Kultura

MGZ: Žive slike obišlo gotovo četiri tisuće posjetitelja

Objavljeno

/

Žive slike, tradicionalno događanje Muzeja grada Zagreba, ove je godine obišlo gotovo četiri tisuće posjetitelja, priopćeno je u ponedjeljak iz tog muzeja

To predfašničko edukativno događanje, održalo se proteklog vikenda, uz sedamdesetak ‘oživljenih’ povijesnih ličnosti koje su povezane s prošlošću grada Zagreba.

Na ovogodišnjem izdanju prvi put posjetitelji su imali priliku družiti se s legendarnim košarkašem, Draženom Petrovićem.

Od sedamdesetak povijesnih ličnosti, bili su tu i licitarka, krvnik Valentin te grofica Klotilda Buratti Vranyczany Dobrinović.

Sudjelovao je i dio Kravat pukovnije, predvorje Muzeja glazbom je ispunio ansambl Minstrel, a u posjeti su bili i povijesni likovi koje su predstavili djelatnici Posavskog muzeja Brežice.

Žive slike održavaju se od 2000. godine, uz stanku 2021. i 2022.  zbog pandemije, pa je ovo bilo dvadeset treće izdanje uživo.

“Vikend prepun divnih druženja, sjajne atmosfere, emocija, zanimljivih priča i razgovora, povijesnih kostima, razdraganih lica posjetitelja, prepun pozitive koja djelatnike Muzeja uvijek iznova motivira na osmišljavanje kako da povijest našega grada posjetiteljima približimo još više, ljepše, ležernije, zabavnije, ali i nadasve edukativno”, kažu iz Muzeja grada Zagreba.

Zahvaljuju na suradnji brojnim vanjskim suradnicima koji su, uz djelatnike MGZ-a, utjelovili brojne povijesne ličnosti grada Zagreba.

Hina

U trendu

Exit mobile version