Gastro kutak

Kremasti pureći rižoto po izboru poznatih kuhara

Objavljeno

/

Foto: Borna Ferdo Vukojević

Sigurno ste probali razne vrste rižota, ali ovaj se doslovno topi u ustima. Svaka žlica ovog ukusnog jela budi osjetila i otkriva koliko je zapravo dobar

Sastojci:

  • 600 g purećeg filea
  • 200 g integralne riže
  • 200 g vrhnja za kuhanje
  • 2 bijela luka
  • 1 mrkva
  • 1 tikvica
  • sol
  • povrtni temeljac
  • maslinovo ulje

Priprema:

Na tavi zagrijati maslinovo ulje, dodati nasjeckani luk te ga posoliti. Kad luk dobije zlatno-žutu boju, dodati naribanu mrkvu i tikvicu nasjeckanu na kockice. Dodati povrtni temeljac pa sve dinstati. Pureći file nasjeckati na kockice pa dodati na tavu, te dinstati zajedno s povrćem.

Kad je meso skoro gotovo, u tavu uliti vrelu vodu da prekrije meso i povrće. Kad voda prokuha, dodati rižu prethodno opranu u vodi. Kuhati tako još 15 minuta, dok voda ne ispari, a rižoto ne postane kremast. Na kraju dodati vrhnje za kuhanje, pomiješati, ostaviti 2 minute, te maknuti s vatre. Jelo poslužiti toplo.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

U trendu

Exit mobile version