Tjestenina i jela s tjesteninom spadaju u najomiljenija jela na svijetu. Obična tjestenina od bijelog brašna jedna je od najjeftinijih i najpraktičnijih namirnica, a vrlo zasitnih jer je bogata ugljikohidratima
Sastojci:
- 400 g tjestenine
- 400 g krem sira
- 2 rajčice
- 400 ml nemasnog kiselog vrhnja
- 100 g sira
- sol, papar
Priprema:
Stavite kuhati tjesteninu kao i obično u slanoj vodi. Rajčice operite i narežite na kolutiće. Kad je tjestenina kuhana, procijedite je, pomiješajte s krem sirom, začinite po želji i sve zajedno stavite u vatrostalnu zdjelu. Prelijte neutralnom kiselim vrhnjem, složite gore rajčicu.
Pokrijte folijom i stavite u pećnicu koju ste prethodno zagrijali na 200 stupnjeva. Pecite dvadesetak minuta.
Pred kraj pečenja maknite foliju, pospite naribanim sirom i vratite u pećnicu da se uhvati korica i lijepo zapeče.