Jednostavan recept od sastojaka koje uvijek imate kod kuće
Svi znamo da je svako jelo s pancetom odlično i teško ćete naići na osobu koja ovu namirnicu ne voli. Ako joj još dodate ukusne krumpire i jaja, teško da se možete razočarati.
Sastojci:
- 1 kg krumpira
- 1 veća glavica luka
- 100 ml vrhnja za kuhanje
- 150 ml mlijeka
- 200 g gouda sira
- 100 g pancete
- 1 jaje
- origano
- sol, papar
- maslinovo ulje
Priprema:
Krumpire oguliti i narezati na ploške. Staviti ih kuhati u hladnu i slanu vodu, oko 10 minuta. U jednoj posudi pomiješati jaje, vrhnje za kuhanje, mlijeko, naribani sir, origano, sol i papar. U tavi, na maslinovom ulju, dinstati luk i pancetu.
Kada luk i panceta puste svoj miris te dobiju boju, dodati ih u smjesu s jajima, vrhnjem za kuhanje, mlijekom i naribanim sirom.
Krumpir ocijediti, zatim ga staviti u vatrostalnu posudu, te preliti dobivenom smjesom. Jelo peći na 200 stupnjeva, 20 minuta, dok krumpir ne omekša i ne dobije zlatnu boju.
Krumpir poslužite uz meso po izboru.