Gastro kutak

POVRTNE POLPETE – poznato jelo na drugačiji način

Objavljeno

/

Kada dođu hladni zimski dani, preporučljivo je jesti puno raznog povrća kako bi ojačali imunitet

Ako nemate ideju za zdravi ručak, a htjeli bi pojesti nešto ukusno i zdravo, napravite povrtne polpete u umaku i oduševite sebe i ukućane.

Sastojci:

  • 500 g tikvica
  • 150 g sira
  • 80 g krušnih mrvica
  • 2 žlice glatkog brašna
  • 2 jaja
  • mljeveni muškatni oraščić
  • ulje
  • sol, crni papar

Za umak:

  • 1 vrećica Fant bolognese umaka
  • 50 ml vrhnja za kuhanje
  • mlijeko

Priprema:

Tikvice naribati, posoliti pa ostaviti 10 minuta da puste tekućinu, zatim ih dobro ocijediti. Jaja, naribani sir, sol i crni papar izmiješati, dodati tikvice, krušne mrvice i brašno. Dodati malo mlijeka i izmiješati. Od dobivene smjese oblikovati polpete.

Na zagrijanu i nauljenu tavu staviti polpete i peći ih s obje strane dok ne poprime zlatnu boju. Kad su polpete gotove, maknuti ih s tave i staviti na ubrus da upije masnoću.

Kako bi napravili umak potrebno je vrećicu Fant bolognese umaka staviti u mlaku vodu i zagrijavati. Miješati dok umak ne zavrije, zatim dodati vrhnje za kuhanje. Polpete poslužiti s umakom uz salatu koju volite.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

U trendu

Exit mobile version