Kultura

SARAJLIJE U ZAGREBU Letu štuke odsvirat će ‘pjesme generacije’ u klubu Sax

Objavljeno

/

Fotografija - fokus.ba

Specifični umjetnički izraz, društveno-politički angažirani tekstovi koji seciraju stanje u društvu, intimna i aktualna lirika dio su Šaranovog autorskog rukopisa kojeg struka i kolege stavljaju među vodeće autore regije

Sarajevski bend Letu štuke, predvođen jednim od najutjecajnijih pop-rock autora s ovih prostora Dinom Šaranom, vraća se u Zagreb u klub Sax u subotu, 3. veljače, gdje će publici odsvirati svoje bezvremenske hitove i presjek karijere, objavio je organizator koncerta agencija LAA.

Sastav koji je počeo djelovati 1986. u Sarajevu kao otpor prema tamošnjoj pop školi, nakon duže pauze ponovo se aktivirao 2004. godine. Od tada slovi za jedan od najboljih s ovih prostora, a pjesme koje stvaraju su poezija iza koje stoji bravurozni Dino Šaran.

Specifični umjetnički izraz, društveno-politički angažirani tekstovi koji seciraju stanje u društvu, intimna i aktualna lirika dio su Šaranovog autorskog rukopisa kojeg struka i kolege stavljaju među vodeće autore regije.

Bend je već prvim albumom Letu štuke, koji je nedavno dobio remasterirano izdanje, stvorio hitove poput Minimalizam, Šutiš i Mjesto za dvoje. Sljedeći albumi Proteini i ugljikohidrati, Brojevi računa i novi Topla voda, koji je uslijedio nakon sedam godina studijske tišine, potvrdili su njihov utjecaj, prepoznatljiv integritet i dozu kompleksnosti.

Letu štuke su zavrijedili legendarni status i označeni kao vodeće alter-pop ime u regiji. Uz singlove s četvrtog albuma Topla voda, poput Bože zdravlja, Supermarket, Bočice i Zemlja gori, koji su snimili s Dubiozom kolektiv, publika će čuti i najveće hitove kao što su Tesla, Bella dona ili Sunce.

U trendu

Exit mobile version