Gastro kutak

Punjene palačinke sa šunkom i sirom zovu na još

Objavljeno

/

Foto: Pixabay

Palačinke u nekoj od bezbroj varijanti vjerojatno svi vollimo, a ova slana varijanta je neodoljiva. Jednostavno i slasno jelo od kojeg već pri samoj pomisli rastu zazubice. Želimo vam dobar tek

Sastojci za palačinke:

  • 2 jaja
  • 375 ml mlijeka
  • 150 g oštrog brašna
  • 50 g glatkog brašna
  • prstohvat soli

Sastojci za nadjev:

  • 350 g šampinjona
  • 8 šnita kuhane delikates šunke
  • 60 g maslaca

Sastojci za bešamel:

  • 60 g maslaca
  • 2 žlice glatkog brašna
  • 250 ml hladnog mlijeka
  • 250 ml hladne pileće juhe
  • prstohvat soli
  • prstohvat muškatnog oraščića
  • 200 g svježeg kravljeg sira
  • svježe mljeveni papar
  • vezica peršina

Sastojci za preljev:

  • 250 ml mlijeka
  • prstohvat soli
  • 3 žlice svježe izribanog parmezana

Priprema:

Umutite glatku smjesu za palačinke od jaja, mlijeka, brašna i soli. Ostavite smjesu da odstoji 30 minuta.

Ispecite malo deblje palačinke.

Pripremite bešamel – na maslacu popržite brašno, dodajte hladno mlijeko i juhu, začinite muškatnim oraščićem i dodajte kravlji sir. Smjesu podijelite na dva dijela.

Propirjajte šampinjone na maslacu, umiješajte ih u drugu polovicu bešamel smjese.

Na svaku palačinku stavite šnitu šunke, premazujte smjesom od šampinjona i zarolajte. Izrežite na šnitice i poslažite u vatrostalni pekač.

Prelijte preljevom od bešamela, pospite ribanim parmezanom i pecite u pećnici na 190°C oko 20 minuta. Poslužite toplo uz zelenu salatu.

U trendu

Exit mobile version