Ako tražite inspiraciju za lagano jelo koje se brzo priprema, a ljubitelj ste tjestenine, imamo pravu stvar za vas
Složit ćete se da u omiljenu namirnicu koju svakodnevno pripremamo svakako ubrajamo tjesteninu. Jela s tjesteninom pripremaju se lako i brzo, a s dodatkom tune čine zdraviju verziju vaše prehrane.
Sastojci:
- 300 g tjestenine po izboru
- 2-3 jaja
- 4 rajčice
- 250 g stabljike celera
- 1 iceberg salata
- 1 luk
- 2 limenke tune komadi
- 3 žličice kapara
- 2-3 žlice soka od limuna
- 150 g jogurta
- 3-4 žlice vrhnja
- papar, sol
- list celera za ukras
Priprema:
Za šarenu salatu s tjesteninom prvo skuhajte tjesteninu do stanja al dente, dobro je ocijedite i ohladite. Jaja tvrdo skuhajte te potom stavite u hladnu vodu da se ohlade, ogulite i narežite na ploške. Rajčice narežite na ploške, a celer na sitne komadiće.
Iceberg salatu dobro očistite i operite te narežite na trakice. Luk narezati na kockice.
Tunu ocijediti. Pomiješajte jogurt i kiselo vrhnje dok ne postane kremasto te začinite po želji.
U veliku zdjelu za salatu posložite iceberg salatu, rajčice, celer, ocijeđenu tjesteninu, kapare i tunu. Na kraju dobro promiješajte marinadu sa salatom i ostavite da odstoji u hladnjaku oko sat vremena. Prije posluživanja ukrasiti salatu listom celera.