Poveži se s nama

in burza

OPĆINA IVANKOVO Zapošljava se 22 radnika za podršku starijim osobama

Objavljeno

/

Fotografija: Pexels

Zaposlenje je na puno radno vrijeme, u prijepodnevnoj smjeni, bez mogućnosti smještaja i naknade za prijevoz.

Na temelju Odluke o financiranju Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava – kodni broj: SF.3.4.11.01.0140 i Statuta Općine Ivankovo, općinski načelnik Marko Miličević raspisao je Javni poziv za prijem u radni odnos 22 radnika/ca za pružanje usluge potpore i podrške starijim osobama i osobama s invaliditetom na području Općine Ivankovo u Vukovarsko-srijemskoj županiji, na projektu “Zaželi IV – Prevencija institucionalizacije”- SF.3.4.11.01.0140, na određeno vrijeme – 32 mjeseca, radi novootvorenih poslova.

Uvjeti na radnom mjestu podrazumijevaju terenski rad.

Kao razina obrazovanja posloprimca traži se osnovna škola niži razredi, završena osnovna škola, srednja škola od tri ili četiri godine, a radno iskustvo nije važno. Prijaviti se mogu osobe s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem, što podrazumijeva osobe bez završene osnovne škole, završenom osnovnom školom, odnosno, najviše završenom srednjom školom.

Opis poslova obuhvaća:

– organiziranje prehrane (pomoć u pripremi obroka, pomoć u nabavi hrane i dr.)

– obavljanje kućanskih poslova (pranje posuđa, pospremanje stambenog prostora, donošenje vode, ogrjeva i slično, organiziranje pranja i glačanja rublja, nabava lijekova i drugih potrepština i dr.)

– održavanje osobne higijene (pomoć u oblačenju i svlačenju, u kupanju i obavljanju drugih higijenskih potreba i dr.)

– zadovoljavanje drugih svakodnevnih potreba.

Na radno mjesto mogu se prijaviti osobe oba spola.

Uz prijavu na Javni poziv kandidati trebaju priložiti:

– prijavu za posao, može se preuzeti na stranicama Općine Ivankovo, https://opcina-ivankovo.hr/

– životopis

– presliku osobne iskaznice

– ispis staža, elektronički zapis ili potvrda izdana od Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje

– dokaz o završenoj školi, preslika svjedodžbe

– vlastoručno potpisanu privolu o obradi osobnih podataka, može se preuzeti na stranicama Općine Ivankovo, https://opcina-ivankovo.hr/

– drugi odgovarajući dokaz o zadovoljavanju uvjeta.

Javni poziv je objavljen na mrežnim stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Općine Ivankovo te oglasnoj ploči Općine Ivankovo.

Osobe koje se prijavljuju na Javni poziv dužne su dostaviti svoju prijavu na adresu: Općina Ivankovo, Bošnjaci 6, 32281 Ivankovo, putem pošte ili osobno, u roku od osam dana od dana objave Javnog poziva na oglasnim stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, u zatvorenoj koverti, s naznakom: „Prijava na Javni poziv – Zaželi IV“, a rok za prijavu je 30. siječnja 2024. godine.

Nepravovremene i nepotpune prijave neće se razmatrati.

Kandidati koji ispunjavaju uvjete Javnog poziva bit će pozvani na intervju.

O rezultatima Javnog poziva kandidati će biti obaviješteni u zakonskom roku.

in burza

Udruga osoba s invaliditetom ‘Agape’ zapošljava šest osobnih asistenata

Objavljeno

/

Udruga osoba s invaliditetom ‘Agape’ objavila je natječaj za prijam u radni odnos šest osobnih asistenata/tica na području Omiša i Trilja u Splitsko-dalmatinskoj županiji, na određeno vrijeme, radi novootvorenih poslova

Zaposlenje je na 20 sati tjedno, bez mogućnosti smještaja, dok se naknada za prijevoz isplaćuje u cijelosti. Radno vrijeme ovisit će o Rješenju korisnika o pravu na usluge osobne asistencije.

Kao razina obrazovanja posloprimca traži se završena osnovna škola, srednja škola od tri ili četiri godine, viša ili prvostupanjska, fakultet, akademija, magisterij, doktorat, dok radno iskustvo nije važno. Temeljem Zakona o osobnoj asistenciji osobni asistent može biti punoljetna zdravstveno sposobna osoba, koja ima završeno minimalno trogodišnje ili četverogodišnje obrazovanje, iznimno osobni asistent može biti i osoba koja ima završenu osnovnu školu uz uvjet da ima završeni tečaj za njegovatelja.

Opis poslova obuhvaća: obavljanje kućanskih poslova, uključujući i organiziranje prehrane, koje korisnik nije u mogućnosti samostalno obaviti ili koje umjesto korisnika nisu u mogućnosti obaviti članovi kućanstva; hranjenje; održavanje osobne higijene; omogućavanje mobiliteta i kretanja; rukovanje pomagalima; pratnju i pomoć u različitim socijalnim aktivnostima, uključujući i putovanja unutar i izvan Republike Hrvatske; pomoć pri obavljanju administrativnih aktivnosti; pružanje podrške u komunikaciji između osobe s oštećenjem sluha i čujuće okoline u svrhu pristupa informacijama u svim područjima života; pružanje podrške u kretanju gluhoslijepim osobama te podrške u komunikaciji između gluhoslijepih osoba i okoline, u svrhu pristupa informacijama u svim područjima života.

Za prijavu je potrebno dostaviti: životopis, potvrdu/svjedodžbu o završenom obrazovanju, presliku osobne iskaznice.

Natječaj je objavljen na internetskim stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a rok za prijavu je do 29. veljače 2024. godine.

Zainteresirani mogu poslati pisane zamolbe na adresu: Udruga osoba s invaliditetom ‘Agape’, Obala gusara 4, 21310 Omiš, gdje se može i osobno doći, ili na email: agape@udruga-agape.hr.

Udruga osoba s invaliditetom ‘Agape’ je neprofitna i nevladina udruga, koja obavlja socijalno-humanitarnu djelatnost od važnosti za osobe s invaliditetom. Osnovana je u Omišu početkom 2003. godine, na inicijativu nekolicine osoba s invaliditetom. Djeluje na području Grada Omiša te Općina Dugi Rat, Šestanovac, Zadvarje i Podstrana.

Nastavi čitati

in burza

BJELOVAR Udruga tjelesnih invalida zapošljava devet osobnih asistenata

Objavljeno

/

Fotografija prikazuje osobu koja sjedi u invalidskim kolicima. Fokus je na ruci osobe i detaljima invalidskih kolica, uključujući kotače i kočnice. Pozadina slike prikazuje otvoreno polje, ali nije jasno vidljiva zbog fokusa na predmete u prvom planu. Invalidska kolica su označena brendom “SOPUR”.
Foto: Pixabay

Udruga tjelesnih invalida Bjelovar objavila je natječaj za prijam u radni odnos devet osobnih asistenata/tica na području Bjelovara u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, na određeno vrijeme, radi novootvorenih poslova, uz mogućnost zapošljavanja umirovljenika

Zaposlenje je na 20 sati tjedno, bez mogućnosti smještaja, dok se naknada za prijevoz isplaćuje u cijelosti.  

Kao razina obrazovanja posloprimca traži se završena osnovna škola, srednja škola od tri ili četiri godine, odnosno završena osnovna škola uz tečaj za njegovatelja, SSS, VŠS:

  • osnovno obrazovanje (i završen program za stjecanje odgovarajuće kvalifikacije ili skupova ishoda učenja za zanimanje njegovatelj);
  • gimnazijsko srednješkolsko obrazovanje; četverogodišnje i petogodišnje strukovno srednješkolsko obrazovanje.

Radno iskustvo nije važno.

Opis poslova obuhvaća rad s osobama s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta. Rad će biti u obitelji korisnika usluge osobne asistencije.

Osoba mora biti punoljetna i zdravstveno sposobna za obavljanje usluge osobne asistencije – liječnička potvrda izdana na medicini rada.

Natječaj je objavljen na internetskim stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a rok za prijavu je do 29. veljače 2024. godine.

Zainteresirani mogu poslati pisane zamolbe na adresu: Udruga tjelesnih invalida Bjelovar, Ivana Gundulića 1, 43000 Bjelovar, a u slučaju osobnog dolaska potrebna je najava na telefon: 043/220-004 ili mobitel: 091/582-3727.

Udruga tjelesnih invalida Bjelovar je dobrovoljna, neprofitna udruga građana za pomoć i unapređenje kvalitete življenja osoba s tjelesnim invaliditetom. Udruga djeluje na području:

  • Grada Bjelovara i gravitirajućih Općina: Kapele, Nove Rače, Rovišća, Šandrovca, Severina, Zrinskog Topolovca, Velikoga Trojstva i Velike Pisanice,
  • Bjelovarsko-bilogorske županije: Čazme, Garešnice, Bereka, Hercegovca, Ivanske, Štefanja, Velike Trnovitice.

Nastavi čitati

in burza

ZAGREB Muškarac s mišićnom distrofijom traži osobnog asistenta

Objavljeno

/

Ova slika prikazuje dijelove invalidskih kolica. Vidljivi su kotači, pedale i drugi dijelovi.
Foto: Pixabay

Muškarac s invaliditetom traži nezaposlenu osobu za posao osobnog asistenta. Prednost imaju posloprimci sa prijašnjim iskustvom u radu s osobama s invaliditetom

U opis poslova spada pomoć u svakodnevnim aktivnostima, poput pomoći pri obavljanju fizioloških potreba i osobne higijene, pomoć u obavljanju kućanskih poslova, pomoć i pratnja u raznim sportskim i društvenim aktivnostima, ali i općenito u svim aktivnostima koje osoba u invalidskim kolicima ne može samostalno obavljati.

Radno vrijeme je fleksibilno, prema dogovoru. Za prvi mjesec prijava je na pola radnog vremena, a nakon toga na puno radno vrijeme (Ugovor o radu). Troškovi prijevoza, kao i doprinosi, plaćeni su u potpunosti.

Za sve dodatne informacije, ali i prijave, javiti se e-mailom na krsto.kovacevic@gmail.com ili na mobitel 098/474-887.

Nastavi čitati

U trendu