Gastro kutak

Krumpir s pancetom i jajima iz pećnice

Objavljeno

/

Foto: Pexels

Jednostavan recept od sastojaka koje uvijek imate kod kuće

Svi znamo da je svako jelo s pancetom odlično i teško ćete naići na osobu koja ovu namirnicu ne voli. Ako joj još dodate ukusne krumpire i jaja, teško da se možete razočarati.

Sastojci:

  • 1 kg krumpira
  • 1 veća glavica luka
  • 100 ml vrhnja za kuhanje
  • 150 ml mlijeka
  • 200 g gouda sira
  • 100 g pancete
  • 1 jaje
  • origano
  • sol, papar
  • maslinovo ulje

Priprema:

Krumpire oguliti i narezati na ploške. Staviti ih kuhati u hladnu i slanu vodu, oko 10 minuta. U jednoj posudi pomiješati jaje, vrhnje za kuhanje, mlijeko, naribani sir, origano, sol i papar. U tavi, na maslinovom ulju, dinstati luk i pancetu.

Kada luk i panceta puste svoj miris te dobiju boju, dodati ih u smjesu s jajima, vrhnjem za kuhanje, mlijekom i naribanim sirom.

Krumpir ocijediti, zatim ga staviti u vatrostalnu posudu, te preliti dobivenom smjesom. Jelo peći na 200 stupnjeva, 20 minuta, dok krumpir ne omekša i ne dobije zlatnu boju.

Krumpir poslužite uz meso po izboru.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

U trendu

Exit mobile version