Gastro kutak

Šarena salata s tjesteninom i tunom

Objavljeno

/

Ako tražite inspiraciju za lagano jelo koje se brzo priprema, a ljubitelj ste tjestenine, imamo pravu stvar za vas

Složit ćete se da u omiljenu namirnicu koju svakodnevno pripremamo svakako ubrajamo tjesteninu. Jela s tjesteninom pripremaju se lako i brzo, a s dodatkom tune čine zdraviju verziju vaše prehrane.

Sastojci:

  • 300 g tjestenine po izboru
  • 2-3 jaja
  • 4 rajčice
  • 250 g stabljike celera
  • 1 iceberg salata
  • 1 luk
  • 2 limenke tune komadi
  • 3 žličice kapara
  • 2-3 žlice soka od limuna
  • 150 g jogurta
  • 3-4 žlice vrhnja
  • papar, sol
  • list celera za ukras

Priprema:

Za šarenu salatu s tjesteninom prvo skuhajte tjesteninu do stanja al dente, dobro je ocijedite i ohladite. Jaja tvrdo skuhajte te potom stavite u hladnu vodu da se ohlade, ogulite i narežite na ploške. Rajčice narežite na ploške, a celer na sitne komadiće.

Iceberg salatu dobro očistite i operite te narežite na trakice. Luk narezati na kockice.

Tunu ocijediti. Pomiješajte jogurt i kiselo vrhnje dok ne postane kremasto te začinite po želji.

U veliku zdjelu za salatu posložite iceberg salatu, rajčice, celer, ocijeđenu tjesteninu, kapare i tunu. Na kraju dobro promiješajte marinadu sa salatom i ostavite da odstoji u hladnjaku oko sat vremena. Prije posluživanja ukrasiti salatu listom celera.

U trendu

Exit mobile version