In Metropola

TVORNICA KULTURE Tri desetljeća kultnih Kojota

Objavljeno

/

Najproduktivnije razdoblje za Kojote bile se ’90., kada su svirali stotine koncerata po klubovima i koncertnim dvoranama u Hrvatskoj

Jedan od najznačajnijih zagrebačkih bendova, Kojoti, obilježit će 30 godina djelovanja koncertom u Tvornici kulture u subotu, 10. veljače 2024. godine, objavila je Tvornica.

Alen Marin (vokal), Davor Viduka (gitara, vokal), Vanja Marin (bas), Noa Rupčić (klavijature) i Bobo Grujičić (bubanj) članovi su jednog od najvažnijih bendova koji su formirali hrvatski, ali i regionalni rock’n’roll. U sklopu koncerta u Tvornici Kojoti će proslaviti 30 godina od osnivanja, a publika će moći uživati u hitovima kao što su ‘Sto milja daleko od nje’, ‘Razuzdan i lud’, ‘Zadovolji me’ i ‘Hodala je pola metra iznad zemlje’.

Najproduktivnije razdoblje za Kojote bile se ’90., kada su svirali stotine koncerata po klubovima i koncertnim dvoranama u Hrvatskoj. Upravo su oni, još kao demo bend, otvorili prvi Fiju Briju festival 1994. godine, dok su sljedeće godine snimili i objavili svoj debitantski album. ‘Halucinacija’ je uslijedila samo godinu nakon, a već 1998. godine objavljen je ‘Sex, Disco, Kung Fu’.

Kojoti su prestali s radom 2000. godine, a dugoočekivani povratak na scenu dogodio se 2017. godine, kada su nastupili na festivalu Brijačnica. Nakon toga objavljuju CD box set ‘Dragocjeno, raskošno, blistavo’ na kojemu su okupljeni remasteri dotadašnjih izdanja. Godine 2019., Kojoti objavljuju album ‘Sve je pod kontrolom?’ koji je bio nominiran za Porina u kategoriji za najbolji rock album godine.

U kolovozu ove godine Kojoti su objavili pjesmu ‘Danima’, inspirirana likom i djelom Vlade Divljana. Ranije ove godine snimili su i spot za pjesmu ‘Sram’ s posljednjeg albuma za potrebe snimanja filma ‘Iz sve snage’ u režiji Dimitra Dimitrovskog, koji je režirao i spot za njihovu pjesmu ‘Nismo djeca’, čija se objava očekuje.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

U trendu

Exit mobile version