Ako ste gurman koji voli variva svih vrsta, a pogotovo variva od divljači, kada ovo jednom probate ovo jelo, uvijek ćete ga kuhati.
Donosimo vam recept za srneći gulaš.
Sastojci:
- 600 g srnećeg mesa (bez kosti)
- 100 ml crnog vina
- 50 ml vinskog octa
- majčine dušice
- 1 vrećica fanta za gulaš
- pasata
- 700 ml vode
- 1 žličica šećera
- Malo čilija
- malo nasjeckanog pršuta
Priprema:
Srnetinu narezati na kockice, preliti vinom i vinskim octom, dodati majčinu dušicu, te ostaviti u marinadi par sati prije pripreme. Nakon par sati, meso ocijediti, a marinadu sačuvati. U tavu, na zagrijano ulje staviti meso i kratko ispeći. Podliti marinadom, zatim poklopljeno pirjati, na laganoj vatri dok meso ne omekša.
Maknuti s vatre, uliti 700 ml vode i umiješati sadržaj fant vrećice te vratiti na vatru. Dodati pasatu, malo šećera i čili, kada jelo provrije, kuhati još 10 minuta. Gotov gulaš posuti sjeckanim peršinom i poslužiti.