Kada dođu hladni zimski dani, preporučljivo je jesti puno raznog povrća kako bi ojačali imunitet
Ako nemate ideju za zdravi ručak, a htjeli bi pojesti nešto ukusno i zdravo, napravite povrtne polpete u umaku i oduševite sebe i ukućane.
Sastojci:
- 500 g tikvica
- 150 g sira
- 80 g krušnih mrvica
- 2 žlice glatkog brašna
- 2 jaja
- mljeveni muškatni oraščić
- ulje
- sol, crni papar
Za umak:
- 1 vrećica Fant bolognese umaka
- 50 ml vrhnja za kuhanje
- mlijeko
Priprema:
Tikvice naribati, posoliti pa ostaviti 10 minuta da puste tekućinu, zatim ih dobro ocijediti. Jaja, naribani sir, sol i crni papar izmiješati, dodati tikvice, krušne mrvice i brašno. Dodati malo mlijeka i izmiješati. Od dobivene smjese oblikovati polpete.
Na zagrijanu i nauljenu tavu staviti polpete i peći ih s obje strane dok ne poprime zlatnu boju. Kad su polpete gotove, maknuti ih s tave i staviti na ubrus da upije masnoću.
Kako bi napravili umak potrebno je vrećicu Fant bolognese umaka staviti u mlaku vodu i zagrijavati. Miješati dok umak ne zavrije, zatim dodati vrhnje za kuhanje. Polpete poslužiti s umakom uz salatu koju volite.