Gastro kutak

ZA PRSTE POLIZATI Svinjski lungić u umaku od bijelog vina

Objavljeno

/

Fotografija: Pexels

Što je život bez uživanja u ukusnoj hrani. Zato smo vam danas pripremili recept za ovaj fantastičan lungić koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim

Sastojci:

  •  1 kg lungića
  • sol
  • suncokretovo ulje
  • 1 žlica maslaca
  • 3 crvena luka
  • 4 režnja češnjaka
  • 150 ml bijelog vina
  • 1 kokošja kocka
  • sol,
  •  papar
  • 1 žličica senfa
  • 150 pasate
  • 1 žličica koncentrata rajčice
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • 600 ml vode

Priprema:

Lungić očistiti od masnoće i žilica. Izrezati na odreske debljine 1,5 cm i posoliti. Odreske pržiti u široj tavi na zagrijanom ulju s obje strane dok ne porumene. Izvaditi ih na tanjur i poklopiti.

U tavu dodati 1 žlicu maslaca i sitno nasjeckan  crveni luk. Kad zastakli, dodati nasjeckani češnjak i koncentrat rajčice. Kratko pržiti pa podliti bijelim vinom. Kuhati dok alkohol ne ispari.

Zatim dodati senf, pasatu od rajčice, kokošju kocku i vodu. Zakuhati umak pa sve izmiksati štapnim mikseom.

Odreske staviti u umak, poklopiti te kuhati na laganoj vatri oko sat vremena ili dok meso ne omekša, a umak se zgusne.

Kada je su meso i umak skoro gotovi, dodati papar i peršin, te po potrebi dodati još malo soli.

Poslužite s prilogom po želji.  

U trendu

Exit mobile version