Poveži se s nama

Gastro kutak

ZDRAVIJA VARIJANTA HAMBURGERA Sočno, ukusno i niskokalorično

Objavljeno

/

Na fotografiji je prikazan dvostruki hamburger koji sadrži dvije pljeskavice, sir, slaninu i umak. Hamburger je poslužen na tanjuru s prilogom od svježe salate i kriški rajčice. Ovaj obrok bi mogao privući ljubitelje brze hrane i može se koristiti u marketinške svrhe za restorane ili recepte.
Foto: Pixabay

Ova varijanta hamburgera, prema navodima jedne trenerice, ima oko 455 kalorija, dok oni kupovni mogu imati i duplo više kalorija. Premda hambureger nije na dobrom glasu, ponekad si ga priuštite u nekoj zdravijoj izvedbi

Sastojci:

  • Brioche pecivo
  • 120 g mljevenog mesa
  • sol
  • papar
  • listić sira
  • 15 g narezanog luka
  • malo salate
  • rajčice

Za umak:

  • 11 g majoneze
  • 3 g senfa
  • ½ žličice sok od krastavaca
  • češnjak u prahu
  • sol
  • papar

Priprema:

Meso dobro začinite prije obrade, zatim na tavi ispecite meso dok ne poprimi zlatno-smeđu boju.

Dodajte sir na meso, prepržite pecivo i, ako želite, možete ga kratko zagrijati na tavi.

Kako biste napravili umak, kombinirajte sve gore navedene sastojke dok se ne povežu.

Malo umaka namažite na pecivo, dodajte luk, meso sa sirom, rajčicu i salatu.

Poklopite sve polovicom peciva i uživajte u ovom njamburgeru.

In Portal

Gastro kutak

Salata s piletinom i breskvama može biti dobar spoj

Objavljeno

/

Fotografija prikazuje zdjelu sa salatom koja sadrži zelenu salatu, rajčice i komade pečene piletine. Scena je vjerojatno postavljena na stolu za obrok, a u pozadini se nazire osoba koja reže hranu na dasci za rezanje. Ova slika može sugerirati fokus na zdravu i uravnoteženu prehranu.
Foto: Pixabay

Ako su vam dosadili svi ‘obični’ načini spremanja piletine, pokušajte joj upariti breskvu. Dobit ćete ukusan i zdrav obrok za vruće ljetne dane

Sastojci:

  • 400 g pilećih prsa
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 4 breskve narezane na četvrtine
  • 4 žličice octa po izboru
  • 1 žlica meda
  • 50 grama nasjeckanih oraha
  • 110 g zelene salate
  • 100 g feta sira
  • pola ljubičastog luka
  • 1 nasjeckani čili (po želji)

Priprema:

Na zagrijanoj tavici ispecite pileća prsa koja ste narezali na trakice, a zatim ih ostavite sa strane da se ohlade. U istoj tavici zatim ispecite breskve na malo ulja i začinite paprom. Pecite jednu do dvije minute sa svake strane.

Pomiješajte preostalo maslinovo ulje, ocat, med i čili, i time zatim polijte salatu i na vrh salate posložite kriške piletine, luka i breskve te posipajte fetom. Prelijte preostalim sokom od pečene piletine i dodajte nasjeckane orahe ili neke druge orašaste plodove.

Nastavi čitati

Gastro kutak

Špageti sa sezamom i kozicama garantiraju super dobar ručak

Objavljeno

/

Fotografija prikazuje tanjur s tjesteninom, vjerojatno špagetima, preko kojih su posluženi kuhani škampi.
Foto: Pixabay

Tjestenina je jedna od najzahvalnijih namirnica kada je u pitanju brza priprema obroka. Možete brzo i lako spremiti tjesteninu na salatu ili se držati klasičnih obroka s tjesteninom

Sastojci:

  • 60 g integralnih špageta
  • 1 čajna žličica sezama
  • 1 čajna žličica parmezana
  • 1 šalica cherry rajčica
  • 1 režanj češnjaka (nasjeckan)
  • 1 šalica mladog luka (narezanog na kolutove)
  • 3 rotkvice (narezane na ploške)
  • 1 šalica kozica (odmrznutih)
  • 1 jušna žlica maslinovog ulja
  • rikola
  • crni papar, sol
  • prstohvat origana

Priprema:

Integralne špagete skuhajte prema uputama.

Odmrznute kozice ocijedite i pecite sa svake strane na jušnoj žlici maslinovog ulja.

Maknite kozice pa u istoj tavi dinstajte luk i češnjak, a potom dodajte rajčice i dinstajte dok ne omekšaju.

Umiješajte kozice i integralne špagete, začinite i posipajte parmezanom i sezamovim sjemenkama.

Poslužite uz zdjelicu salate od mladog luka, rikole i rotkvica.

Nastavi čitati

Gastro kutak

Ljeto i vruće juhe NE, hladna juha od dinje – DA

Objavljeno

/

Na fotografiji su prikazani komadi svježe narezane dinje u prvom planu, smješteni na drvenom stolu. U pozadini se nalaze različite vrste povrća: crvena paprika, žuta paprika i nekoliko rajčica različitih boja.
Foto: Pixabay

Hladne juhe za ljeto mogu biti itekako raznovrsne i ukusne, a brzo se spravljaju i pružaju osvježenje. Za ovu našu trebate samo blender i nekoliko sastojaka

Sastojci:

  • 1 dinja
  • sok limete
  • sol i papar
  • 2 žličice kvalitetnog balzamičnog octa

Priprema:

Dinju ogulite, izvadite sjemenke i narežite na manje komade. Stavite u blender i miksajte dok ne dobijete kašastu smjesu. Ubacite sok limete, sol i papar te još kratko miksajte.

Smjesu prebacite u dublju zdjelu i stavite na hlađenje. Nakon što se juha ohladila, podijelite je u pet tanjura i ukrasite s nekoliko kapi balzamičnog octa.

Nastavi čitati

U trendu