Ostali sportovi

ŠKI Kralj organizira 2. memorijalni šahovski turnir ‘Damir Lović’

Objavljeno

/

Foto: 035 portal

Damir Lović bio je prvi predsjednik Hrvatskog šahovskog saveza osoba s invaliditetom i jedan od osnivača Šahovskog kluba invalida ‘Kralj

Ovaj vikend, točnije u nedjelju, 14. siječnja 2024. godine Šahovski klub invalida ‘Kralj’ organizira memorijalni šahovski turnir za osobe s invaliditetom pod nazivom ‘Damir Lović’.

Ovaj turnir održava se po drugi put, u spomen na prvog predsjednika Hrvatskog šahovskog saveza osoba s invaliditetom i jednog od osnivača Šahovskog kluba invalida ‘Kralj’. Turnir će se održati u prostorijama HVIDRE, na adresi Stjepana Marjanovića 2, s početkom u 10 sati.

Sustav natjecanja biti će ‘švicarac’, što znači da će se nakon svakog kola sparivati protivnici istog bodovnog učinka, pojedinačno 9 kola, uz tempo igre 7 minuta i tri sekunde po potezu. Turnir će biti ograničen na 100 igrača, a pravo nastupa imaju svi igrači koji se prijave na vrijeme s važećim Fide ID brojem. Turnir će se rejtengirati za Fide blitz listu.

Svaki sudionik dužan je sa sobom ponijeti šahovsku garnituru te ispravan šahovski sat.

Za osvajače prva tri mjesta osigurane su bogate nagrade, a najbolji kadeti i kadetkinje dobit će medalje.

Igrači koji se prijave do 10. siječnja 2024. godine neće morati plaćati kotizaciju. Igrači koji se na turnir prijave nakon 10. siječnja 2024. godine, morati će platiti 10 eura za sudjelovanje na turniru.

Nakon natjecateljskog djela turnira održat će se zakuska za sve sudionike natjecanja.

Damir Lović prvi je predsjednik Hrvatskog šahovskog saveza osoba s invaliditetom i jedan od osnivača Šahovskog kluba invalida ‘Kralj’. Sudjelovao je i u osnivanju teniskog kluba osoba s invaliditetom ‘Brod’, kao i Košarkaškog kluba osoba s invaliditetom u Slavonskom Brodu.

U svojoj karijeri, Damir Lović ima i naslov ekipnog prvaka Republike Hrvatske u šahu za osobe s invaliditetom.

1 Komentar

  1. Vanja Krnić

    09/01/2024 at 16:52

    Damir Lović

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

U trendu

Exit mobile version