Gastro kutak

Srneći gulaš: Ukusan ručak u kojem će uživati svi oni koji vele pojesti nešto na žlicu

Objavljeno

/

Fotografija: Pexels

Ako ste gurman koji voli variva svih vrsta, a pogotovo variva od divljači, kada ovo jednom probate ovo jelo, uvijek ćete ga kuhati.

Donosimo vam recept za srneći gulaš.

Sastojci:

  • 600 g srnećeg mesa (bez kosti)
  • 100 ml crnog vina
  • 50 ml vinskog octa
  • majčine dušice
  • 1 vrećica fanta za gulaš
  • pasata
  • 700 ml vode
  • 1 žličica šećera
  • Malo čilija
  • malo nasjeckanog pršuta

Priprema:

Srnetinu narezati na kockice, preliti vinom i vinskim octom, dodati majčinu dušicu, te ostaviti u marinadi par sati prije pripreme. Nakon par sati, meso ocijediti, a marinadu sačuvati.  U tavu, na zagrijano ulje staviti meso i kratko ispeći. Podliti marinadom, zatim poklopljeno pirjati, na laganoj vatri dok meso ne omekša.

Maknuti s vatre, uliti 700 ml vode i umiješati sadržaj fant vrećice te vratiti na vatru. Dodati pasatu, malo šećera i čili, kada jelo provrije, kuhati još 10 minuta. Gotov gulaš posuti sjeckanim peršinom i poslužiti.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

U trendu

Exit mobile version