Mesnu štrucu jeli su i stari Rimljani, a radi se od mljevenog mesa po želji. Peče se, a poslužuje rezanjem na šnite poput kruha. Vjerujemo da je mnogi jedete često i rado
Sastojci:
- 800 g miješanog mljevenog mesa
- mljeveni crni papar
- 2 jaja
- 2 žlice krušnih mrvica
- 1 žlica nasjeckanog peršina
- prstohvat majčine dušice
- sol
- 1 žlica Vegeta Natur tekućeg dodatka
- 2 žlice ulja
Priprema:
Mljevenom mesu dodajte papar, jaja, krušne mrvice, peršin, majčinu dušicu, posolite te dodajte Vegeta Natur tekući dodatak. Sve dobro promiješajte i nauljenim rukama oblikujte štrucu.
Stavite je na papir za pečenje i zavrnite krajeve (kao bombon). Stavite je u posudu za pečenje i pecite oko 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C, pa onda još 30 minuta na 180 °C.
Štrucu izvadite iz papira, premažite uljem i pecite još 10 minuta da dobijete lijepu boju. Pečenu mesnu štrucu malo ohladite pa je narežite na odreske.
Poslužite s prilogom po želji, s krumpirićima ili pirjanim ili pečenim povrćem.Odreske prije posluživanja možete još malo nakapati Vegeta Natur tekućim dodatkom, bit će vrlo ukusni.
Mesnu štrucu možete poslužiti i kao hladnu.