Palačinke u nekoj od bezbroj varijanti vjerojatno svi vollimo, a ova slana varijanta je neodoljiva. Jednostavno i slasno jelo od kojeg već pri samoj pomisli rastu zazubice. Želimo vam dobar tek
Sastojci za palačinke:
- 2 jaja
- 375 ml mlijeka
- 150 g oštrog brašna
- 50 g glatkog brašna
- prstohvat soli
Sastojci za nadjev:
- 350 g šampinjona
- 8 šnita kuhane delikates šunke
- 60 g maslaca
Sastojci za bešamel:
- 60 g maslaca
- 2 žlice glatkog brašna
- 250 ml hladnog mlijeka
- 250 ml hladne pileće juhe
- prstohvat soli
- prstohvat muškatnog oraščića
- 200 g svježeg kravljeg sira
- svježe mljeveni papar
- vezica peršina
Sastojci za preljev:
- 250 ml mlijeka
- prstohvat soli
- 3 žlice svježe izribanog parmezana
Priprema:
Umutite glatku smjesu za palačinke od jaja, mlijeka, brašna i soli. Ostavite smjesu da odstoji 30 minuta.
Ispecite malo deblje palačinke.
Pripremite bešamel – na maslacu popržite brašno, dodajte hladno mlijeko i juhu, začinite muškatnim oraščićem i dodajte kravlji sir. Smjesu podijelite na dva dijela.
Propirjajte šampinjone na maslacu, umiješajte ih u drugu polovicu bešamel smjese.
Na svaku palačinku stavite šnitu šunke, premazujte smjesom od šampinjona i zarolajte. Izrežite na šnitice i poslažite u vatrostalni pekač.
Prelijte preljevom od bešamela, pospite ribanim parmezanom i pecite u pećnici na 190°C oko 20 minuta. Poslužite toplo uz zelenu salatu.