Piletina obiluje proteinima pa ju se preporuča jesti više puta tjedno. Kako je piletina sama po sebi jako suha, najbolje ju je jesti u nekom umaku.
Za današnji ručak probajte piletinu u umaku od naranče. Naranča daje mesu slatkastu notu, stoga vam nakon ovog jela neće trebati desert, nego ćete imati sve u jednom obroku.
Sastojci:
- 8 manjih odrezaka od pilećih prsa
- 150 ml soka od naranče
- 1 naribana korica naranče
- 1 naranča
- 20 g smeđeg šećera
- 1 žličica senfa
- 40 g maslaca
- 2 žlice ulja
- 2 žličice gussnela
- 1 žlica Vegete
- sol
- riža
Priprema:
Pileće filete stanjiti kuharskim čekićem, te ih posuti Vegetom s obje strane i premazati senfom. U većoj tavi zagrijati ulje i 20 g maslaca, zatim lagano peći s obje strane osam minuta. Piletinu izvaditi sa strane na tanjur.
U istu tavu staviti preostalih 20 g maslaca, koricu naranče, narančin sok i šećer pa uz miješanje kuhati tri do četiri minute.
Dodati gussnel pomiješan s malo vode i tanke kolutiće oguljene naranče. Sve kratko prokuhati te po potrebi umak razrijediti vodom da se dobije željena gustoća i posoliti.
Pileće odreske složiti na tanjur, na svaki staviti kolutić naranče, zatim sve preliti vrućim umakom te poslužiti uz prethodno skuhanu rižu.