Kutak za stručnjake

Podočnjaci mogu biti znak ozbiljnih problema

Objavljeno

/

Foto: Pixabay

Podočnjaci ukazuju na probleme s bubrezima, jetrom, štitnjačom, anemijom, ali i na posljedice stresa, kardiovaskularne bolesti, aktivno i pasivno pušenje, kao i na prekomjerno izlaganje suncu, dermatitis i slično

Podočnjaci mogu biti znak starenja, ali govore i o našem zdravstvenom stanju. Tamni krugovi ispod očiju često su alarm za ozbiljne bolesti i nisu samo nedostatak sna.

Podočnjaci ukazuju na probleme s bubrezima, jetrom, štitnjačom, anemijom, ali i na posljedice stresa, kardiovaskularne bolesti, aktivno i pasivno pušenje, kao i na prekomjerno izlaganje suncu, dermatitis i slično.

Prvi korak u borbi protiv neželjenih krugova ispod očiju je uspostavljanje balansa u organizmu.

To konkretno znači – dovoljno sna, izbjegavanje pušenja, čak i pasivnog, pravilna prehrana i, naravno, konzumiranje vrlo malih količina alkohola. Ne pretjerujte s ničim i pratite svoj organizam.

Zadržavanje vode u organizmu može doprinijeti nastanku natečenih podočnjaka jer se krvne žile ispod očiju šire i natiču. Prevelik unos soli može biti jedan od uzroka zadržavanja tekućine, zato smanjite unos procesirane hrane bogate solju, a jedite što više svježih i cjelovitih namirnica te pijte dovoljne količine vode kako biste izbacili višak soli.

Kako biste se na adekvatan način riješili podočnjaka, potrebno je reagirati na vrijeme i pokušati otkloniti uzrok koji je gotovo uvijek zdravstvene prirode. Uz to, svakako predlažemo da pokušate ublažiti njihovo pojavljivanje uz promjenu životnih navika te da u svoju svakodnevicu uključite više odmora, manje stresa, pokušate s uvođenjem neke tjelesne aktivnosti i izvođenja vježbi disanja koje će umanjiti stres. Vidjet ćete da će rezultati sigurno biti brzo vidljivi i da će oporavak biti lakši.

San je također vrlo važan jer se tijelo tada obnavlja. Uvijek nastojte spavati šest do osam sati i koristite hidratantne sastojke poput hijaluronske kiseline, glicerina i triglicerida jer će dubinski hidratizirati i navlažiti kožu tako da izgleda glatko.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

U trendu

Exit mobile version