Gastro kutak

Ako volite Snickers, možete ga napraviti i kod kuće

Objavljeno

/

Foto: Pixabay

Domaći Snickers će vas oduševiti svojom kombinacijom slojeva kikirikija, karamele i čokolade. Ova verzija je jednostavna za pripremu i može se prilagoditi prema vašem ukusu. Sigurni smo da ćete uživati u svakom zalogaju

Sastojci:

Za prvi sloj (čokoladni sloj):
  • 10 žlica mliječne čokolade (ili tamne, prema vašem izboru)
  • 1 žlica kokosovog ulja ili maslaca
Za drugi sloj (nougat sloj):
  • 6 žlica šećera
  • 3 žlice vode
  • 5 žlica kikiriki maslaca (po mogućnosti glatkog)
  • 1 žlica vanilin šećera ili 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
  • 5 žlica kikirikija (neslanog, prženog)
Za treći sloj (karamela):
  • 12 žlica karamel bombona (ili mekane karamele)
  • 3-4 žlice slatkog vrhnja
Za četvrti sloj (gornji čokoladni sloj):
  • 10 žlica mliječne čokolade
  • 1 žlica kokosovog ulja ili maslaca

Priprema:

Prvi (čokoladni) sloj:

Rastopite 10 žlica čokolade s 1 žlicom kokosovog ulja ili maslaca na pari ili u mikrovalnoj. Pazite da se ne pregrije.

Prelijte čokoladu u pravokutni ili četvrtasti kalup obložen papirom za pečenje (dimenzija otprilike 20×20 cm) i ravnomjerno rasporedite po dnu.

Stavite u hladnjak da se stvrdne dok pripremate sljedeći sloj.

Nougat sloj:

U loncu otopite 6 žlica šećera u 3 žlice vode i pustite da se lagano karamelizira (dok ne dobije zlatnu boju).

U to dodajte 5 žlica kikiriki maslaca i 1 žlicu vanilin šećera. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.

Dodajte 5 žlica prženog kikirikija i sve dobro promiješajte.

Izlijte ovu smjesu preko čokoladnog sloja i poravnajte. Vratite u hladnjak da se ohladi.

Karamel sloj:

Otopite 12 žlica karamel bombona sa 3-4 žlice slatkog vrhnja na laganoj vatri, uz stalno miješanje dok ne dobijete glatku karamelu.

Prelijte karamelu preko nougat sloja i ponovo stavite u hladnjak da se stegne.

Gornji čokoladni sloj:

Rastopite preostalih 10 žlica čokolade s 1 žlicom kokosovog ulja ili maslaca.

Prelijte čokoladu preko karamel sloja i vratite sve u hladnjak na barem 1-2 sata dok se potpuno ne stisne.

Kada je smjesa potpuno ohlađena i stegnuta, izvadite iz kalupa i narežite na komadiće veličine Snickers čokoladice.

Čuvajte domaći Snickers u hladnjaku, ali poslužite ga na sobnoj temperaturi da karamel i čokolada omekšaju prije jela.

U trendu

Exit mobile version