Gastro kutak

Pileća prsa u umaku od naranče: Sočna piletina kojoj nećete moći odoljeti

Objavljeno

/

Fotografija: Pexels

Piletina obiluje proteinima pa ju se preporuča jesti više puta tjedno. Kako je piletina sama po sebi jako suha, najbolje ju je jesti u nekom umaku.

Za današnji ručak probajte piletinu u umaku od naranče. Naranča daje mesu slatkastu notu, stoga vam nakon ovog jela neće trebati desert, nego ćete imati sve u jednom obroku.

Sastojci:

  • 8 manjih odrezaka od pilećih prsa
  • 150 ml soka od naranče
  • 1 naribana korica naranče
  • 1 naranča
  • 20 g smeđeg šećera
  • 1 žličica senfa
  • 40 g maslaca
  • 2 žlice ulja
  • 2 žličice gussnela
  • 1 žlica Vegete
  • sol
  • riža

Priprema:

Pileće filete stanjiti kuharskim čekićem, te ih posuti Vegetom s obje strane i premazati senfom. U većoj tavi zagrijati ulje i 20 g maslaca, zatim lagano peći s obje strane osam minuta. Piletinu izvaditi sa strane na tanjur.

U istu tavu staviti preostalih 20 g maslaca, koricu naranče, narančin sok i šećer pa uz miješanje kuhati tri do četiri minute.

Dodati gussnel pomiješan s malo vode i tanke kolutiće oguljene naranče. Sve kratko prokuhati te po potrebi umak razrijediti vodom da se dobije željena gustoća i posoliti.

Pileće odreske složiti na tanjur, na svaki staviti kolutić naranče, zatim sve preliti vrućim umakom te poslužiti uz prethodno skuhanu rižu.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

U trendu

Exit mobile version