Kultura

Svjetska fado zvijezda Mariza u Lisinskom u travnju 2024.

Objavljeno

/

Foto: Bryan Ledgard, Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 Generic license

Međunarodno priznata fado zvijezda Mariza nastupit će u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu 8. travnja 2024. godine, najavio je organizator koncerta Music Time

Mariza je svoju impresivnu karijeru počela prije dva desetljeća, evoluirajući iz lokalne senzacije u Lisabonu do svjetski poznate zvijezde fada, glazbenog žanra nastalog u Portugalu, koji karakteriziraju tužne melodije i tekstovi, često o moru i životu siromašnih.

Njezin prvi album, ‘Fado em Mim’, objavljen 2001. godine, brzo je osvojio međunarodnu scenu, a Mariza je uskoro postala prepoznatljivo ime na nekim od najprestižnijih svjetskih pozornica, uključujući parišku Olympiu, londonski Royal Festival Hall i newyorški Carnegie Hall.

Osim što je nagrađivana brojnim platinastim albumima i priznanjima diljem svijeta, Mariza se ističe i po svojoj autentičnosti i iznimnom glazbenom talentu. Njezin repertoar čvrsto je ukorijenjen u klasičnom i suvremenom fadu, a proširuje se ponekad kroz uključivanje kapskih morna, brazilskih i španjolskih klasika te drugih tema koje su joj posebno drage.

Najnovije izdanje, ‘Mariza Sings Amália’, posvećeno je stotoj obljetnici kraljice fada Amálie Rodrigues. Taj album predstavlja intrigantan kontrapunkt prema prethodnom ‘Canta Amália’, s modernijim pristupom koji vješto kombinira trenutno popularne međunarodne glazbene stilove s tradicionalnim elementima.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

U trendu

Exit mobile version