Što je život bez uživanja u ukusnoj hrani. Zato smo vam danas pripremili recept za ovaj fantastičan lungić koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim
Sastojci:
- 1 kg lungića
- sol
- suncokretovo ulje
- 1 žlica maslaca
- 3 crvena luka
- 4 režnja češnjaka
- 150 ml bijelog vina
- 1 kokošja kocka
- sol,
- papar
- 1 žličica senfa
- 150 pasate
- 1 žličica koncentrata rajčice
- 1 žlica nasjeckanog peršina
- 600 ml vode
Priprema:
Lungić očistiti od masnoće i žilica. Izrezati na odreske debljine 1,5 cm i posoliti. Odreske pržiti u široj tavi na zagrijanom ulju s obje strane dok ne porumene. Izvaditi ih na tanjur i poklopiti.
U tavu dodati 1 žlicu maslaca i sitno nasjeckan crveni luk. Kad zastakli, dodati nasjeckani češnjak i koncentrat rajčice. Kratko pržiti pa podliti bijelim vinom. Kuhati dok alkohol ne ispari.
Zatim dodati senf, pasatu od rajčice, kokošju kocku i vodu. Zakuhati umak pa sve izmiksati štapnim mikseom.
Odreske staviti u umak, poklopiti te kuhati na laganoj vatri oko sat vremena ili dok meso ne omekša, a umak se zgusne.
Kada je su meso i umak skoro gotovi, dodati papar i peršin, te po potrebi dodati još malo soli.
Poslužite s prilogom po želji.