Plivanje

DUBRAVA OPEN Festival plivanja za osobe s invaliditetom

Objavljeno

/

Fotografija: Plivački klub FORCA

Ovaj festival uvršten je u kalendar Svjetske paraplivačke organizacije, a na natjecanju su se ispitivale norme za Europsko prvenstvo i Paraolimpijske igre u Parizu

Na bazenu u zagrebačkim Sveticama, prošli je vikend ,  u organizaciji PK Dubrava, održan 4. Festival plivanja za osobe s invaliditetom pod nazivom “Dubrava Open 2023”. Natjecanje se održavalo  u dva dijela, sudjelovalo je 170 paraplivača iz četrnaest zemalja, a Hrvatsku je predstavljalo devet klubova.

Ovaj festiva uvršten je u kalendar Svjetske paraplivačke organizacije ( WPS), a na natjecanju su se ispitivale norme za Europsko prvenstvo i Paraolimpijske igre koje će se održati 2024. godine u Parizu.

Svi paraplivači pokazali su odličnu spremnost te je publika mogla uživati u odličnom natjecanju.

Zadarski klubovi kao i do sada pokazali su svoju kvalitetu te i na ovom natjecanju ostvarili vrhunske rezultate.

Već poznati zadarski paraplivač Mihovil Ninčević u kategoriji (S 14), ponovo je pokazao svoje umijeće plivanja te je zauzeo 1 mjesto u disciplini 50 metara leptir s rezultatom 31.66. dok se u disciplini  na 100 metara leptir, također popeo na pobjedničko postolje doplivavši do cilja s vremenom (1: 14.22).

Ovaj odlični predstavnik PKOI „Jadera“ nije stao na tim rezultatima, Ninčević je osvojio i drugo mjesto u disciplini 100 metara  slobodno s rezultatom 1:05.85), a treći je bio u disciplini 200 metara slobodno,  ušavši u cilj s  (2 : 29. 04).

Osim Ninčevića, na ovom natjecanju, iz PKOI „Jadera“, nastupio je i Josip Gregov. Gregov je nastupio u kategoriji (S7), a natjecao se u disciplinama 200 metara slobodno, 400 metara slobodno, 100 metara leptir, 100 metara slobodno.

Gregov je i ovaj put pokazao da spada u sam vrh paraplivanja. U disciplini 200 metara slobodno osvojio je prvo mjesto s isplivanih (3:01.71), a istu stvar je ponovio i u utrci 100 metara leđno, popevši se na postolje kao prvi, s rezultatom (1 : 46.06).

Ni najduža disciplina (400 metra slobodno), za Josipa nije predstavljala veliki problem. U ovoj disciplini osvojio je drugo mjesto do kojeg je došao isplivavši  (6:28.81). Gregov je svojim uspjesima dodao i treće mjesto u disciplini 100 metara slobodno, stigavši na cilj u vremenu 1:22.51).

Odlične rezultate postigli su i članovi plivačkog kluba Natator.

U ženskoj konkurenciji istakle su se Gabrijela Jerbić, Katja Šego, Karla Pavlović, Marija Badrov te Emma Mečić. U muškoj konkurenciji za Natator uspješni su bili Karlo Knežević, Igor Leković i Borna Kolenc Ercegovac.

Gabrijela Jerbić u kategoriji mlađih juniora osvojila je 3. mjesto u disciplini 100 metara prsno.

Katja Šego je u kategoriji mlađih juniorki, u disciplini 50 metara delfin, osvojila brončano odličje.

Ema Mečić bila je najbolja  u kategoriji juniorki, pobijedila je u disciplini 400 metara slobodno (4:52.36)

Karla Pavlović bila je treća u kategoriji mlađe juniorke, u disciplini 200 metara mješovito.

Marija Badrov u kategoriji mladih juniorki, u disciplini 50 metara slobodno, zasjela je na drugo mjesto.

Od muških predstavnika Karlo Knežević osvojio je prvo mjesto u disciplini 400 metara slobodno (5:24.37) .

Njegov klupski kolega Igor Leković, u kategoriji mlađi juniori, u disciplini 100 metara prsno, osvojio je brončanu medalju.

Uspješan je bio i Borna Kolenc Ercegovac koji je u kategoriji mlađih juniora, u disciplini 50 metara prsno,  osvojio brončanu medalju.

Kada se sve zbroji iza članova Natatora je još jedno uspješno natjecanje.

I plivački klub Forca imao je razloga za slavlje. Naime, njihov predstavnik Danilo Premuš je u dva dana natjecanja ostvario dva velika rezultata.

Premuš je u subotu osvojio drugo mjesto u kategoriji C, u disciplini 200 metara slobodno, dok je u nedjelju ukupno osvojio prvo mjesto u kategoriji C.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

U trendu

Exit mobile version