Kultura

PULSKA ARENA Pripremite se za ‘britanske teškaše’ The Smile

Objavljeno

/

Foto: Eventim

Nakon debitantskog albuma bend se vraća u Hrvatsku kako bi predstavio novi studijski album Wall of Eyes, snimljen u studijima Oxford i Abbey Road

The Smile, super grupa koju čine Thom Yorke i Jonny Greenwood iz Radioheada i Tom Skinner iz Sons of Kemet, održat će u sklopu europske turneje 15. lipnja koncert u pulskoj Areni, objavio je organizator koncerta Charm Music Croatia.

The Smile se vraća u Hrvatsku nakon što su prije dvije godine u Zagrebu počeli debitantsku turneju koja je pratila izdanje albuma prvijenca ‘A Light For Attracting Attention’. Kritičari bend nazivaju ‘Radiohead u power trio formatu’, jer su Yorke i Greenwod kreativna osovina Radioheada, a dodatkom virtuoznog bubnjara Skinnera uspjeli su stvoriti novi glazbeni izričaj i privući novu publiku.

Nakon debitantskog albuma bend se vraća u Hrvatsku kako bi predstavio novi studijski album Wall of Eyes, snimljen u studijima Oxford i Abbey Road, koji je producirao Sam Petts-Davies, a na njemu su i gudački aranžmani u izvedbi London Contemporary Orhestra.

Kao najava albuma krajem prošle godine izašao je singl za naslovnu pjesmu Wall of Eyes, a 9. siječnja izašao je novi singl Friend of a Friend. Već s prvim singlom bend je pokrenuo suradnju s poznatim redateljem Paulom Thomasom Andersonom, koji je režirao video spotove za obje pjesme.

Na pozornici pulske Arene The Smileu će se kao gost pridružiti i britanski glazbenik James Holden, koji je na sceni već 20 godina, a kroz karijeru bio je producent, remikser, DJ, šef izdavačke kuće, synth maestro, vođa benda, miks inženjer i okušao se u mnogim žanrovima kao što su trance, progressive house, minimal techno, IDM, synth i jazz.

Već s 19 godina Holden je doživio veliki uspjeh sa svojim trance singlom Horizons, što mu je donijelo karijeru svjetskog DJ-a i producenta, koji radi remikse za zvijezde od Madonne i Britney do Radioheada, New Ordera i Depeche Modea.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

U trendu

Exit mobile version