Nemate vremena za komplicirana jela, a morate nešto pregristi jer umirete od gladi?
Lisnato tijesto s pečenicom i sirom zasitit će vas, dok ne stignete pripremiti nešto konkretnije. Donosimo vam recept za ovaj lagan i brz zalogaj.
Sastojci:
- – 1 svježe lisnato tijesto
- – 3 žlice sirnog namaza
- – 10 šnita suhe pečenice
- – 6 šnita edamer sira
- – malo maslaca
- – sezam
Priprema:
Pećnicu ugrijati na 220 stupnjeva. Posudu u kojoj će se lisnato peći obložiti papirom za pečenje.
Maslac otopiti.
Lisnato tijesto ravnomjerno namazati sirom, preko polovice lisnatog staviti pečenicu i sir pa poklopiti drugom polovicom tijesta. Lagano utisnuti te nožem izrezati na tanje štapiće, poredati ih jedne do drugih u tepsiji. Svaki štapić premazati otopljenim maslacem i posuti sezamom.
Štapiće peći oko 10 minuta, na 220 stupnjeva.