Gastro kutak

Polpete od tikvica

Objavljeno

/

Stigla je sezona tikvica pa je pravo vrijeme za pripremu ukusnih jela s ovim mnogima omiljenim povrćem. Polpete su odlične kad ne znate što bi za ručak ili prilog uz bilo koje jelo. A možete ih spremiti i samo uz salatu!

Sastojci:

  • 2 tikvice (veće)
  • 2 jaja
  • 2 režnja češnjaka
  • sol, papar
  • 2-3 žlice naribanog topivog sira
  • 4-5 žlica brašna
  • 1 žlica krušnih mrvica
  • ulje za prženje
  • peršina po želji
  • grčki jogurt ili vrhnje

Priprema:

Tikvice operite, naribajte na krupniji ribež, posolite i pustite da stoje barem 20-25 minuta.

Kada su tikvice pustile vodu, dobro ih procijedite da sva tekućina iscuri.

Tikvice stavite u zdjelu, dodajte usitnjeni češnjak, sol, papar, jaja i naribani sir te dobro promiješajte.

Postepeno dodajte brašno dok ne upiju svu tekućinu i smjesa ne postane kompaktna da se mogu raditi polpete.

Oblikujte polpete i uvaljajte ih u krušne mrvice.

U tavi zagrijte ulje pa stavljajte hrpice smjese i još malo žlicom spljoštite da dobijete okrugli oblik. Tanke popečke pecite sa svake strane nekoliko minuta da prime lijepu zlatnu boju.

Kad polpete s obje strane budu dobro pržene, izvadite ih na papir i dobro ocijedite od viška ulja.

Za umak u vrhnje ili jogurt dodajte prstohvat soli, usitnjeni češnjak i peršin pa dobro promiješajte i servirajte uz polpete.

U trendu

Exit mobile version