Gastro kutak

OKUSI DJETINJSTVA Imamo recept za najbolji pohani kruh

Objavljeno

/

Foto: Freepik

Ovaj jednostavni doručak je popularan zbog svoje hrskavosti i bogatog okusa. Ako volite hrskaviji kruh, možete dodati malo brašna ili prezla u smjesu s jajima

Sastojci:

  • 4 šnite starog kruha (ili svježeg, ali stariji kruh bolje upija smjesu)
  • 2 jaja
  • 100 ml mlijeka
  • prstohvat soli
  • prstohvat papra (opcionalno)
  • 1 žličica šećera (ako želite slatku verziju)
  • malo maslaca ili ulja za prženje

Priprema:

U dubljoj posudi izmiješajte jaja, mlijeko, sol i papar (ili šećer ako radite slatku verziju). Smjesa treba biti jednolična.

Ako koristite stari kruh, izrežite ga na kriške debljine oko 1,5 cm. Svježi kruh također možete koristiti, ali imajte na umu da stariji kruh bolje upija tekućinu.

Umočite svaku krišku kruha u smjesu od jaja i mlijeka s obje strane, pazeći da kruh dobro upije tekućinu, ali da se ne raspada.

Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri i dodajte malo maslaca ili ulja. Kada se masnoća zagrije, stavite pohani kruh u tavu i pržite sa svake strane 2-3 minute, dok ne dobije zlatno-smeđu boju.

Pohani kruh možete poslužiti na razne načine. Za slatku verziju, posipajte ga šećerom u prahu ili prelijte medom. Za slanu verziju, možete dodati sir, šunku ili neki namaz po želji.

U trendu

Exit mobile version