Gastro kutak

IDEJA ZA RUČAK Varivo od ječma i leće

Objavljeno

/

Leća i ječam prepuni su vlakana, proteina, željeza te ostalih korisnih tvari koje će nam uz dodatak povrća u obliku variva ponuditi potrebnu okrjepu. Ovaj jednostavni recept podsjetnik je na tjedni ručak kod naših baka.

Sigurni smo da će vam ovaj ručak osigurati dovoljno energije za naporn trening, a zaposlenima snagu za brojne obveze tijekom radnog dana.

Sastojci:

200 grama leće

100 grama ječmene kaše

1 dcl pasirane rajčice

2 mrkve

1 krumpir

1 glavica luka

2 režnja češnjaka

sol, papar, peršin, lovor i vegeta ili začini po želji

Priprema:

Leću možete namočiti preko noći, a ječmenu kašu na nekoliko sati pa još prokuhati jedno 10 minuta. Oboje dobro procijedite. Mrkvu i krumpir očistite i narežite na komadiće ili kolutiće.

Luk dinstajte na ulju, a ako varivu dodajte komadiće špeka ili kobasica prvo njih dinstajte na luku, nakon čega dodajte mrkvu na kolutiće i krumpir na kockice.

Dodajte leću i ječam, zatim češnjak pa začine te kratko miješajte. Zalijte vodom da prekrije sve sastojke, dodajte pasiranu rajčicu te poklopite i kuhajte oko 35 minuta.

Kada sastojci omekšaju, pred kraj dodajte usitnjeni list peršina.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

U trendu

Exit mobile version