Gastro kutak

Zdrava salata od tune i pirove tjestenine

Objavljeno

/

Foto: Borna Ferdo Vukojević

Ova kombinacija tune i tjestenine od pira oborit će vas s nogu

Ako ne stignete pripremiti ribu na klasičan način, ovo je alternativa koja će dostojno zamijeniti pečenu ili prženu ribu petkom. Napravite li ovu salatu od pirove tjestenine i tunjevine, sigurno nećete požaliti.

Sastojci:

  • 2 konzerve tunjevine
  • 300 g tjestenine od pira
  • 7 većih kiselih krastavaca
  • 4 tvrdo kuhana jaja
  • sol, papar
  • sok od pola limuna
  • tekućina iz kiselih krastavaca
  • dvije žlice majoneze
  • dvije žlice senfa
  • 1 dl mlaćenice
  • naribani parmezan
  • sjeckani peršin

Priprema:

Najprije skuhati tjesteninu al dente. Dok se tjestenina kuha, u drugoj posudi skuhati jaja. Kada je tjestenina gotova, ocjediti je i šokirati hladnom vodom, zatim prebaciti u drugu posudu. Jaja također šokirati hladnom vodom kako bi se lakše mogla guliti.

Na jednoj dasci sitno narezati kisele krastavce, jaja i prethodno ocijeđenu tunjevinu, te ih dodati u tjesteninu. Tekućinu iz teglice kiselih krastavaca, majonezu, senf, mlaćenicu i sok pola limuna zajedno pomiješati, pa dodati u tjesteninu. Salatu staviti u frižider kako bi se sastojci povezali, a tjestenina ohladila, na barem sat vremena.

Kad se tjestenina ohladi, posuti je sjeckanim peršinom i naribanim parmezanom te poslužiti.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

U trendu

Exit mobile version