Vijesti

Podržite Marijine obroke i pomozite da najsiromašnija djeca dobiju obrok

Objavljeno

/

Marijini obroci krenuli su 2002. godine, u Hrvatskoj su prisutni od 2009. godine, a imaju 30 školskih kuhinja u četiri zemlje – jednu u Ekvadoru, šest u Malaviju, pet u Beninu i 18 u Zambiji

Djeluju na način da djeci osiguraju topli obrok u školama i tako ih privlače u školu dajući im najosnovnije obrazovanje kako bi jednog dana postali obrazovani ljudi.

Danas, 30 studenog 2023., održat će pretpremijeru dokumentarnog filma Marijinih obroka ‘Nulta stopa gladi’ u kinu Kinoteka u 17 sati.

– ‘Nulta stopa gladi’ je prva epizoda u nizu šest dokumentaraca koja se bavi problemom gladi u svijetu, s posebnim naglaskom na gladnu djecu. Serija prikazuje izvanredne pojedince koji se bore kako bi poboljšali stanje u svojim zajednicama, uključujući zapanjujuće priče o ljudima iz Turkane (područje u sjevernoj Keniji zahvaćeno sušom) koji se ujedinjuju u vrlo izazovnim okolnostima s ciljem da zaustave gladovanje djece.

Prikazujući pretpremijeru filma ‘Nulta stopa gladi’ i naglašavajući koju ulogu možemo imati u ovoj misiji, nadamo se da ćemo potaknuti ljude da nam se pridruže i poduzmu korake u rješavanju globalne krize gladi. Mnogo je stvari koje svaki čovjek može učiniti kako bi donio dugotrajnu promjenu u najsiromašnijim zajednicama svijeta – kazali su iz Marijinih obroka Hrvatska.

Također, 15. prosinca u hotelu Esplanade organiziraju ‘Večer Marijinih obroka’ kojom žele pokazati što su sve radili ove godine, koliko su djece nahranili, a radi se o obrocima za preko 70 tisuća djece.

Dovoljno je samo 22 eura da bi jedno dijete primalo obrok cijelu školsku godnu – zapamtite dobro ovu brojku, a više informacija saznajte ovdje.

Ni jedno dijete ne bi smjelo na spavanje ići gladno!

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

U trendu

Exit mobile version