Ovaj recept idealan je za one koji žele pripremiti hranjivo jelo u kratkom vremenu. Kombinacija povrća poput paprike, luka i rajčica sa slasnom tunom i tjesteninom stvara skladan okus koji će zadovoljiti sve ukuse
Sastojci:
- 200 g tjestenine (2 šalice)
- 1 konzerva tune u maslinovom ulju (oko 150 g)
- 1 manja crvena paprika (ili cherry rajčice, po želji)
- 1 manji luk
- 1 češanj češnjaka
- 2 žlice maslinovog ulja
- sol i papar, po ukusu
- peršin ili bosiljak za dekoraciju (opcionalno)
- parmezan za posipanje (opcionalno)
Priprema:
Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Kada je gotova, ocijedite je i ostavite sa strane.
Nasjeckajte luk i češnjak, a papriku (ili cherry rajčice) narežite na male komadiće.
Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri, dodajte maslinovo ulje i luk. Pržite luk par minuta dok ne postane staklast, a zatim dodajte češnjak i kratko pržite.
Dodajte papriku i miješajte dok malo ne omekša (oko 3-4 minute). Ako koristite cherry rajčice, dodajte ih u ovoj fazi.
Dodajte tunu (sa ili bez ulja iz konzerve, po želji). Promiješajte sve zajedno i začinite solju i paprom.
Dodajte tjesteninu u tavu s tunom i povrćem. Sve dobro promiješajte kako bi se sastojci ravnomjerno rasporedili. Ako je potrebno, dodajte još malo maslinovog ulja.
Po želji pospite sjeckanim peršinom ili bosiljkom i malo parmezana na vrh.