Danas vam donosimo jedno ukusno slatko osvježenje čiji će vas okus vratiti u djetinjstvo. Kad ga jednom probate uvijek ćete mu se vraćati
Sastojci:
Za biskvit
- 6 jaja
- 150 g šećera
- 150 g oštrog brašna
- 100 ml narančina soka
Za žele
- 800 ml soka od naranče
- 80 g šećera
- 2 pudinga vanilija
- 230 g petit beurre keksa
- 100 ml mlijeka
Za kremu
- 3 Šlag kreme vanilija
- 370 ml mlijeka
Za glazuru
- 200 g čokolade
- 80 g maslaca
Priprema:
Žumanjke i šećer pjenasto umutiti električnim mikserom, a zatim lagano umiješati čvrsto tučeni snijeg od bjelanjka I brašno. Dobivenu smjesu izliti u lim za pečenje prethodno premazan maslacem i posut brašnom. Peći u pećnici na 180 stupnjeva oko 25 minuta. U ohlađeni biskvit dodati par kapi soka od naranče.
Kako bi se dobila puding krema potrebno je izmiješati prašak za pecivo sa šećerom i razmutiti u malo soka od naranče. Preostali sok zagrijati, pa kad zakuha umiješajti i pripremljeni puding. Kuhati nekoliko minuta i vruće izlijti preko biskvita.
Kekse umočiti u mlijeko pa ih poslagati preko vrućeg pudinga. Ostaviti da se ohladi.
Za šlag kremu u prokuhano hladno mlijeko potrebno je usuti sadržaj vrećice šlag kreme od vanilije. Miješati električnim mikserom najvećom brzinom oko 3 minute kako bi se dobia krema. Dobivenu kremu nanijeti na kolač.
Glazura se pripremi tako da se maslac zagrije do vrenja, a zatim makne s vatre te se u njega umiješa čokolada natrgana na kockice. Dobivenu glazuru preliti preko kolača i poravnati.
Kolač staviti na hlađenje. Nakon što se kolač ohladi, narezati ga na kocke I poslužiti.