Ostali sportovi

KRISTIJAN STIPANOVIĆ Ljubav prema nogometu i dalje niže uspješne rezultate

Objavljeno

/

Kristijan Stipanović, privatna arhiva

Nakon dva odigrana nogometna turnira krajem prošle godine i ostvarenih rezultata, porazgovarali smo s Kristijanom Stipanovićem (35), nogometnim trenerom i voditeljem s invaliditetom iz Brezja u Svetoj Nedelji

Kristijan već 17 godina ustraje u promoviranju nogometa kao sporta za mlađe generacije, a posebno za one s invaliditetom.

– Nedavno smo u dvanaestom mjesecu paralelno odigrali dva turnira. Osvojili smo Seniorski turnir Dugo Selo, koji se odvijao od 22. prosinca 2023. do 5. siječnja 2024. te smo uzeli sve što se moglo. Na istome su nastupile 32 ekipe i to je uistinu bio kvalitetan turnir. Od moje momčadi igrali su Mateo Jankavić, Valentino Brcko, Mark Pavić, Gordan Godić, Bruno Bakarić, Luka Gajski, Petar Brkić i Dorjan Franceković.

To su igrači godišta 2001., 2002. i 2003. Na drugom turniru – ‘Winter Cup u-21’, koji je trajao od 22. prosinca 2023. do 7. siječnja 2024. u Zagrebu, osvojili smo treće mjesto, a nastupile su 24 ekipe.

Od mojih igrača, godišta 2002., 2003. i 2005., sudjelovali su: Mateo Jankavić, Noa Vranešić, Mislav Kovač, Mark Pavić, Luka Grofelnik, Albin Saiti, Luka Gajski, Petar Brkić, Jakov Škarec i Teo Klanjčić. Jako sam sretan rezultatima koje smo postigli na oba turnira i ponosan sam na sve svoje igrače – rekao je Stipanović.

Napomenimo i to da su na Seniorskom turniru Dugo Selo Stipanovićevi igrači ponijeli kući i neke od titula. Tako je Mateo Jankavić proglašen najboljim golmanom, Luka Gajski najboljim strijelcem, a Valentino Brcko najboljim igračem.

Na pitanje koji su mu ciljevi za ovu godinu, Stipanović je odgovorio: ” Ciljevi za ovu godinu su da nastavimo igrati u ovom sastavu u kojem smo osvojili Dugo Selo i nadati se uspješnim rezultatima”.

Inače, Stipanović j sa svojom ekipom uspio osvojiti Sportske igre mladih 2017. godine i niz drugih turnira, što mu je dalo podstrek da nastavi i dalje sa svojim radom. S dijelom ekipe koja je osvojila navedene Sportske igre nastavio je i dalje igrati, a od milja naziva je još uvijek svojom ‘zlatnom generacijom’.

Istaknimo da je nakon operacije srca krajem 2007. godine, prilikom koje je preživio moždani udar, osnovao malonogometnu momčad ‘El Clasico’ u Svetoj Nedelji koju trenira besplatno kroz cijelo vrijeme. Malonogometni klub ‘El Clasico’ Sveta Nedelja, unatoč proteku 17 godina od postojanja i aktualnim sponzorima, još uvijek nije registriran zbog teške financijske situacije.

Stipanović je radni odnos uspio zasnovati u Ad Plastici u zagrebačkom Jankomiru gdje marljivo i odgovorno radi kao portir od 2015. godine. Zdravlje održava redovitim odlascima u teretanu unazad godinu dana.

Sve u svemu, unatoč svim preprekama koje su ga zadesile, ustrajao je u svojoj strasti prema nogometu te ju prelio u prenošenje znanja na mlađe generacije.

Naposljetku ne preostaje ništa drugo, nego poželjeti njemu i ekipama daljnje uspjehe i ustrajnost u treninzima i natjecanjima u nogometu.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

U trendu

Exit mobile version