Gastro kutak

Zapečena tjestenina s rajčicom i sirom

Objavljeno

/

Foto: Pixabay

Tjestenina i jela s tjesteninom spadaju u najomiljenija jela na svijetu. Obična tjestenina od bijelog brašna jedna je od najjeftinijih i najpraktičnijih namirnica, a vrlo zasitnih jer je bogata ugljikohidratima

Sastojci:

  • 400 g tjestenine
  • 400 g krem ​​sira
  • 2 rajčice
  • 400 ml nemasnog kiselog vrhnja
  • 100 g sira
  • sol, papar

Priprema:

Stavite kuhati tjesteninu kao i obično u slanoj vodi. Rajčice operite i narežite na kolutiće. Kad je tjestenina kuhana, procijedite je, pomiješajte s krem ​​sirom, začinite po želji i sve zajedno stavite u vatrostalnu zdjelu. Prelijte neutralnom kiselim vrhnjem, složite gore rajčicu.

Pokrijte folijom i stavite u pećnicu koju ste prethodno zagrijali na 200 stupnjeva. Pecite dvadesetak minuta.

Pred kraj pečenja maknite foliju, pospite naribanim sirom i vratite u pećnicu da se uhvati korica i lijepo zapeče.

U trendu

Exit mobile version