Poveži se s nama

in MREŽA

Grad Zagreb za sport izdvojio milijun eura više za kraj 2023. godine

Objavljeno

/

Slika prikazuje grb na plavoj pozadini. Grb sadrži prikaz bijelog dvorca s crnim konturama i zlatnim vratima, postavljenog na zelenom terenu. Iznad dvorca je jedna zvijezda i mjesec.
Fotografija: Zagreb : Wikipedija

Našim vrhunskim parasportašima i gluhim sportašima 1. kategorije povećavaju se sportske naknade za 35.000, dok će dodatnih 15.000 eura biti izdvojeno za nagrade za sportske rezultate

Na 29. sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba, koja je održana u utorak, 12. prosinca, usvojene su izmjene programa javnih potreba u sportu za 2023 godinu. Iznos sredstava za javne potrebe sporta povećat će se 1.020.000,00 eura. Povećanje sredstava bit će usmjereno za dodijelu stipendija sportašima, stipendije specifičnih sportova, stručni rad trenera, korištenje školskih sportskih objekata, ali i za klubove od gradskog značaja.

Za vrhunske sportaše 1. kategorije povećat će se sredstva za sportske naknade za 45.000 eura. Svi sportaši dobit će nagradu za vrhunska sportstka dostignuća u iznosu od 38.000 eura.

Dobre vijesti sa sjednice gradskog vijeća dolaze i za parasportaše i gluhe sportaše. Našim vrhunskim parasportašima i gluhim sportašima 1. kategorije, povećavaju se sportske naknade za 35.000, dok će dodatnih 15.000 eura biti izdvojeno za nagrade za sportske rezultate.

Što se tiče plaća trenera u sportskim klubovima i savezima, Grad Zagreb isplatiti će nagrade za rezultete rada 432 trenera. Za to će izdvojiti novčana sredstva u iznosu od 1000 eura po treneru.

– Posebno me veseli činjenica da ćemo kroz ova dodatna sredstva koja su usvojena, našim trenerima i trenericama, čiji se stručni rad sufinancira kroz program javnih potreba u sportu Grada Zagreba, za kraj godine isplatiti jednokratnu nagradu za rezultate rada u 2023. godini u iznosu od tisuću eura po svakom treneru. U ovom trenutku u Programu javnih potreba u sportu Grada Zagreba za 2023. nalaze se 432 trenera i trenerice, zajedno s trenericama i trenerima klubova od gradskog značaja – kazala je Suzana Šop, glavna tajnica Sportskog saveza Grada Zagreba.

Izdvojena su dodatna sredstva za tajnike i tajnice sportskih saveza, točnije, za nagrade koje su zaslužili ostvarivanjem odličnih rezultata svojim radom u 2023 godini. Za njihove nagrade Grad Zagreb izdvojit će 1000 eura po svakoj osobi.

– Ovime ih želimo potaknuti i motivirati za daljnji rad te ih nagraditi za sve dobro što čine za svoj sport. Ovim putem zahvaljujem svim zastupnicama i zastupnicima u Gradskoj skupštini Grada Zagreba koji su dali svoj glas za povećanje sredstava javnih potreba sportu za ovu godinu. Iako ova sredstva nisu dostatna za pokriće svih onih nužnih programa koji su sastavni dio potreba u sportu Grada Zagreba.

Vjerujem da ćemo kroz naredno razdoblje na razini Grada prepoznati važnost ulaganja u sport i sportske programe, tako i u sportske nagrade za sportaše te podići razinu svijesti o nužnosti i važnosti većeg izdvajanja financijskih sredstava za ulaganje, ne samo u obrazovanje, nego i u stručni rad trenerica i trenera bez kojih sustav sporta ne može funkcionirati. Sport zaslužuje biti na većem iznosu sufinanciranja nego što to danas on jest – zaključila je Šop.

Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

in MREŽA

Zaštićeno: Isporučene prve Europske i Nacionalne iskaznice

Objavljeno

/

Fotografija: AKD

Ovaj sadržaj je zaštićen lozinkom. Da biste ga vidjeli unesite vašu lozinku ispod:

Nastavi čitati

in MREŽA

ANKETA Novi model zapošljavanja za osobe s invaliditetom

Objavljeno

/

Ova slika prikazuje osobu koja tipka na laptopu. Laptop je postavljen na mramorni stol, a pored njega se nalazi čaša soka od naranče sa slamkom. Osoba nosi sat i nekoliko prstena.

Županijska udruga slijepih Split jedan je od partnera na međunarodnom Erasmus+ projektu o zaštitnom zapošljavanju, koji ima za cilj na europskoj razini kreirati novi model zapošljavanja za osobe s invaliditetom

U tu svrhu pripremili su kratku anketu za zaposlenike s invaliditetom kako bi u stvaranje novog modela mogli uvrstiti njihove stvarne potrebe.

Anketa je u potpunosti anonimna i za njezino ispunjavanje nije potrebno više od 5 minuta.

– Bili bismo vam od srca zahvalni kada biste ju proslijedili i motivirali svoje zaposlenike s invaliditetom da ju ispune i na taj način pridonijeli našem istraživanju – kažu iz Županijske udruge slijepih Split.

Anketa će biti aktivna do ponedjeljka, 26. veljače 2024.

U slučaju da imate dodatnih pitanja, slobodno im se obratite na split@udrugaslijepih.hr ili na 092/390-7726.

Poveznica na anketu nalazi se ovdje.

Nastavi čitati

In Metropola

Kazalište ‘Novi život’ poziva na predstavu ‘Ne daj se, Njofra!’

Objavljeno

/

Ova ilustracija prikazuje osobu koja jaše rolu toaletnog papira. Osoba je apstraktno dizajnirana s crvenim i zelenim dijelovima na licu i plavom odjećom. Drži konopac koji je povezan s crvenim ključem. Tekst na hrvatskom jeziku ističe naslov “NE DAJ SE, NJOFRA!” i dodatne informacije o predstavi i kazalištu. Ova ilustracija je poster za komediju u dva dijela napisanu od strane Milana Grgića.
Foto: Kazalište slijepih i slabovidnih 'Novi život'

Kazalište slijepih i slabovidnih ‘Novi život’ poziva u četvrtak, 22. veljače 2024., u 20 sati, u Narodno sveučilište Sesvete na predstavu Milana Grgića ‘Ne daj se, Njofra!’

– Banalnost, naivnost i prvoloptanje su elementarne čestice smijeha koji je namijenjen svima, receptiran za zabavu i opuštanje, za laku kozmetiku koja uljepšava svakodnevicu i makar privremeno nas udaljava od briga i napetosti. Kažu kako smijeh liječi, kako ozdravlja od pritisaka i loših vijesti pa bi mu se trebalo svakodnevno prepuštati i zaroniti u njega kao u slatku nesvijest. Zavalite se u svoje rezervirano mjesto u kazalištu i virite kroz prozor u život jedne prosječne zagrebačke obitelji, očekujući od svojeg voajerstva inicijalnu kapsulu za užitak. Ovom predstavom vam priušćujemo više od očekivanoga, jer je ovo lako uprizorenje protkano istinskim problemima čija rješenja otežava čangrizavost jednog vremenom pregaženog tate, ali i nesnalaženje mladih u šumi nepotizma i korupcije. No, ne brinite, predstavu potpisuje sretan kraj, iako ‘sranje’ ne prestaje – kažu iz ‘Novog života’.

Režiju, scenografiju i izbor glazbe potpisuje Željko Duvnjak, kostimografiju Vesna Kutnjak, dizajn svjetla Nenad Lalović, grafičko oblikovanje ‘Kuna zlatica’, autor fotografija Jasenko Rasol.

Od uloga, Juricu igra Vojin Perić, Njofru igra Igor Kučević, Elu igra Ružica Domić-Lalović, a Lidiju igra Dorotea Feketić.

Inspicijent je David Čavara, dok su tehnička podrška Andrea Feher, Ana Katarina Ostojić i Andrej Drenski.

Ulaz je slobodan, uz prethodnu obaveznu rezervaciju na 01/4812-066 ili na kazaliste@novizivot.hr. Predviđeno je da predstava traje 60 minuta.

Nastavi čitati

U trendu