Gastro kutak

Pačja prsa u umaku od naranče i meda s njokima

Objavljeno

/

Foto: Pexels

Paćja prsa u umaku od zdravih sastojaka postat će vam omiljeno jelo kada ga probate, a obožavat će ga i svaki vaš gost

Sastojci:

  • 4 filea pačjih prsa s kožom
  • 2 naranče
  • 2 žlice meda
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 20 g maslaca
  • 1 žlica džema od naranče
  • 400 g njoka
  • sol
  • papar
  • maslinovo ulje

Priprema:

Pačija prsa oprati i osušiti ubrusom. Nožem po cijeloj dužini zarezati kožu. Zagrijati tavu pa peći meso na maslinovom ulju sa strane kože 10 minuta. Kada meso poprimi zlatnu boju, okrenuti ga na drugu stranu, zatim peći još 8 minuta.

Pačja prsa izvaditi iz tave, zamotati ih u aluminijsku foliju, te staviti u prethodno zagrijanu pećnicu na 120 stupnjeva. Za to vrijeme pripremiti umak i njoke.

Iz tave u kojoj se peklo meso izcijediti masnoću, ali ostaviti talog. U tavu dodati maslac, med, naračnin sok i papar. Sve pomiješati te kuhačom ostrugati talog s tave.

Umak kuhati na srednje jakoj vatri, a kada tekućina ispari, dodati žlicu držema od naranče te sve zajedno pomiješati. Dodati slatko vrhnje, sol i papar. Kuhati umak još 5 minuta kako bi se svi okusi spojili.

Pačja prsa izvaditi iz pećnice. Meso omotati u foliju, zatim ga ostaviti 10 minuta da odmori. Meso narezati na ploške, zatim ga preliti umakom i poslužiti uz njoke.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

U trendu

Exit mobile version