Ova kombinacija tune i tjestenine od pira oborit će vas s nogu
Ako ne stignete pripremiti ribu na klasičan način, ovo je alternativa koja će dostojno zamijeniti pečenu ili prženu ribu petkom. Napravite li ovu salatu od pirove tjestenine i tunjevine, sigurno nećete požaliti.
Sastojci:
- 2 konzerve tunjevine
- 300 g tjestenine od pira
- 7 većih kiselih krastavaca
- 4 tvrdo kuhana jaja
- sol, papar
- sok od pola limuna
- tekućina iz kiselih krastavaca
- dvije žlice majoneze
- dvije žlice senfa
- 1 dl mlaćenice
- naribani parmezan
- sjeckani peršin
Priprema:
Najprije skuhati tjesteninu al dente. Dok se tjestenina kuha, u drugoj posudi skuhati jaja. Kada je tjestenina gotova, ocjediti je i šokirati hladnom vodom, zatim prebaciti u drugu posudu. Jaja također šokirati hladnom vodom kako bi se lakše mogla guliti.
Na jednoj dasci sitno narezati kisele krastavce, jaja i prethodno ocijeđenu tunjevinu, te ih dodati u tjesteninu. Tekućinu iz teglice kiselih krastavaca, majonezu, senf, mlaćenicu i sok pola limuna zajedno pomiješati, pa dodati u tjesteninu. Salatu staviti u frižider kako bi se sastojci povezali, a tjestenina ohladila, na barem sat vremena.
Kad se tjestenina ohladi, posuti je sjeckanim peršinom i naribanim parmezanom te poslužiti.