Sport

OSIJEK Projekt Special Power League za djecu i mlade s invaliditetom

Objavljeno

/

Fotografija: Web stranica Akademija zdravlja

Ovaj projekt nagrađen je od strane UEFA-e kao jedan od najboljih inicijativa za osobe s invaliditetom

U srcu Slavonije, Osijeku, u sportskoj dvorani Gratski vrt, održan je 22. turnir projekta Special Power League, sportske lige osoba s invaliditetom.

Uz sve ostalo, sudionici ovog natjecanja prisustvovali su iutakmici između NK Osijeka i HNK Rijeke, a neki od njih izašli su i na teren Opus Arene prije početka utakmice.

Nakon odigrane utakmice sudionici projekta su se okupili na zajedničkoj večeri s kojom su zaključili prvi dan ovog natjecanja.

Drugi dan natjecanja održale su se nogometne utakmice u kojima se moglo vidjeti pregršt zanimjivih poteza i lijepih golova.

Po završetku sportskog dijela natjecanja svim sudionicima podijeljene su medalje i pokloni koje je osigurao NK Osijek.

Ovaj projekt podržao je Hrvatski nogometni savez, Zaklada ‘Mateo Kovačić’, UEFA, nekoliko udruga za osobe s Down sindromom koje djeluju diljem Hrvatske, Ministarstvo turizma i sporta Republike Hrvatske, ali i mnogi drugi nogometni i rukometni klubovi iz Lijepe naše i inozemstva.

Ovo je treći put da se turnir ovog projekta održava u gradu na Dravi. Prva dva turnira održana su u veljači, odnosno studenom 2019. godine. Inače, projekt Special Power League pokrenut je 2018 godine, od strane udruge Akademija zdravog života.

 Projekt je nagrađen od strane UEFA-e kao jedan od najboljih inicijativa za osobe s invaliditetom.

Zanimljivo je i to da je jedan od najvećih promotora ovog projekta hrvatski nogometni reprezentativac Mateo Kovačić.

Sudionici su se ove godine natjecali u malom nogometu. Na ovogodišnjem izdanju projekta  sudjelovali su PSP NK Istra 1961, PSP NK Sloga Čakovec, PSP HNK Rijeka, PSP NK GOŠK Dubrovnik, PSP GNK Dinamo, , NK Osijek Special Power Team, HNK Hajduk Special Power Team te  NK Lokomotiva Special Power Team, koja se po prvi put priključila ovom projektu.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

U trendu

Exit mobile version