimca traži se završena osnovna škola, srednja škola od tri ili četiri godine, viša ili prvostupanjska, fakultet, akademija, magisterij, doktorat, dok radno iskustvo nije važno. Temeljem Zakona o osobnoj asistenciji osobni asistent može biti punoljetna zdravstveno sposobna osoba, koja ima završeno minimalno trogodišnje ili četverogodišnje obrazovanje, iznimno osobni asistent može biti i osoba koja ima završenu osnovnu školu uz uvjet da ima završeni tečaj za njegovatelja.

Opis poslova obuhvaća: obavljanje kućanskih poslova, uključujući i organiziranje prehrane, koje korisnik nije u mogućnosti samostalno obaviti ili koje umjesto korisnika nisu u mogućnosti obaviti članovi kućanstva; hranjenje; održavanje osobne higijene; omogućavanje mobiliteta i kretanja; rukovanje pomagalima; pratnju i pomoć u različitim socijalnim aktivnostima, uključujući i putovanja unutar i izvan Republike Hrvatske; pomoć pri obavljanju administrativnih aktivnosti; pružanje podrške u komunikaciji između osobe s oštećenjem sluha i čujuće okoline u svrhu pristupa informacijama u svim područjima života; pružanje podrške u kretanju gluhoslijepim osobama te podrške u komunikaciji između gluhoslijepih osoba i okoline, u svrhu pristupa informacijama u svim područjima života.

Za prijavu je potrebno dostaviti: životopis, potvrdu/svjedodžbu o završenom obrazovanju, presliku osobne iskaznice.

Natječaj je objavljen na internetskim stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a rok za prijavu je do 29. veljače 2024. godine.

Zainteresirani mogu poslati pisane zamolbe na adresu: Udruga osoba s invaliditetom ‘Agape’, Obala gusara 4, 21310 Omiš, gdje se može i osobno doći, ili na email: agape@udruga-agape.hr.

Udruga osoba s invaliditetom ‘Agape’ je neprofitna i nevladina udruga, koja obavlja socijalno-humanitarnu djelatnost od važnosti za osobe s invaliditetom. Osnovana je u Omišu početkom 2003. godine, na inicijativu nekolicine osoba s invaliditetom. Djeluje na području Grada Omiša te Općina Dugi Rat, Šestanovac, Zadvarje i Podstrana.

Nastavi čitati

in burza

BJELOVAR Udruga tjelesnih invalida zapošljava devet osobnih asistenata

Objavljeno

/

Fotografija prikazuje osobu koja sjedi u invalidskim kolicima. Fokus je na ruci osobe i detaljima invalidskih kolica, uključujući kotače i kočnice. Pozadina slike prikazuje otvoreno polje, ali nije jasno vidljiva zbog fokusa na predmete u prvom planu. Invalidska kolica su označena brendom “SOPUR”.
Foto: Pixabay

Udruga tjelesnih invalida Bjelovar objavila je natječaj za prijam u radni odnos devet osobnih asistenata/tica na području Bjelovara u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, na određeno vrijeme, radi novootvorenih poslova, uz mogućnost zapošljavanja umirovljenika

Zaposlenje je na 20 sati tjedno, bez mogućnosti smještaja, dok se naknada za prijevoz isplaćuje u cijelosti.  

Kao razina obrazovanja posloprimca traži se završena osnovna škola, srednja škola od tri ili četiri godine, odnosno završena osnovna škola uz tečaj za njegovatelja, SSS, VŠS:

  • osnovno obrazovanje (i završen program za stjecanje odgovarajuće kvalifikacije ili skupova ishoda učenja za zanimanje njegovatelj);
  • gimnazijsko srednješkolsko obrazovanje; četverogodišnje i petogodišnje strukovno srednješkolsko obrazovanje.

Radno iskustvo nije važno.

Opis poslova obuhvaća rad s osobama s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta. Rad će biti u obitelji korisnika usluge osobne asistencije.

Osoba mora biti punoljetna i zdravstveno sposobna za obavljanje usluge osobne asistencije – liječnička potvrda izdana na medicini rada.

Natječaj je objavljen na internetskim stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a rok za prijavu je do 29. veljače 2024. godine.

Zainteresirani mogu poslati pisane zamolbe na adresu: Udruga tjelesnih invalida Bjelovar, Ivana Gundulića 1, 43000 Bjelovar, a u slučaju osobnog dolaska potrebna je najava na telefon: 043/220-004 ili mobitel: 091/582-3727.

Udruga tjelesnih invalida Bjelovar je dobrovoljna, neprofitna udruga građana za pomoć i unapređenje kvalitete življenja osoba s tjelesnim invaliditetom. Udruga djeluje na području:

  • Grada Bjelovara i gravitirajućih Općina: Kapele, Nove Rače, Rovišća, Šandrovca, Severina, Zrinskog Topolovca, Velikoga Trojstva i Velike Pisanice,
  • Bjelovarsko-bilogorske županije: Čazme, Garešnice, Bereka, Hercegovca, Ivanske, Štefanja, Velike Trnovitice.

Nastavi čitati

in burza

ZAGREB Muškarac s mišićnom distrofijom traži osobnog asistenta

Objavljeno

/

Ova slika prikazuje dijelove invalidskih kolica. Vidljivi su kotači, pedale i drugi dijelovi.
Foto: Pixabay

Muškarac s invaliditetom traži nezaposlenu osobu za posao osobnog asistenta. Prednost imaju posloprimci sa prijašnjim iskustvom u radu s osobama s invaliditetom

U opis poslova spada pomoć u svakodnevnim aktivnostima, poput pomoći pri obavljanju fizioloških potreba i osobne higijene, pomoć u obavljanju kućanskih poslova, pomoć i pratnja u raznim sportskim i društvenim aktivnostima, ali i općenito u svim aktivnostima koje osoba u invalidskim kolicima ne može samostalno obavljati.

Radno vrijeme je fleksibilno, prema dogovoru. Za prvi mjesec prijava je na pola radnog vremena, a nakon toga na puno radno vrijeme (Ugovor o radu). Troškovi prijevoza, kao i doprinosi, plaćeni su u potpunosti.

Za sve dodatne informacije, ali i prijave, javiti se e-mailom na krsto.kovacevic@gmail.com ili na mobitel 098/474-887.

Nastavi čitati

U trendu