Gastro kutak

Raspucanci na šogoričin način

Objavljeno

/

Foto: Borna Ferdo Vukojević

Iako je Božić prošao, uživajte u ovoj slatkoj deliciji još malo

Kolač koji volite, a u pravilu ga jedete samo za Božić. To tako ne mora biti. Ispecite ove ukusne raspucance i ostanite u Božićnom duhu još malo.

Sastojci:

  • 210 g oštrog brašna
  • 220 g čokolade za kuhanje
  • 55 g maslaca
  • 100 g šećera
  • 2 jaja
  • pola žličice praška za pecivo
  • malo ruma
  • prstohvat soli
  • šećer u prahu

Priprema:

U posudi prosijati brašno, prašak za pecivo i sol. U drugoj posudi istući jaja sa šećerom i rumom, dok smjesa ne posvijetli, a šećer se ne rastopi. Čokoladu i maslac rastopiti na pari te ih umiješati u smjesu s jajima.

U smjesu ručno umiješati dio po dio brašna dok se sve ne poveže. Smjesu prekriti folijom te je ostaviti u hladnjaku najmanje 4 sata, kako bi se smjesa dobro stvrdnula.

Zagrijati pećnicu na 170 stupnjeva. Kada se smjesa ohladi, žličicom grabiti male kuglice promjera 2,5 cm. Kuglice oblikovati rukama, uvaljati ih u šećer u prahu te ih poslagati po plehu, koji je prethodno prekriven papirom za pečenje. Raspucance peći 10-15 minuta.

Kekse ohladiti te ih ohlađene poslužiti.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

U trendu

Exit mobile version