Ostali sportovi

Održano sportsko-rekreativno natjecanje ‘Naše pravo na sport’

Objavljeno

/

Foto: Zagrebački parasportski savez

Cilj natjecanja bio je učenje osnovnih sportskih znanja te usvajanje sportskih vještina

U sklopu Univerzalne sportske škole Zagrebačkog parasportskog saveza, u sportskoj dvorani Centra za odgoj i obrazovanje ‘Vinko Bek’, 16. prosinca 2023. godine, održano je sportsko-rekreativno natjecanje pod nazivom ‘Naše pravo na sport’.

Na ovom događaju natjecala su se djeca i mladi koji su članovi Univerzalne sportske škole iz Centra za sport i rekreaciju Zagreb kao i djeca iz Osnovne škole Antuna Mihanovića, Osnovne škole Retkovec, Centra za odgoj i obrazovanje ‘Goljak’, te Centra za odgoj i obrazovanje ‘Slava Raškaj’.

Sudionici su se natjecali na poligonima u pet razina. Za djecu u kolicima osmišljena je vožnja u kolicima na zadani način, uz kombiniranu manipulaciju loptama i završnu vježbu preciznosti. Djeca su morala proći poligon u što kraćem roku.

Osmišljen je i poligon prepreka za djecu koja nisu u kolicima. On se sastojao od vježbe brzine, agilnosti i manipulacije loptom, preciznosti, kao i igranja odbojke, bacanja kolutova te boćanja.

Cilj natjecanja bio je učenje osnovnih sportskih znanja te usvajanje sportskih vještina. Aktivnosti su bile prilagođene psiho-fizičkim mogućnostima svakog djeteta, kako bi svi mogli dati svoj maksimum.

Sudionike su kroz ovo natjecanje pratili treneri Hrvoje Radoš, Ivana Knežević i Ivana Čehulić, ali i volonteri koji su svojim prisustvom i pomaganjem dali doprinos ovom natjecanju.

Po završetku natjecanja svim su sudionicima dodjeljene medalje i božićni pokloni.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

U trendu

Exit mobile version